Vragen en antwoorden -- december 2002


(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Als uw Meester of de Christus vandaag direct tot de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en de wereldleiders kon spreken, wat zouden Zij dan aanraden om een echte en blijvende toenadering te bereiken in het Midden-Oosten en met de moslimwereld in het algemeen?

A. De totstandbrenging van rechtvaardigheid en vrijheid door het samen-delen van essentiële hulpbronnen overal ter wereld. Samen-delen is onvermijdelijk en hoe eerder dit wordt begrepen en toegepast, des te eerder vrede en veiligheid voor allen bereikt zullen worden. Dit geldt zowel voor het Midden-Oosten als voor de wereld in het algemeen.

V. 1) Hoe ontvankelijk is de mensheid momenteel, vanuit de Hiërarchie gezien, voor de denkbeelden van Maitreya? 2) Zorgen angst en spanning ervoor dat mensen zich psychologisch afsluiten voor Zijn prioriteiten?

A. 1) Vijfentwintig procent is zeer ontvankelijk; 40 procent is tamelijk ontvankelijk en 35 procent is niet ontvankelijk. 2) Nee, integendeel. Angst zet mensen aan tot hysterisch optreden — zoals momenteel in de VS — of tot het zoeken naar oplossingen voor hun problemen.

V. Ik ben in de war over de wederverschijning van Maitreya. Ik kan begrijpen dat we hier te maken hebben met karmische wetten en het geen inbreuk plegen op de vrije wil. Waar ik mij zorgen over maak, is dat alleen de vertegenwoordigers van de “licht”-krachten hier nota van nemen. Er zijn veel idioten die bereid zijn om zichzelf (en vele anderen) op te blazen, zogenaamd in naam van God. Zij lijken geen probleem (of besef) te hebben met (van) karma, vrije wil, enzovoort. Als zij een of andere terroristische actie ondernemen (nucleair, chemisch of biologisch), zal er waarschijnlijk geen planeet of mensheid meer over zijn voor een wederverschijning. Hoe kan dat karmisch correct zijn?

A. Dat is natuurlijk precies waarom deze tijd er een is van zulke enorme spanning en crisis. Niettemin moeten Maitreya en de Meesters de karmische wet gehoorzamen — ook al doen wij dat niet. We moeten erop vertrouwen dat Maitreya precies weet wanneer — en wanneer niet — in te grijpen en toch de karmische wet te gehoorzamen.

V. 1) Had Jezus een broer genaamd Jacobus? 2) Was hij ouder of jonger dan Jezus? 3) Werd hij ter dood gebracht door steniging? Waarom? 4) Kunt u zijn stralenstructuur en inwijdingsgraad geven?

A. 1) Ja. Hij had vier broers. 2) Jonger. 3) Ja. Als broer en volgeling van Jezus. 4) Z: 3; P: 6 (2); M: 3 (7); A: 6 (6); F: 7 (3). Zijn inwijdingsgraad was 1,6.

V. Wie waren verantwoordelijk voor de bomaanslag op Bali in oktober 2002? 1) Was dit het werk van terroristen of van de VS? 2) Was dit het werk van plaatselijke inwoners of van buitenlanders? 3) Is er een verband met al-Qa’ida? 4) Wat is het motief achter deze daad? 5) Is Abu Bakar Basyir een terrorist, zoals de Amerikanen zeggen?

A. 1) Terroristen. 2) Plaatselijke inwoners. 3) Nee. 4) Terrorisme tegen westerlingen. 5) Niet direct, maar hij sympathiseert met hun doeleinden.

V. Hoe zou u de huidige toestand van de Amerikaanse economie omschrijven?

A. Wankel. Net zo stabiel als de Dow Jones-index die, zoals we weten, volslagen labiel is.

V. Is er volgens u een gevaar van een economisch domino-effect in heel Latijns-Amerika, waar het ene land na het andere op het punt van ineenstorting lijkt te staan?

A. Ja, dat scenario zit er zeker in.

V. Er lijkt momenteel een toename te zijn van seismische activiteit over de hele wereld. Wat is daarvan de oorzaak?

A. Er zijn verscheidene oorzaken: toenemende zonnevlekactiviteiten, natuurlijke aardscholverplaatsingen, de toegenomen spanning als gevolg van het verkeerde denken en handelen van de mensheid — dit is een tijd van crisis en angst. Dat hebben we te danken aan president Bush en zijn adviseurs.