Aankondigingen en feiten - november 2001

In de loop der jaren heeft Share Nederland artikelen gepubliceerd over Maitreya’s verwachtingen op het gebied van politieke, sociale, ecologische en geestelijke veranderingen in de wereld, zoals deze werden verstrekt door een van Maitreya’s medewerkers uit de gemeenschap in Londen waar hij verblijft. Van tijd tot tijd hebben ook Benjamin Creme en zijn meester hun prognoses van toekomstige ontwikkelingen gegeven. In deze rubriek, “Aankondigingen en feiten”, maken we melding van recent nieuws, gebeurtenissen en commentaren die verband houden met deze uitspraken.

Een groenere planetaire broeikas
"De nieuwe energie die de wereld overspoelt, zal het land vruchtbaarder maken… Maitreya heeft de planeet opgeladen en warmte opgewekt, zodat in de nieuwe vraag naar natuurlijk geteeld voedsel kan worden voorzien… De natuur zal positief reageren, met nieuwe vegetatie." (Maitreya's missie, deel II) Al meer dan 20 jaar wordt de vegetatie op het noordelijke halfrond geleidelijk weliger, volgens nieuw onderzoek van satellietgegevens van de NASA. Onderzoekers zeggen dat het plantenleven boven 40 graden noorderbreedte, een lijn die loopt van New York tot Madrid en Beijing, sinds 1981 vitaler is geworden. Een mogelijke oorzaak is de temperatuursstijging, mogelijk in verband met de ophoping van broeikasgassen in de aardse atmosfeer. Het verspreidingsgebied van de noordelijke vegetatie is niet groter geworden, maar wel de dichtheid. Het groeiseizoen is ook enkele dagen langer geworden. Bovendien lijkt de vegetatie in Eurazië sneller te groeien dan die in Noord-Amerika, met een weliger begroeiing gedurende een langere tijd. "Toen we keken naar de temperatuur- en satellietgegevens zagen we dat de jaarlijkse veranderingen in groei en duur van het groeiseizoen nauw verband hielden met de jaarlijkse veranderingen in temperatuur," aldus Liming Zhou van Boston University. In deze 20 jaar van satellietgegevens zijn drastische veranderingen vastgelegd van de tijd waarin bladeren beginnen te groeien en afvallen. De onderzoekers maakten melding van een groeiseizoen in Eurazië dat nu bijna 18 dagen langer duurt dan voorheen. De lente begint een week vroeger en de herfst laat 10 dagen langer op zich wachten. In Noord-Amerika lijkt het groeiseizoen 12 dagen langer te duren. Wetenschappers geloven dat de resultaten wijzen op een groenere planetaire broeikas. De groenontwikkeling die het onderzoek heeft onthuld, biedt een belangrijk stukje van de puzzel van mondiale klimaatsverandering en zal wetenschappers helpen nauwkeuriger voorspellingen te doen van het effect van broeikasgassen op het klimaat van de aarde in de komende decennia. (Bron: NASA)

