Vragen en antwoorden -- oktober 2001


V. Heeft u nog informatie over recente verschijningen van Maitreya aan religieuze bijeenkomsten?
A. De plaats in Nicaragua waar Maitreya in juli verscheen was León. De datum van de verschijning was zondag 15 juli 2001 (niet 12 juli, zoals abusievelijk vermeld in het september-nummer van Share Nederland.)

V. Is de huidige Wereldleraar een ontwikkelde ziel die wordt overschaduwd door de Christus of Maitreya, net zoals Jezus aan het begin van het Waterman-tijdperk?
A. Nee. Maitreya is Zelf afgedaald van Zijn verblijfplaats in de Himalaya in een zelfgeschapen lichaam dat Hem in staat stelt te leven op ons trillingsniveau maar toch Zijn werk te doen als de Christus en Wereldleraar.

V. Zijn er 12 discipelen zoals uzelf die in deze tijd naar voren komen om de boodschap in de wereld te verspreiden?
A. Nee. Oorspronkelijk zijn er vijf discipelen die de taak kregen om het publiek in eerste instantie te benaderen over de Wederkomst: één in New York, Londen (ik), Genève, Darjeeling en Tokio. Van hen ben ik de enige die de taak heeft aanvaard - op degene in Tokio na (een vrouw) die helaas gelooft dat zij Maitreya is.

V. 1) Zijn de lichtcirkels door Maitreya of de Ruimtebroeders geënergetiseerd en, zo ja, met wat voor energie? 2) Hebben de lichtcirkels genezende eigenschappen?
A. 1) Ja, verschillende. 2) Ja.

V. Zijn de 14 Meesters op Aarde geïncarneerd of zijn Zij gewoon verschenen?
A. Nee. Zij hebben Hun eigen, volwassen, fysieke lichamen en zijn uit Hun verblijfplaatsen naar voren gekomen om Hun positie in de moderne wereld in te nemen.

V. Wat kunt u zeggen over de antikrist? Is hij al in de wereld of moet hij nog komen?
A. De 'antikrist' is geen persoon, maar een destructieve energie, die doelbewust in de wereld wordt vrijgegeven om de oude orde af te breken en zo de weg te bereiden voor de Christus. Deze werd bijvoorbeeld vrijgegeven via keizer Nero om een eind te maken aan de Romeinse tijd en de weg voor het christendom te bereiden. In onze tijd werd ze vrijgegeven via Hitler, een groep militaristen in Japan en een groep rond Mussolini in Italië. De nederlaag van de As-mogendheden tegen de Geallieerde landen in de oorlog van 1939-1945 betekent de nederlaag van de 'antikrist'. Dit stelde Maitreya in staat om, in juni 1945, zijn voornemen bekend te maken om met Zijn groep terug te keren in de wereld.