Vragen en antwoorden -- juni 2001


V. Heeft u nog informatie over recente verschijningen van Maitreya op religieuze bijeenkomsten?
A. De stad in Brazilië waar Maitreya op zondag 8 april verscheen, was Rio de Janeiro.

V. Als je te maken hebt met een bazige, verwende en rijke oudere tiener die zich asociaal gedraagt, past het gezin of de gemeenschap gewoonlijk sancties en straf toe. 1) Wat kunnen andere landen, de wereldgemeenschap, doen aan de militaire politiek en de ideeën van de Amerikaanse regering? Ik begrijp dat de Britse regering en andere landen zich juist hebben uitgesproken vóór de nieuwe defensieplannen van president Bush. 2) Hierdoor wordt de spanning in de wereld natuurlijk nog groter?
A. 1) De andere landen - ik ga ervan uit dat dat voornamelijk Rusland en China zijn - kunnen de Verenigde Naties vragen om een debat over de wijsheid van een dergelijke stap van de VS. 2) Helemaal mee eens. Het zal wel even duren voordat dit 'Star Wars'-scenario geperfectioneerd en geïmplementeerd is. Intussen verwacht ik dat Maitreya naar buiten zal treden en Zijn stem zal voegen bij degenen die dit plan zien als een gevaarlijke stap achteruit.

V. Heeft Maitreya nog openbare boodschappen gegeven sinds 1982? (Er werden openbare boodschappen gegeven in Londen tussen 1977 en 1982.)
A. Sinds 1982 zijn er geen boodschappen gegeven tijdens lezingen. Toen Maitreya er tot mei 1982 140 had gegeven, vond Hij dat die fase in de voorbereiding waarschijnlijk was afgerond. (Als mensen zouden reageren, dan was dat op deze 140 boodschappen. Zo niet, dan zouden ze niet reageren op meer van hetzelfde.)
In de afgelopen jaren echter is mij verschillende malen tijdens interviews gevraagd of Maitreya 'enkele woorden kon zeggen' door mij te overschaduwen. Dit heeft inderdaad enkele keren plaatsgevonden en het resultaat werd daarna gepubliceerd, meest recentelijk in Share Nederland, januari/februari 2001.

V. Kunt u nog eens uitleggen in welke 'vorm' Maitreya op televisie zal verschijnen? Bijvoorbeeld als een man die wordt geïnterviewd door iemand als [de Amerikaanse] presentator Ted Koppel?
A. Maitreya zal niet Zijn naam, Maitreya, gebruiken, maar voor een groot televisiestation geïnterviewd worden als 'een van ons' door 'iemand als Ted Koppel', hoewel niet per se door Ted Koppel.

V. Zal Maitreya toegeven dat hij de Christus of de Wereldleraar is, als Hem dat gevraagd wordt?
A. In eerste instantie niet. Hij zal geen direct antwoord geven op de vraag of de vraag komt gewoon niet op. Te zijner tijd zal Hij natuurlijk wel Zijn identiteit aan steeds meer mensen vrijgeven. Vergeet niet dat Hij al bekend of verschenen is aan veel leiders op allerlei terreinen van het leven. Zij zullen worden aangemoedigd om naar voren te komen en hun steun te geven. Dit zal onvermijdelijk de meerderheid van de mensen stimuleren en aanmoedigen om hun stem te voegen bij de eis voor samen delen en rechtvaardigheid en zo de weg bereiden voor Verklaringsdag.

V. Ervan uitgaande dat de mens een vrije wil heeft, hoe kan Maitreya dan op een gegeven moment ingrijpen zonder onze vrije wil aan te tasten? Hij heeft gezegd: "Ik kom, of de mens er nu gereed voor is of niet."
A. Zijn komst, indien Hij zichzelf niet tevoren bekendmaakt, maakt geen inbreuk op onze vrije wil. Ik ben bang dat nog steeds de meeste mensen onwetend zijn van Maitreya's aanwezigheid in de wereld.