Artikel van de meester -- juni 2001


De Grote Moeder

door de meester —, via Benjamin Creme

Meer dan de mensen denken, verandert de wereld ten goede. Ondanks de onheilspellende wolken die van tijd tot tijd over de planeet drijven, is de algemene tendens van gebeurtenissen positief en hoopvol. Hoeveel meer dit het geval is dan voor de mensen duidelijk is, kan slechts worden vastgesteld met de veelvoudige middelen die de Hiėrarchie ter beschikking staan. Er zijn echter nog ernstige kwesties die de mensen voor eigen risico negeren. De belangrijkste hiervan is het milieu dat zij, zo moeten mensen weten, dagelijks ondermijnen. De plundering van de natuur bedreigt nu het welzijn van allen en voorspelt weinig goeds voor toekomstige generaties. De vervuiling van de planeet heeft thans gevaarlijke, levensbedreigende niveaus bereikt en verzwakt bijgevolg de eigen immuniteit van de mens en laat ziekten weer opkomen die men eens dacht voor altijd te hebben bedwongen.

Beheerders
De mens moet beseffen dat hij verantwoordelijk is voor de planeet waarop hij leeft. Hij is de beheerder van een sterk maar gevoelig organisme en moet het tegen kwaad beschermen. Slechts weinigen kunnen momenteel beweren dat zij dit doen. Integendeel, mensen verspillen onverstoorbaar de goedgeefsheid van de natuur, zonder acht te slaan op morgen of de behoeften van hun kinderen. Het is waar dat velen zich bewust worden van dit probleem, maar totdat het gezien wordt als de zaak van allen en mondiaal wordt aangepakt, zal weinig vooruitgang worden geboekt bij het veranderen van richting.
Wees ervan verzekerd dat Maitreya zich terdege bewust is van de gevaren voor de mensheid als zij dit dringende probleem negeert. Hij zal de mensen - iedereen - aansporen te werken voor het herstel van de planeet, en de weg aangeven naar een eenvoudiger en gelukkiger leven.

Overvloed
Eenmaal weer gezond gemaakt, zal de planeet haar overvloed blijven geven aan allen die haar met zorg en liefde benaderen. De elementalen van de lagere natuurrijken kennen hun taken goed; bevrijd van de chaotische gedachten van de mens kunnen deze ijverige bouwers in harmonie een nieuwe en betere wereld scheppen.
Wanneer de mensen de natuur zien als de Grote Moeder van allen, zullen zij Haar met eerbied benaderen. Zo zal Zij de mensen Haar geheimen en wetten onthullen. Gewapend met deze nieuwe kennis zullen zij zich daadwerkelijk openbaren als Goden.
De mens is een smeltkroes waarin een nieuw Wezen wordt geschapen. In de vurige hitte van ervaring leert hij geleidelijk aan Gods wegen. De eerste stappen zijn wellicht langzaam en pijnlijk, maar mettertijd zal het tempo versnellen. Openbaring na openbaring zal zijn bewustzijn verruimen, leidend tot een crescendo van creativiteit en kennis. Dan zal de mens onthuld worden als een Zoon van God.
De eerste stap is zich bewust te worden van de gevaren van de huidige situatie. Dit is al ver gevorderd en velen trachten aan te zetten tot mondiaal ingrijpen. Net als vele andere dingen wacht dat ingrijpen op een mentaliteitsverandering van de grote landen - de ergste vervuilers van de planeet.
Maitreya zal Zijn stem en kennis van eeuwen bij de komende discussie voegen - en zal spreken voor hen die geen stem hebben en in stilte lijden.