Tekenen van de tijd - juni 2001


Aids en kanker: Veel mensen zullen worden genezen door te bidden… Gevallen van genezing door gebed zullen openlijk bekend worden." (Medewerker van Maitreya in Share Nederland, september 1988.)

Keniaanse gebedsgenezer geneest aids

Een 26-jarige protestante geestelijke in Nairobi die zegt aids te kunnen genezen door de kracht van gebed, trekt honderden mensen naar zijn kerk die geloven in een wonderbaarlijke genezing.
Midden in de week zit elke bank van de Kerk van Gods Macht helemaal vol. Een vrouw die hiv-positief is, wordt gevraagd hoe zij het virus heeft opgelopen. Dominee Nduati zegt dat honderden mensen als zijzelf genezen zijn en dat de negatieve tests die zij hem komen brengen het bewijs vormen.
"Er zijn wonderen voor iedereen," zegt hij. "Iedereen kan een wonder ontvangen, iedereen die God liefheeft omwille van Zijn Glorie. Dus wie komt, komt in de volmaakte wetenschap dat God iets kan doen."
De genezingssessie die dag begint met een klein kind. Hij is heel ziek, maar na een paar minuten bidden, verklaart dominee Nduati hem genezen. Volwassenen met hiv zijn er zoveel dat zij volgens hem in één keer genezing zullen ontvangen. De gebeden worden intenser totdat hij besluit dat het moment gekomen is.
De mensen die hun geloof in deze dienst vestigen, variëren van de allerarmsten tot leraren en ambtenaren. Geen van hen kan zich dure medicijnen veroorloven - deze kerk is de enige plek die hun iets te bieden heeft. "God zij dank dat ik van dominee Joh. Nduati hoorde, daarom ben ik op 15 november naar deze kerk gekomen. Ik kwam naar de kerk, de dominee bad voor mij en ik ontving mijn wonder," aldus een bezoeker.
In Kenia zijn naar schatting 2,3 miljoen van de 29 miljoen mensen met hiv besmet, het virus dat aids veroorzaakt. De grote meerderheid van hen kan zich niet de medicijnen veroorloven die patiënten in de ontwikkelde landen in leven houden. De aids-patiënten in Kenia leven in angst om te worden verbannen door hun gemeenschap en hun werkgever. De Kerk van Gods Macht van dominee Nduati is de eerste plek waar zij opstaan en over hun ziekte praten. 
(Bron: BBC News Online, GB)

Wonderbaarlijke aids-genezing

In juni 2001 zal de paus de Italiaanse pater Luigi Scrosoppi (1804-1894) heilig verklaren. Als oprichter van een nonnenorde nabij Udine in noordoost-Italië werd hij bekend om zijn bovennatuurlijke krachten en genezende gaven. Zelfs in deze tijd worden nog wonderen aan hem toegeschreven.
In 1996 lag broeder Peter Chungu Shitima, een priester-student uit Zambia, die aan aids leed, op sterven toen pater Luigi in een visioen aan hem verscheen. (Op dat moment was de Italiaanse priester al zalig verklaard.) De volgende ochtend werd Peter Shitima wakker en hij wist boven alle twijfel dat hij door pater Luigi Scrosoppi van aids genezen was. Zijn bewering werd onderzocht door een onafhankelijk team van medische deskundigen en op basis van hun bevindingen verklaarde het Vaticaan de genezing een authentiek wonder. Medische onderzoeken toonden aan dat broeder Shitima inderdaad van aids genezen was.
De heiligverklaring van pater Luigi zal een memorabele gelegenheid zijn voor de jonge Zambiaanse seminarist, die de ceremonie in Rome zal bijwonen.
(De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat pater Luigi Scrosoppi verantwoordelijk is voor de genezing en laat weten dat broeder Shitima ook van het hiv-virus genezen is.)

Huis van vele wonderen

In het huis van Leon en Suzannah Meessen in het Limburgse Oirsbeek staan tientallen heiligenbeelden, waaronder van Jezus, de H. Jozef, de Maagd Maria en tientallen schilderijen en prenten. Hun huis is praktisch een bedevaartsoord, maar het opmerkelijkste is wel dat er voortdurend wonderen lijken te gebeuren.
De landelijke en plaatselijke pers hebben erover bericht en grote foto's afgedrukt van een aantal van de beelden die duidelijk tranen van bloed lijken te wenen en andere waar olie af druppelt. Een spectaculair 'wonder' is de verschijning uit het niets van hosties die uit de lucht komen vallen, soms bedekt met bloedspatten. De hosties worden op een apart tafeltje gelegd. In één geval werd een hostie aangetroffen bij een beeld van de H. Gerardus onder een afgesloten glazen stolp.
Het aantal wonderbaarlijke gebeurtenissen is buitengewoon; een beeld van de Christus weent tranen van bloed en ook stroomt er bloed uit het voorhoofd. In zijn hand heeft het beeld een hostie met een hartvormige bloedvlek erop. 
Volgens het gelovige echtpaar begon het allemaal in 1995. Op een dag zaten ze samen te bidden toen een fel licht in de kamer verscheen. Vervolgens zagen ze hoe twee engelachtige figuren een hostie door de lucht droegen; sindsdien zijn er steeds meer hosties verschenen. Veel van de verschillende prenten en schilderijen scheiden ook een geurloze groene olie af, die veel op zuivere olijfolie lijkt. 
De Maagd Maria verschijnt regelmatig aan Suzannah; Zij heeft haar gevraagd van hun huis een bedevaartsoord te maken, wat het echtpaar vastbesloten van plan is.
Enkele jaren geleden werd in dit blad al bericht over een beeld van de moeder van Suzannah dat uit één oog bloed weende (zie Share Nederland, september 1995, blz. 29). De kerkelijke autoriteiten haalden het beeld weg voor 'onderzoek' en vernielden het min of meer. Daarop kocht ze een nieuw beeld dat prompt ook begon te wenen. De kerk gaf het beschadigde beeld daarna terug, dat geleidelijk uit zichzelf herstelde terwijl de kleuren helderder werden dan tevoren. 
De officiële opstelling van de plaatselijke bisschop is dat de wonderen waarschijnlijk bedrog zijn. Het echtpaar Meessen kreeg onlangs bezoek van een priester die hun vroeg te stoppen "met deze onzin". Het echtpaar zegt echter dat zij een hemels verzoek hebben gekregen en dat niet naast zich neer zullen leggen.
Inmiddels is bekend geworden dat de kerkelijke autoriteiten de hosties uit het huis van het echtpaar hebben verwijderd met als argument dat deze in een kerk thuishoren. 
(Bron: De Limburger; De Telegraaf)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat deze diverse manifestaties het werk zijn van de Meester Jezus.