Vijftien landen bezitten sleutel tot redding van de oerwouden
"We zullen leren begrijpen dat de mens, de natuur en God één zijn en dat de juiste zorg voor de planeet (en alle natuurrijken) essentieel is voor het welzijn van het geheel. (SI apr. 1985) "…Het broeikaseffect is slechts een tijdelijke manifestatie en kan worden teruggedraaid." (SI juli 1990) Pogingen om de laatste cruciale oerwouden in de wereld te redden moeten zich in eerste instantie richten op een klein aantal landen, aldus een nieuw rapport. Het unieke onderzoek, op basis van satellietgegevens, naar de resterende ongeschonden oerwouden, waaronder maagdelijke, oude en natuurlijk geregenereerde bossen, laat zien dat meer dan 80 procent ervan zich in slechts 15 landen bevindt. Het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP), een van de organisaties achter het rapport, gelooft dat het wat betreft het milieu de moeite loont om de schaarse conserveringsfondsen aan deze 15 landen te besteden. De belangrijkste landen zijn Rusland, Canada, Brazilië, de Verenigde Staten, de Democratische Republiek Kongo, China, Indonesië, Mexico, Peru, Colombia, Bolivia, Venezuela, India, Australië en Papua-Nieuw Guinea. Vier gebieden liggen in geïndustrialiseerde landen en 11 in ontwikkelingslanden. In totaal is naar schatting 88 procent van deze bossen dunbevolkt, zodat gerichte en goed gefinancierde conserveringsinspanningen een goede kans van slagen hebben, aldus de auteurs. Externe druk van mensen en bevolkingsgroei op de meeste van deze resterende gesloten wouden, zoals in Bolivia en Peru, is laag. Andere, zoals de resterende gesloten wouden in India en China, staan onder hogere druk van menselijke activiteit en vereisen wellicht een grotere inspanning om ze te behouden en te beschermen. Het rapport redeneert dat het van wezenlijk belang is nu in te grijpen om deze laatste belangrijke wouden te beschermen. "Zonder een wonderbaarlijke transformatie in de houding van mensen en regeringen zullen de gesloten wouden en de aanverwante biodiversiteit de komende decennia gedoemd zijn te verdwijnen," aldus Klaus Toepfer, directeur van de UNEP. "Wetend dat het waarschijnlijk onmogelijk is om alle bossen te beschermen, is het beter om prioriteit te geven aan die gebieden die de beste vooruitzichten geven op voortbestaan. Ik dring er bij regeringen, gemeenschappen en internationale organisaties op aan om naar onze bevindingen en aanbevelingen te handelen." (Environment News Service)

Nobelprijswinnaar: "Telepathie bestaat"
"…tijdens het komende tijdperk van Waterman zal de mensheid een zodanige transformatie in haar bewustzijn ondergaan dat spraak geleidelijk zal verdwijnen; we zullen telepathisch worden. Iedereen is van nature telepathisch… Uiteindelijk zal telepathie…de norm worden."(Benjamin Creme, The Great Approach) "Ik denk dat telepathie bestaat en dat de kwantumfysica ons zal helpen de fundamentele eigenschappen ervan te begrijpen," aldus professor Brian Josephson, een Nobelprijs-winnaar, die het Britse postbedrijf onlangs in een onverwachte wetenschappelijke ruzie betrok door zijn uitspraken. In een herdenkingsuitgave ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de Nobelprijs schrijft professor Josephson dat de ontwikkelingen in de informatie- en kwantumtheorieën "kunnen leiden tot een verklaring voor processen die nog niet door de conventionele wetenschap worden begrepen, zoals telepathie".

Absolute onzin
Wetenschappers zijn furieus dat een boekje, dat als onderdeel van het herdenkingspakket bij de postzegels is verschenen, de bewering bevat dat de moderne natuurkunde op een dag zal leiden tot een begrip van telepathie en het paranormale. David Deutsch, kwantumfysica-expert aan de universiteit van Oxford, meent: "Het is absolute onzin. Telepathie bestaat gewoon niet." De Royal Mail, het Britse postbedrijf, zegt dat het slechts een Britse winnaar in elk van de zes categorieën van de Nobelprijs had gevraagd een kort artikel te schrijven over hun prijs en de implicaties van het onderzoek op hun terrein. Professor Josephson won de Nobelprijs voor de natuurkunde in 1973 voor zijn bewijs dat sommige materialen kunnen optreden als schakelingen die bijna met de snelheid van het licht werken en voor een revolutie kunnen zorgen op het gebied van computers en stroomoverdracht. Hij zei dat hij het boekje met opzet had gebruikt om een ernstige onevenwichtigheid in de verslaggeving over paranormaal onderzoek recht te zetten. "Ik vind dat [wetenschappelijke] tijdschriften als Nature & Science dergelijk onderzoek censureren," zegt hij. "Er zijn veel aanwijzingen die spreken voor het bestaan van bijvoorbeeld telepathie, maar onderzoeksverslagen over het onderwerp worden, geheel onterecht, afgewezen." (Bron: The Observer, GB)