Vragen en antwoorden -- mei 2001


V. Is Maitreya nog ergens verschenen sinds het vorige nummer van Share International?
A. De plaats in Polen waar Maitreya op zondag 11 maart verscheen was Seidice.
Op zondag 25 maart verscheen Maitreya aan ongeveer 200 christenen in Lucknow, India. Hij sprak er 18 minuten. In de omgeving was van tevoren water gemagnetiseerd.
Op zondag 8 april verscheen Maitreya aan ongeveer 400 christenen in Brazilië. Hij sprak er 18 minuten. Maitreya heeft in de omgeving water opgeladen.

V. In december 2000 werd de vulkaan Popocatepetl in Mexico weer actief. Net toen het leek alsof de top van de vulkaan op het punt stond te "ontploffen", nam de seismische activiteit weer af en werd het onverwacht stil. Op 22 december was er een fotograaf van de Mexicaanse krant Milenio ter plaatse om foto's te nemen. Toen hij zijn film had ontwikkeld, werd op de afdrukken een Ufo zichtbaar die onzichtbaar was toen hij de foto's nam, en die in de richting van de vulkaantop vloog. 1) Is er enig verband tussen de gemelde Ufo-activiteit en de plotselinge pauze in de activiteit van de vulkaan? 2) Heeft Maitreya of een van de Meesters geholpen om de enorme opeenhoping van energie in de vulkaan te neutraliseren?
A. 1) Nee. 2) Ja.

V. 1) Hoe kon het dat de mensheid 98.000 jaar geleden is 'verdwaald' en 2) hoe zal de mensheid 'haar weg weer vinden'?
A. 1) Dit heeft betrekking op het einde van de Atlantische beschavingen die 12,5 miljoen jaar hebben bestaan. Nadat de mensheid gedurende het grootste deel van die tijd een gestaag geestelijk pad had gevolgd onder de stimulans van de openlijk aanwezige Geestelijke Hiërarchie, raakte zij verdeeld in degenen die het geestelijke pad bleven volgen en degenen die steeds meer in de greep raakten van de Heren van Stoffelijkheid (meestal de krachten van het kwaad genoemd). Er volgde een grote oorlog. De Meesters van de Hiërarchie besloten om zich terug te trekken in de bergen en woestijnen waar Hun groepen grotendeels nog steeds verblijven. Vanaf die tijd is de mensheid langzaamaan steeds verder weggezonken in materialisme (in de ruimste zin). Wij staan nu voor de grootste crisis in onze geschiedenis: een crisis die in wezen geestelijk van aard is, maar die zich momenteel uitdrukt via onze politieke en economische systemen.
2) Door het onderricht en de stimulans van Maitreya zal de mensheid gaan inzien hoe uiterst materialistisch en ongeestelijk onze instellingen, waarden en manier van leven zijn. Hij zal in ons het inzicht opwekken dat samen delen, rechtvaardigheid en vrijheid voor allen vereisten zijn voor een geestelijk leven.