Vragen en antwoorden -- februari 2002


Benjamin Creme beantwoordt opnieuw vragen over de aanslag van 11 sept 2001
(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maand

V. Heeft u nog informatie over recente verschijningen van Maitreya op religieuze bijeenkomsten?
A. De stad waar Maitreya op zondag 4 november in Italië verscheen was Pisa.
Op zondag 25 november verscheen Maitreya aan ongeveer 150 christenen in Brazilië. Hij sprak er 16,5 minuut. Eerder werd water in de omgeving gemagnetiseerd.

V. 1) Moeten de Taliban de gelegenheid krijgen deel te namen aan een nieuwe coalitieregering in Afghanistan? 2) Zijn er werkelijk gematigde Taliban? 3) Moet de koning van Afghanistan terugkeren om het land te leiden?
A. 1) Ja. Een regering die bestaat uit de vele (vaak strijdende) facties in Afghanistan zal veel moeite hebben om samen te werken, maar zonder de meer gematigde Taliban zou ze niet waarlijk representatief zijn en falen. 2) Ja. 3) Als dat is wat het volk wil. Er zijn grote groepen die hem en zijn entourage wantrouwen.

V. Zou de Hiërarchie ingrijpen als terroristen in andere landen besluiten om de nederlaag van de Taliban en Al-Qaeda in Afghanistan te wreken met het gebruik van zenuwgassen of biologische middelen zoals sarin of waterpokken?
A. Als het te erg wordt wel.

V. 1) Moeten de VN nu in Afghanistan optreden als waarnemers en vredesmacht, om hulpgoederen te distribueren en het vluchtelingenprobleem aan te pakken? Moeten zij een andere rol spelen? 2) Zo ja, welke rol zouden de VN daar het best kunnen spelen?
A. 1) Ja. 2) Handhaving van de vrede en distributie van voedsel.

V. Werkt de Hiërarchie nog steeds via discipelen om te proberen een vredesovereenkomst tot stand te brengen tussen Palestina en Israël?
A. Ja.

V. Ariël Sharon schijnt mij een slecht mens toe door wiens aanwezigheid, daden en opstelling de spanning en het geweld in het Midden-Oosten zijn geëscaleerd. Staat hij open voor negatieve krachten? A. Hij is een ‘hard’ mens en een fanaticus.

V. Kunt u uitleggen hoe volgens u een regeling kan worden getroffen die alle verschillende religieuze aanspraken op Jeruzalem en andere plaatsen omvat?
A. Een symbolische status als belangrijkste plaats voor alle groeperingen. Maitreya zal ervoor nodig zijn om een eerlijke overeenkomst te sluiten.

V. Het lijkt alsof er opzettelijk wordt gepoogd om Yasser Arafat te vernederen en te marginaliseren. Zal dat de Arabische wereld niet nog kwader en furieuzer maken?
A. Ja, natuurlijk. Sharon doet er alles aan om Yasser Arafat af te schilderen als de aanstichter van alle terroristische activiteiten van de Palestijnse groepen. Hij weet dat dit niet zo is, maar probeert hem inderdaad te "vernederen en te marginaliseren". Hij ziet hem als zwak en ineffectief, zonder gezag, en daarom niet als iemand om mee te onderhandelen. Sharon is een Israëlische fanaticus die denkt dat de ‘echte’ Palestijnen de terroristische groepen zijn die Israëli’s vermoorden omdat zij Israëlisch land willen hebben.

V. 1) Ziet de wereld er in de ogen van de Meesters psychologisch heel anders uit na 11 september? 2) Is de wereld er paradoxaal als het klinkt meer één door geworden, minder onverdraagzaam, meer bereid tot samen-delen en om rechtvaardigheid werkelijkheid en in praktijk gebracht te zien worden?
A. 1) Ja. 2) Ja, enigszins.

V. In de Amerikaanse media circuleert een video-opname die naar zeggen na de catastrofe van 11 september is gemaakt en waarin Osama bin Laden over de aanslag praat. De Amerikaanse regering beweert dat hiermee de directe betrokkenheid van Bin Laden is aangetoond. Dit kan niet juist zijn, aangezien uw Meester heeft gezegd dat hij niet direct verantwoordelijk is. Ik heb ook commentaar gehoord waarin gezegd werd dat delen van de moslimwereld geloven dat het een vervalsing is. Kunnen we uw mening krijgen over dit alles, de echtheid van de vertaling, de interpretatie, enzovoort?
A. De opname is echt, maar toont aan dat Bin Laden niet direct betrokken is bij de aanslag. Hij vond het (volgens mijn informatie) goed gedaan, een grootse prestatie. De opname maakt juist duidelijk dat Bin Laden pas vijf dagen voor 11 september over de aanslag was ingelicht. De Amerikaanse regering interpreteert de bewijzen op onjuiste wijze in haar eigen voordeel.

V. Vond het vliegtuigongeluk in de Newyorkse wijk Queens onlangs plaats als karmische reactie op de bombardementen op Afghanistan? Ik herinner me dat Maitreya via Zijn medewerker eens gezegd heeft dat wanneer technologie wordt gebruikt voor destructieve doeleinden (zoals het gebruik van lasers in straalvliegtuigen) vliegtuigen op onverklaarbare wijze in de lucht uit elkaar zullen vallen. Het staartstuk van dit vliegtuig was al in de lucht afgebroken.
A. Er bestaat in dit geval geen karmische samenhang. Het staartstuk brak af door extreme weersomstandigheden.