Aankondigingen en feiten - juli/augustus 2001

In de loop der jaren heeft Share Nederland artikelen gepubliceerd over Maitreya’s verwachtingen op het gebied van politieke, sociale, ecologische en geestelijke veranderingen in de wereld, zoals deze werden verstrekt door een van Maitreya’s medewerkers uit de gemeenschap in Londen waar hij verblijft. Van tijd tot tijd hebben ook Benjamin Creme en zijn meester hun prognoses van toekomstige ontwikkelingen gegeven. In deze rubriek, “Aankondigingen en feiten”, maken we melding van recent nieuws, gebeurtenissen en commentaren die verband houden met deze uitspraken.

Recordoogst in Bangladesh
"Wat er gebeurt is, is dat de omwentelingssnelheid van de aarde is vertraagd en de aarde dichterbij de zon is komen te staan. Zo kunnen er meer gewassen groeien om de wereld te voeden." (Maitreya's medewerker, Share International, mei 1989) "Er vinden al veranderingen in de weerpatronen plaats en deze zullen doorgaan als gevolg van de opwarming van de aarde. 'Zelfs denken, geest en lichaam zullen worden veranderd.' De aarde zal overvloeien van voedsel en niemand zal het proces volledig begrijpen." (Maitreya's medewerker, SI, sept. 1988) Op 7 juni 2001 bevestigde een verslag uit Bangladesh in Asian Eye, een productie van het Britse Carlton TV, Maitreya's voorspelling dat, "de aarde zal overvloeien van voedsel". De verslaggever meldde: "De boerengemeenschap is opgetogen over een recordoogst nu de weergoden hen eindelijk eens goedgezind zijn geweest." Een boer vertelde de reporter dat hij nu al een paar jaar een goede oogst heeft gehad, maar nog nooit zo goed als dit jaar. Hij kan nu rekenen op een overschot dat hij kan bewaren tot volgend jaar." De Bengaalse regering is blij met de situatie. "Voor 2002 was onze doelstelling 25 miljoen ton, maar dat hadden we al bereikt in 2000 - twee jaar eerder," aldus de minister van Landbouw, Begum Matia Chawdhury. "En dit jaar, 2001, was onze doelstelling 26,4 miljoen ton, maar ook dit jaar zitten we erboven en bovendien hebben we nu rijst, tarwe en maïs geproduceerd." De verslaggever voegde er nog aan toe dat de recordoogst "te danken was aan een combinatie van goed weer, beter beheer en geluk". (De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de overvloed aan voedsel in Bangladesh een direct gevolg is van de vertraging in de omwentelingssnelheid van de Aarde door Maitreya.)

Mars van arme kinderen in Argentinië
De stem van de kinderen zal tot in het parlement gehoord worden." (SI, jan./feb. 1990) Na een mars van 2000 kilometer om aandacht te vragen voor armoede onder kinderen kwamen ongeveer 400 Argentijnse jongens en meisjes op 23 mei 2001 in de hoofdstad Buenos Aires aan. De kinderen uit de noordelijke stad La Quiaca, die in leeftijd varieerden van twee tot 18 jaar, eisten voedsel en werk voor hun ouders. Bij aankomst op het grote plein in de hoofdstad werden ze verwelkomd door andere kinderen en enkele vakbondsleiders. De mensen op straat zwaaiden met vlaggen en sloegen op trommels toen de mars op de plaats van bestemming aankwam. De mars was georganiseerd door hulporganisaties voor kinderen die campagne voeren voor overheidsmaatregelen om te voorkomen dat minderjarigen op straat terecht komen of aan het werk worden gezet. De regering schat dat meer dan helft van de kinderen in Argentinië onder de armoedegrens leeft en dit cijfer is de afgelopen jaren gestaag toegenomen. Argentinië is de op twee na grootste economie van Latijns-Amerika, maar heeft de afgelopen 34 maanden geen groei gekend, ten koste van veel banen en sociale conflicten. In de afgelopen weken hebben duizenden werklozen straten in de provincie Buenos Aires geblokkeerd om een uitkering te eisen. Zoals een van de organisatoren van de kindermars zei: "Wanneer een ouder zijn of haar baan verliest, komt het kind op straat terecht." 
(Bron: BBC News Online, GB)

Auto op perslucht
"Het zal 10-15 jaar duren om de nieuwe, geavanceerde vormen van transport te implementeren die eigenlijk heel conventioneel zijn ten opzichte van de bestaande methoden." (Maitreya's missie, deel 3) Een doorbraak in de strijd tegen luchtvervuiling kan wellicht spoedig helpen de hoeveelheid uitlaatgassen van het stadsverkeer te verminderen.Een Franse technicus heeft een auto uitgevonden met een motor die op perslucht rijdt. De auto, die Guy Negre in zijn eigen bedrijf in Nice heeft ontwikkeld, verbruikt alleen lucht. De schone auto laadt de vier flessen met perslucht die aan de onderkant bevestigd zijn zelf op en gebruikt deze perslucht als 'brandstofinjectie'. Het voertuig neemt gewoon buitenlucht in die vervolgens in de compressiekamer wordt gepompt; de lucht uit de flessen wordt alleen gebruikt om de injectie te bewerkstelligen. Vanwege het type 'brandstof' voor de 'groene' motor is de uitvinding daadwerkelijk een milieuvriendelijke auto. De auto produceert geen uitlaatgassen maar alleen gezuiverde lucht op een temperatuur van nul graden. De auto wacht op goedkeuring door de Franse keuringsdienst van waren. 
(Bron: El País, Spanje.)