Artikel van de meester -- maart 2001


Grootse gebeurtenissen staan op stapel

door de meester —, via Benjamin Creme

De meeste mensen zouden verbaasd zijn te weten dat, uitgezonderd enkele gebieden van grote zorg, de wereld tegenwoordig veiliger is om in te leven dan tot dusver het geval was. Veeleer dan te denken dat een plotselinge, catastrofale oorlog dreigt die de mensheid in vergetelheid zou storten, kijken de meeste mensen vooruit en organiseren en regelen hun leven met een mate van vertrouwen en zeker van hoop. Met het einde van de 'koude oorlog' is de overtuiging en verwachting gekomen dat de mensheid een manier zal vinden om haar problemen, veelvoudig als ze zijn, mettertijd te overwinnen (of te omzeilen).
Des te bedreigender en gevaarlijker voor de wereldvrede is daarom de inzet van de nieuwe Amerikaanse regering voor het anti-ballistische afweerprogramma. Het wordt voorgesteld als een zuiver defensief wapensysteem dat de Verenigde Staten en Europa (indien de volken ermee instemmen) beschermt tegen de dreiging van terroristen en 'bandietstaten' die noch de middelen, noch de wil bezitten om hen te bedreigen. In werkelijkheid is het degenen die de installatie aanbevelen, ondanks de verstoring van het huidige machtsevenwicht en het gevaar van een nieuwe wapenwedloop, vooral te doen om uitbreiding van de Amerikaanse hegemonie in de wereld. Alles wat bijdraagt tot de installatie ervan moet daarom worden bestreden door hen die zich inzetten voor vrede.

Laatste gebaar
De huidige Amerikaanse regering is niet uit op een nieuwe oorlog, maar spant zich tot het uiterste in om zich onaantastbaar te tonen, meer dan opgewassen tegen elke vijand of combinatie van vijanden. Het is het laatste gebaar van de oude, vervallen orde waarin wedijver en confrontatie de scepter zwaaiden. Het is een gewoonte van het verleden en zal spoedig tot het verleden behoren. Aanvaarding ervan zou een ernstige vergissing zijn voor de wereld.
Intussen baren vele andere kwesties de mensheid zorgen. De opwarming van de aarde staat nu vooraan in het denken van veel regeringen, ondanks de weerzin van Amerika om zich te verplichten tot verandering. Die verplichting zal, zo lijkt het, moeilijker van de nieuwe regering te verkrijgen zijn, maar de wereld wordt zich bewust van de gevaren, hoewel men niet alle feiten kent. De Aarde wordt warmer, maar de helft van de temperatuurstijging is onvermijdelijk - als direct gevolg van Maitreya's daad waarmee de Aarde iets dichter bij de zon gebracht werd. Dit zal enorme voordelen blijken te hebben, maar de tijdelijke verstoring van de weerspatronen is helaas onontkoombaar.

Reuzenonderneming
Mensen overal zijn zich scherper bewust van de oprukkende macht van mondiale ondernemingen, en het gevaar dat zij vormen voor de democratie. De stem van de volken zwelt aan en wordt gehoord, nergens meer dan in de VS, de Reuzenonderneming.
In het Midden-Oosten bereikt de confrontatie een nieuw hoogtepunt. Reactionairen van beide kanten verhinderen elke redelijke discussie en de mensen lijden en sterven nodeloos. Maitreya, zo lijkt het, is de enige hoop voor dat ongelukkige land.
Maitreya overweegt nu de stappen die Hij kan nemen om deze problemen op te lossen. De vrije wil van de mensheid mag niet geschonden worden, maar Maitreya popelt om op elke mogelijke manier binnen de wet te helpen. Zodoende kan Zijn verschijning voor de mensen zelfs nog spoediger plaatsvinden dan tot voor kort gepland was. Let op en wacht af, want er staan grootse gebeurtenissen op stapel.