Tekenen van de tijd - maart 2001


Jezus in Jakarta

Indonesische christenen zijn in vervoering geraakt over een wonder in de hoofdstad Jakarta, waar duizenden bijeenkomen om op een buitenmuur van een huis een beeltenis van Jezus te zien. Volgens de gelovigen strekt de beeltenis van Jezus zijn armen uit in een gebaar van verwelkoming of zegening. Volgens sommige berichten werd de beeltenis eerst op een binnenmuur gezien, maar heeft deze zich vervolgens naar de buitenmuur verplaatst.
De mensen die komen om de afbeelding te zien, zeggen dat er van tijd tot tijd een beeltenis van een ouder uitziende, op Jezus gelijkende figuur met wit haar naast de beeltenis van Jezus verschijnt. Het gebied rond het huis wordt steeds meer een plaats voor gebed. Mensen klimmen in bomen en kinderen worden op de schouders van de ouders getild om de beeltenis te kunnen zien.
De eigenaar van het huis, een moslim die geheel onaangedaan is door het feit dat de gelovigen zeggen een beeltenis van Jezus te zien, stoort zich alleen aan de gebedsdiensten die de hele nacht doorgaan.
Sociologen die een verklaring zoeken voor de gebeurtenis en de devote reactie van de mensen, verwijzen naar een eeuwenoude Indonesische legende over de komst van een rechtvaardige Prins of Prinses om de mensen te redden in een tijd van chaos.
De vrouw die de beeltenis ontdekte, een plaatselijke winkelier, verzoekt allen die komen "om hun harten te openen". (Bron: De Telegraaf)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit wonder door de Meester Jezus is gecreëerd. De figuur die staande naast Jezus gezien wordt, heeft geen wit haar, maar is bedoeld om het denkbeeld over te brengen van Maitreya die Jezus overschaduwd.)

Wonderbaarlijke smeerkaas
In noord-Londen is in een kuipje smeerkaas een wonderbaarlijke afbeelding verschenen van Heer Neminath, de 22ste profeet van de Jain-godsdienst. Bhavni Shah kocht het kuipje bij de supermarkt in Edgware en ontdekte de beeltenis toen ze de folie eraf haalde. "Ik denk dat dit een wonder is," zegt ze. "Er zijn veel verschillende geloven met verschillende namen, maar volgens mij is dit een teken van het Opperwezen of God om ons te vragen meer respect te tonen voor elkaar. Dit is een waarschuwing aan het begin van de 21ste eeuw over de toestand van het milieu, het voedsel dat we eten, rampen en oorlogen." Tot nu toe hebben 2500 mensen haar huis bezocht om de kaas te zien.
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het wonder werd gecreëerd door Maitreya.)

De Maagd Maria in Beiroet
Vanaf januari 2001 zijn honderden mensen samengestroomd naar de Mar Michaël-kerk in Karantina, Beiroet (Libanon) om zich te verwonderen over een beeld van Maria dat olie druppelt.
Vrome christenen en nieuwsgierige toeschouwers staren met ontzag naar de religieuze figuur die een lichtbruine vloeistof afscheidt van het gezicht en de vingers. Er druipen dikke 'tranen' op de witte plastic bloemen onder het beeld van de Maagd Maria dat sereen in de schrijn staat. Hoewel de toeschouwers de vloeistof niet kunnen aanraken, hebben sommigen met papieren en katoenen zakdoeken over het glazen front van de schrijn gewreven. Huilende vrouwen deppen hun wangen met de zakdoeken en bidden hardop of zingen samen kerkliederen.
Zeina Abdo bezocht het beeld om te bidden voor haar 13-jarige zoon Eddy, die leukemie heeft. Terwijl zij zich van de schrijn afdraaide, zei ze: "Misschien betekent dit dat Maria zal zorgen dat mijn zoon beter wordt."
Zijn geloof brengt Elias Gerges ertoe elke morgen bij de schrijn te bidden. Hij was een van de eerste mensen die het beeld zagen huilen en begon onmiddellijk mensen te waarschuwen. Het tijdstip was toepasselijk, aangezien de dag dat hij het ontdekte de Grieks-orthodoxe kerstavond was. Gerges had die dag gebeden voor liefde en vrede onder de Libanezen.
Mark Bhamdouni, die de schrijn een jaar geleden had gebouwd, herinnerde zich hoe hij er op Kerstdag naar toe ging om te bidden en de schrijn gebroken aantrof. Geschrokken fluisterde hij het beeld toe: "Wees niet bang. U zult het niet koud krijgen. Ik zal het glas direct repareren." Twee dagen later had hij het hersteld en de volgende dag begon het glas te beslaan en het beeld begon te wenen.
Pierre Rahi, die getuige was van het wonder, zei: "Dit is niet te beschrijven! Het geeft mij een gevoel van waarachtig geloof. Mijn hele lichaam beefde." Een andere bezoeker, Jacqueline Daoukuyumjian, zei dat de afgescheiden olie een teken van vrede, veiligheid en goede wil is. (Bron: Daily Star, Beiroet, Libanon)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de Meester die de Madonna was het wonder heeft gemanifesteerd.)