Artikel van de meester -- mei 2001


De mens wacht zijn geboorterecht

door de meester —, via Benjamin Creme

Nog steeds heerst verschrikking in de harten van velen die de dood in de ogen kijken of zien aankomen. Dit is een droevig feit, want het hoeft stellig niet zo te zijn. Voor de meeste mensen overtreft de stress die gepaard gaat met het in de wereld komen verre die van het rustig wegglijden uit de vorm, en het aldus verkrijgen van een nieuwe en grotere vrijheid.
Een soortgelijke angst heeft tegenwoordig velen in zijn greep wanneer zij zien hoe de oude, vertrouwde structuren afbrokkelen. Zij weten niet wat er komen gaat, slechts dat hun wereld sterft en voor hun ontstelde blik ineenstort. Op alle fronten vindt dit plaats: economisch, religieus, sociaal - dagelijks horen zij berichten van weer een nieuw verlies.
De wereld balanceert tussen het oude en het nieuwe, het verleden en de toekomst, en wacht met ingehouden adem op een aanwijzing over de uitkomst. Voor iedereen zijn er zichtbare tekenen in overvloed, maar velen weigeren daarin de hoop te zien waarnaar zij verlangen, en verminderen zodoende hun geluk en gemoedsrust.

Hoogste dromen
Heb geen angst voor de toekomst want zij zal, indien de mensen dat verkiezen, grootser zijn en mooier dan men zich kan voorstellen, veel grootser nog dan de stoutste dromen van de mens. De onzekerheid en angst, de pijn van verlies en verandering, zijn slechts de geboorteweeën van een nieuwe en betere wereld die worstelt om geboren te worden. Deze nieuwe wereld, deze nieuwe beschaving zal steeds meer de wezenlijke goddelijkheid van de mens weerspiegelen.
Hoedanigheden en krachten die tot dusver uitsluitend aan God werden toegeschreven, zullen dagelijks in volle mate door de mens geopenbaard worden. De wonderen van nu zullen, indien goed begrepen, als normaal en overeenkomstig de wetten van de natuur worden beschouwd, die beantwoorden aan het verlichte denken en de verlichte wil.
Zo zal het zijn en zo zal de mens groeien in de wetenschap en het vertrouwen dat hij waarlijk opnieuw op het Geestelijke pad staat, dat de fouten van de huidige tijd nu achter hem liggen.

Geboorterecht
Wanneer de mens als feit en in daad aanvaardt dat de mensheid één is, dat de mensen elkanders broeder zijn, kunnen alle dingen hem veilig gegeven worden. Zijn geboorterecht wacht hem.
Zo moeten mensen tonen dat zij gereed zijn voor vrede, gereed om samen de toekomst binnen te gaan zonder bloedvergieten of wedijver. Zij moeten in vreugde samen delen en werken in harmonie voor het welzijn van allen.
Wanneer mensen uit zichzelf tot dat besef komen, zullen zij een beroep doen op Maitreya (onder welke naam dan ook) om hun de weg te wijzen, om hen uit het moeras te leiden en om hen het tijdperk van vrede binnen te leiden.
Dan zal de Grote Heer antwoorden. Dan zal Maitreya een beroep doen op het leger van helpers die over de jaren verzameld zijn. Uit elk land zal deze groep van bereidwillige dienaren afkomstig zijn, toegewijd en opgeleid in de nieuwe werkwijzen.
Zo zal de mens, de proefdiscipel, verschijnen als de Zoon van God in wording, de erfgenaam van zijn ware functie en krachten.