Tekenen van de tijd - mei 2001


Genezende Boeddha

Zeng Zuokang, een gepensioneerde onderwijzer uit Taiwan, vond in 1989 op een meubelveiling een mooi beeld van de Boeddha en nam het mee naar huis om zijn woonkamer ermee op te sieren. In 1992 bezocht dr Yutang Lin het huis van de heer Zuokang, zag het beeld en bood aan het te wijden, wat hij te zijner tijd deed.
Op de derde dag na de wijding, in de vroege morgen, zag Zuokang terwijl hij nog in bed lag hoe het beeld van de genezende Boeddha reusachtig groot was geworden en van goud leek te zijn. De genezende hand van de Boeddha tikte hard bovenop Zuokangs hoofd, waar zijn lichaam de hele dag een warm gevoel aan overhield; met name zijn tong voelde aan alsof hij die gebrand had. Desondanks voelde de ervaring behaaglijk en plezierig aan. Die avond belde Zuokang dr Lin (die in Amerika was) op en vroeg hem over het incident. Dr Lin zei dat de wijding de Boeddha had aangeroepen, dat het een gezegende gebeurtenis was. Zuokang richtte vervolgens thuis een altaar op en reciteert 's morgens en 's avonds de namen van de Boeddha en de Diamanten Soetra, brandt wierook en knielt voor het beeld.
Op aandringen van dr Lin Zeng heeft Zuokang de foto's van de genezende Boeddha via een website-adres gratis rondgedeeld.
Verscheidene mensen hebben wonderbaarlijke ervaringen gehad terwijl zij tot de Genezende Boeddha baden en sommigen beweren te zijn genezen.
Lin Xiaomei is een leraar uit Taiwan die een uitstapje maakte naar de berg Hehuan, waar het gezelschap voor de nacht kampeerde. Het weer sloeg om en de wind wakkerde aan tot een storm die de tenten dreigde weg te blazen. Lin Xiaomei bleef gewoon doorgaan met het reciteren van gebeden tot de Boeddha, de Namo Guanshiyin Pusa (toevlucht in Boddisattva Avalokitesvara).
Na ongeveer een half uur verscheen plotseling de beeltenis van de Genezende Boeddha (die Lin Xiaomei als foto van Zuokang had gekregen) aan de bovenkant van de tent. De beeltenis was buitengewoon helder in het donker en bleef ongeveer een minuut lang zichtbaar. Hierdoor kalmeerde Lin Xiaomei onmiddellijk en hij viel geleidelijk in slaap. Spoedig daarna leken de regen en de wind af te nemen en om ongeveer drie uur 's morgens was de lucht helemaal opgeklaard. 

(Bron: <www.yogichen.org>)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat Maitreya verantwoordelijk was voor de wonderen.)

Huis Johannes de Doper ontdekt

Het zou niet verwonderlijk zijn als de lezer zich afvroeg of het louter een samenloop van omstandigheden is dat archeologen in het eerste jaar van het nieuwe millennium het huis van Johannes de Doper hebben ontdekt. Nu, terwijl velen over de hele wereld de komst van de Christus verwachten, wordt het nieuws over de voorbode van de Christus bekend.
Archeologen die aan de oostelijke oever van de rivier de Jordaan werken, hebben een grotverblijf ontdekt dat volgens hen het huis was van Johannes, de neef van Jezus. Het ligt onder de ruïnen van een Byzantijnse kerk die uit de 4de eeuw na Chr. dateert. Deskundigen onderzoeken ook een schedel, die dicht bij het huis gevonden werd en die van Johannes zou kunnen zijn.
In dezelfde omgeving zijn de ruïnen van drie andere kerken ontdekt rondom de stad Wadi Khamar waar, volgens het ministerie van Toerisme in Jordanië, Jezus door Johannes de Doper werd gedoopt. Wadi Khamar, dat in het verleden bekend stond als Bethabarra, lag in de nabijheid van Jericho, eveneens aan de oostelijke oever van de rivier de Jordaan. Het Evangelie van Johannes verhaalt hoe Jezus de rivier naar het oosten toe overstak om te worden gedoopt. 

(Bron: Agence France Presse, Frankrijk; Le Matin, Zwitserland)
(De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de archeologische vondsten authentiek zijn en dat de schedel inderdaad die van Johannes de Doper is.)

Wonderbaarlijk water ontdekt in Chinese kerk

Naar verluidt stroomde op wonderbaarlijke wijze water uit een kruis op de spits van een kerktoren in het dorp Sanban, nabij de stad Guigang in het zuidwesten van China. "De vloeistof was smaakloos en stroomde niet elke dag," aldus de bisschop van de diocees, Joseph Meng Ziwen. Op 7 oktober 2000, de feestdag van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans, begon er een roodbruine, waterachtige vloeistof te stromen uit de basis van het kruis dat op de kerkspits staat. Het water werd ontdekt door een parochiaan die kruiden aan het drogen was aan de voorkant van het kerkterrein en zag dat zijn kruiden nat waren. Het gebied had in geen maanden regen gehad, en er loopt geen waterleiding op de kerktoren.
Pastoor Simon Huang Qingeai, de priester van een nabije parochie, heeft bedevaarten geleid naar de kerk en was getuige van het stromende water. Hij zegt dat de vloeistof ongeveer 20 dagen stroomde vanaf 7 oktober en opnieuw 20 dagen na het Driekoningenfeest op 6 januari 2001. Een leek heeft een monster van de vloeistof genomen voor laboratoriumproeven. Het voorlopige rapport stelde vast dat de vloeistof rode en witte bloedcellen bevatte. Pastoor Huang zei dat een bejaard familielid dat aan maagkanker leed, beweerde dat de pijn verdween nadat hij van de vloeistof had gedronken. Het nieuws van het wonderbaarlijke water heeft duizenden mensen naar de kerk getrokken. 

(Bron: UCA News, Thailand, The Leaven Newsletter, VS)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het 'water' is gemanifesteerd door de Meester Jezus.)