Tekenen van de tijd - april 2002


Wonderen in Argentinië

In mei 2001 kocht Martha Rosenberg uit Buenos Aires (Argentinië) op een veiling een icoon van Jezus . Op de ochtend van 14 juni zag ze “lichtflitsen” in haar huis en voelde ze een aanwezigheid aan haar zijde. In de namiddag raakte een buurman die de schoonheid van de icoon aan het bewonderen was, hem aan en riep uit: “Het is bloed!” Sindsdien is Martha’s leven niet meer hetzelfde.

Vele mensen hebben haar woning bezocht om het wonder te zien. Toen het door twee grote nationale televisienetwerken werd uitgezonden, trok het de aandacht van wetenschappers die röntgenfoto’s van de icoon namen en het bloed hebben onderzocht. Zij concludeerden dat het geen bedrog was en dat het menselijk bloed was, maar konden niet de bloedgroep bepalen. De kerk sluit bedrog uit, maar is nog niet bereid om het als een wonder te verklaren.

Martha blijft erbij dat ze boodschappen heeft ontvangen van de “ene die verantwoordelijk is voor de wonderen”, het Wezen dat ze beschrijft als “het bewustzijn dat in Jezus was”. Sommige boodschappen staven haar geloof door gebeurtenissen te voorspellen die dan naderhand plaatsvonden. Bij één gelegenheid werd haar meegedeeld: “Ik zal je meenemen naar het veld zodat je meer kunt liefhebben.” Een priester verklaarde later dat deze uitspraak uit het Oude Testament afkomstig is. Toen zij het veld in de provincie Cordoba bezocht, zag ze de berg drie keer van kleur veranderen — een verschijnsel dat nog steeds plaatsvindt. Bij een andere gelegenheid kreeg ze een boodschap om te zoeken naar een “roze steen omgeven met goud”. Het bleek een hangertje te zijn uit een collectie die was gemaakt door een genezer uit Catamarca, die geïnstrueerd was om 13 hangertjes voor 13 genezers te vervaardigen. Andere wonderen vonden plaats: Martha begon stigmata op haar ogen, handen en voorhoofd te manifesteren en haar afbeelding van de Madonna van Medjugorje begon twee dagen voor de aanslagen van 11 september tranen van bloed te huilen.

Zij verzekert Share International dat ze nooit een mystiek persoon geweest is, maar twee jaar geleden werd ze gedoopt, terwijl ze niet echt wist waarom, daar zij uit een joods gezin komt. Martha, die gelooft dat de Christus via haar geneest, is van plan een tehuis voor thuisloze kinderen en bejaarden te realiseren.

(De Meester van Benjamin Creme bevestigt de echtheid van deze wonderen die door de Meester Jezus werden gemanifesteerd.)

Genezende non trekt grote menigten

Zuster Briege McKenna is een wereldberoemde “genezende non” die in Ierland geboren is, maar haar dagen merendeels doorbrengt met over de hele wereld te reizen, genezingsdiensten te houden en wonderen te verrichten. Haar video’s en boek Miracles do Happen (“Wonderen gebeuren echt”) worden bij duizenden verkocht waar zij verschijnt.

Haar bijzondere krachten verschenen toen ze 18 was en leed aan gewrichtsreuma: “Ik zat drie jaar lang in het gips. En op een dag, toen ik in Florida was, werd ik op wonderbaarlijke wijze genezen. En nu bid ik dat de genezende kracht van Jezus van mij op de mensen hier wordt overgebracht.”

Zuster Briege, een bescheiden verschijning in haar bruine habijt, met haar korte haar netjes onder haar nonnenkap weggestopt en een eenvoudig kruis om haar hals, heeft een ingrijpende invloed op haar toehoorders. In februari 2002 woonden 4500 mensen haar conferentie van Goddelijke Vergeving in Dublin bij. Teresa uit Dublin kwam om haar dank te betuigen voor haar eigen persoonlijke wonder: “Ik had een gezwel in mijn nek”, legde ze uit, “en op een dag toen ik naar de mis ging om het sacrament te ontvangen, voelde ik een lichte aanraking op mijn nek, net alsof ik drie keer door een veer werd aangeraakt. Toen ik eraan voelde, was het gezwel verdwenen en mijn arts kon het niet geloven.”

Zuster Briege moedigt geen ophemeling aan. “Dat zou popsterrengedoe zijn,” zegt ze. “Ik ben slechts een instrument voor Jezus. Mensen vragen mij altijd om te signeren. Ik zeg: ‘Nee, ik werk toevallig voor de beroemdste persoon ter wereld — de Heer.’”
(Bron: BBC News Online, GB)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de Meester Jezus de schepper is van de genezende wonderen.)