Vragen en antwoorden -- september 2001


V. Heeft u nog informatie over recente verschijningen van Maitreya aan religieuze groepen?
A. De plaats in Argentinië waar Maitreya op zondag 10 juni verscheen was La Paz. Op zondag 24 juni verscheen Maitreya aan ongeveer 100 christenen in El Progresso, Honduras. Hij sprak er 17 minuten. Van tevoren was in de omgeving water opgeladen. Op zondag 1 juli verscheen Maitreya aan ongeveer 150 moslims in Porto Novo, Benin, (Afrika). Hij sprak er 18 minuten. Maitreya had van tevoren water in de omgeving opgeladen. Op zondag 8 juli verscheen Maitreya aan ongeveer 200 christenen in Lübeck, Duitsland. Hij sprak er 17 minuten. Van tevoren was in de omgeving water opgeladen. Op zondag 12 juli verscheen Maitreya aan ongeveer 150 christenen in Nicaragua. Hij sprak er 18 minuten. Van tevoren was in de omgeving water opgeladen.

V. Het groeiende protest tegen grote ondernemingen en ingewortelde onrechtvaardigheid begint nu ook levens te eisen, zoals in Genua. Politici - die duidelijk geen voeling meer hebben met de rest van de mensheid en vergeten zijn dat ze zijn gekozen om het volk te dienen - verschansen zich en nemen beslissingen die directe gevolgen hebben voor het leven van miljoenen mensen. We beginnen gewend te raken aan scènes die rechtstreeks afkomstig lijken uit een sciencefiction film à la "Prachtige, nieuwe wereld". 1) Kunnen demonstranten worden afgewezen als onrealistische idealisten? 2) Hebben ze recht van spreken?
A. 1) Los van de 'geïnfiltreerde' provocateurs, nee. 2) Ja, zeer beslist. Het is de 'stem van het volk' die begint zich te laten horen.

V. Er is een groeiende beweging tegen de mondiale commercialisering, waarvan de demonstraties bij recente vergaderingen van WTO, IMF en G-8 getuigen. Helaas is er een klein, maar gewelddadig element dat alleen geïnteresseerd lijkt te zijn in ontwrichting, waardoor de hele beweging in een slecht daglicht komt te staan bij de media en de autoriteiten. In welke mate is het gewelddadige element 'geïnfiltreerd' door degenen die er belang bij hebben de status quo te handhaven?
A. In aanzienlijke mate: ongeveer 20 procent.

V. 1) Kunt u misschien aangeven wat de meest dringende wereldproblemen van dit moment zijn? En kan uw Meester zeggen welke situaties in de wereld de Hiërarchie de grootste 'zorg' baren? 2) En welke ontwikkelingen op het wereldtoneel zijn momenteel de meest positieve voor het toekomstige welzijn van de planeet en de mensheid?
A. 1) Het feit dat miljoenen mensen van honger omkomen in een wereld van overvloed. De ondermijning van de ecologische stabiliteit van de planeet. De toenemende dreiging van conflict in het Midden-Oosten. De plannen van president Bush voor uitbreiding van het nucleaire defensiesysteem van de VS. 2) Het groeiende begrip (behalve van de VS) van de ecologische onevenwichtigheid dat nu bestaat en snel toeneemt. De wijdverspreide veroordeling van de Amerikaanse weigering om het Kyoto-protocol te ondertekenen. Het groeiende besef van de noodzaak tot samenwerking bij de oplossing van problemen.

V. Medische wetenschappers en doktoren zijn vastbesloten om het klonen van mensen door te zetten. 1) Zou de Hiërarchie in dat geval ingrijpen? 2) Moet het gestopt worden? 3) Is het nuttig als basis voor een nieuw soort genetische behandelingen?
A. 1) Nee. (2) Ja. (3) Nee.

V. Wat kunnen we doen om het idiote rakettenschild van deze nieuwe (Amerikaanse) regering te stoppen?
A. Laat op elke mogelijke manier je mening horen. Schrijf naar je volksvertegenwoordiger en roep anderen op dat ook te doen. Schrijf naar de krant en andere media. Organiseer bijeenkomsten en demonstraties. Je zult zien dat veel mensen uw ongerustheid delen over de potentiële bedreiging van het machtsevenwicht.

V. Zal president Bush zijn ambtsperiode uitzitten?
A. Ik denk het niet.

V. Heeft president Bush het presidentschap eerlijk gewonnen?
A. Nee, ik ben bang van niet. Duizenden mensen in Florida die wilden stemmen hebben niet de kans gekregen.