Vragen en antwoorden -- juni 2002


(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Hoeveel burgers zijn er in Afghanistan gedood als gevolg van de zogenaamde ‘oorlog tegen het terrorisme’ door de VS?

A. Meer dan 5000.

V. 1) Hoeveel Palestijnen zijn er gedood als gevolg van de zogenaamde ‘oorlog tegen het terrorisme’ door Israël? 2) Hoeveel zijn er in het vluchtelingenkamp in Jenin omgekomen?

A 1) Gedurende de laatste 18 maanden, ongeveer 2000. 2) 700 tot 800, van wie er ongeveer 600 ongewapende burgers waren.

V. Hoeveel Israëlische burgers en soldaten zijn omgekomen als gevolg van mensen die zelfmoordaanslagen en andere aanslagen plegen?

A. Sinds het begin van de intifada, ongeveer 400.

V. Hoewel de regeringen het een “bijkomstige schade” noemen, is het geen “staats”-terrorisme om onschuldige burgers te doden?

A. Ja, natuurlijk. Het is ook illegaal om medische hulp aan de gewonden te ontzeggen, zodat zij doodbloeden.

V. Een vooraanstaand leider van de Hamas-organisatie, Ismail Abu Shanab, zegt dat Hamas instemde met het Saoedi-Arabische vredesvoorstel en dat indien Israël instemt met het voorstel en terugkeert naar de grenzen van voor 1967 “het voldoende zou zijn voor alle Palestijnse militaire groepen om ermee op te houden en onze staat op te bouwen, om bezig te zijn met onze eigen zaken, een goede verstandhouding met de Israëliërs te hebben.” Shanab zei dat de organisatie nu praktisch moet zijn. Een woordvoerder van een andere vooraanstaande Hamas-leider, Sheik Ahmed Yassin, liet vorige week weten dat jonge mensen moeten “onthouden dat hun leven kostbaar is en niet opgeofferd moet worden”. 1) Heeft Maitreya een van de leiders van de Hamas bezocht en deze verandering van standpunt geïnspireerd? 2) Had Hij enige invloed op hun verandering van houding? 3) Of was het een gevolg van het lobbyen van voorzitter Arafat?

A. 1) Nee. 2) Nee. 3) Ja.

V. Over voorzitter Arafat en andere leiders van de PLO die belegerd waren in hun hoofdkwartier in Ramallah werd bericht dat ze opgewekt waren tijdens de duur van het beleg. De dokter van voorzitter Arafat bezocht hem daar en verklaarde dat hij in goede gezondheid verkeerde, ondanks de buitengewone stress waar hij, voor een man van zijn leeftijd, aan blootgesteld was. 1) Gaf Maitreya de voorzitter en zijn collega’s die in hun hoofdkwartieren ingesloten waren, een bijzondere beschermende zegening? 2) Heeft Maitreya sinds 1988 nog verder contact gehad met voorzitter Arafat? 3) Is Maitreya onlangs aan de voorzitter verschenen?

A. 1) Nee. 2) Ja. 3) Ja.

V. Wanneer Maitreya Zichzelf aan de wereld voorstelt, hoe zullen de mensen dan op Hem reageren, denkt u?

A. Welnu, het hangt ervan af wie zij zijn. Het hangt af van hun religieuze achtergrond. Het hangt er, denk ik, van af of zij denken in de Vissen- of in de Waterman-traditie. De wereld is verdeeld in twee kampen: zij die wedijveren en zij die samenwerken. Maitreya is voor samenwerking, maar zij die niet zonder wedijver kunnen, mensen met een Vissen-bewustzijn, zullen geneigd zijn het idee van samen-delen en rechtvaardigheid in de wereld als voorwaarde voor vrede te verwerpen. Dat betekent niet dat zij oorlog willen, maar ze willen zeker geen vrede als dat betekent dat ze alles moeten opgeven. Ze zien niet dat je nooit een rechtvaardige samenleving kunt hebben als in sommige delen van de wereld precies het omgekeerde het geval is. De wereld is één en hoe eerder alle mensen dit beseffen des te eerder zullen we een fatsoenlijke wereld hebben om in te leven.

Het hangt ervan af wie je bent. Als je van honger omkomt, als je honger lijdt – Maitreya heeft het over het voeden van degenen die honger lijden, het samen delen van de hulpbronnen in de wereld – zul je Hem dan volgen of niet? Natuurlijk wel. Het kan zijn dat de berooiden in de wereld, die tweederde van de wereldbevolking uitmaken, zich als eersten rond Hem zullen scharen. Dat zal uitgroeien tot een machtige wereldwijde publieke opinie. Die aangespoorde, voorgelichte, geactiveerde, correct geleide publieke opinie is een kracht die geen land kan weerstaan. Het zal niet lang duren voordat de wereld waarlijk één is, totdat we beginnen de instellingen in het leven te roepen die contouren zullen vormen van de nieuwe samenleving.

V. Heeft Maitreya enig contact met de paus in Rome? En hoe reageren de paus en de katholieke kerk daar op?

A. Niet persoonlijk en direct. Maar Hij heeft desalniettemin reëel contact met enkele van de hoogste functionarissen in de Kerk van Rome. Zij hebben toegang tot de paus en de paus heeft dit verhaal gehoord (mensen sturen hem al een jaar of 20 mijn boeken). Waarschijnlijk komen die niet verder dan de achtste secretaris, maar er zijn er enkele die priesters hem hebben overhandigd en hij heeft er ingekeken. Hij gelooft het niet, maar hij weet er in elk geval van. In zijn boek dat enkele jaren geleden verscheen, heeft de paus gezegd dat het best mogelijk is dat er een nieuwe Boeddha in de wereld is – maar vergis je niet, hij is niet onze Jezus Christus (zegt hij). Er is geen enkele twijfel dat hij van Maitreya weet, maar hij is rooms-katholiek grootgebracht, hij is nooit naar een lezing geweest en dit hele verhaal komt hem zeer buitenissig voor. Hij is een oude man.

V. Hoeveel mensen lijden er honger in de wereld?

A. Volgens mijn Meester 26 miljoen.