Tekenen van de tijd - mei 2002


Verschijning bij tombe van Soefi-heilige

Duizenden pelgrims hebben het altaar van een islamitische mysticus in noordwest-India bezocht na berichten over een verschijning op de koepel van een 800 jaar oude heiligentombe. De politie berichtte dat meer dan 50.000 mensen het altaar van de Soefi-heilige Khwaja Moinuddin Chisti in de staat Rajastan bezochten op de dagen die volgden op 27 maart 2002, nadat tempeldienaren voor het eerst melding hadden gemaakt van de afbeelding.

Ooggetuigen zeiden dat zij op de avond van 27 maart eerst de afbeeldingen zagen van twee bebaarde mannen op de centrale koepel. Syed Irfan Usmani, een tempeldienaar, vertelde dat een van de bebaarde mannen Khwaja bleek te zijn, “die zich liet zien om de boodschap van goede wil en vrede te verspreiden na het recente bloedbad in Gujarat”. Onlusten tussen hindoes en moslims in het naburige Gujarat in maart 2002 hebben het leven gekost van meer dan 720 mensen, voornamelijk moslims.

Van Khwaja wordt gezegd dat hij in 1192 vanuit Perzië naar Ajmer kwam waar de tombe zich bevindt. Sarvar Chisty, een lid van het comité dat de tombe beheert, zei dat hij de verschijning met een videocamera had opgenomen en dat ze duidelijk op het scherm te zien is.
(Bron: Associated Press)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de verschijningen werden gemanifesteerd door Khwaja Moinuddin Chisti, een vierdegraads ingewijde.)

Standbeeld Padre Pio huilt bloed

Duizenden mensen hebben Messina, Sicilië, bezocht nadat een twee meter hoog bronzen standbeeld van de vereerde priester Padre Pio tranen van bloed begon te wenen. Volgens het Italiaanse nieuwsbureau Ansa merkte een voorbijganger op dat het beeld, dat voor de Kerk van de Madonna van Pompeï staat, leek te huilen en hij riep er een lokale priester bij die het niet lukte de rode substantie, die uit de ogen van het beeld lekte, weg te poetsen.

Het wonder werd op het avondnieuws bekendgemaakt en wakkerde een massale belangstelling aan voor het beeld van Padre Pio, die in juni 2002 door de paus heilig zal worden verklaard.

Padre Pio, die in 1968 stierf, werd beroemd omdat hij sinds eeuwen de eerste priester was die stigmata vertoonde — de wonden aan de handen, voeten en zijde, aan Jezus toegebracht bij Zijn kruisiging De politie heeft ter analyse monsters van het vocht genomen.
(Bron: BBC-tv, Engeland)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het wonder door Padre Pio werd gemanifesteerd.)

Honderden meldingen van ufo-waarnemingen in Montenegro

Honderden mensen in de Federale Republiek Montenegro hebben gemeld een zwerm reusachtige ufo’s te hebben gezien. Mensen in het dorp Godijevo, Montenegro, snelden uit hun huizen bij het horen van een serie harde dreunen en zagen reusachtige verlichte voorwerpen boven hun hoofd zweven, maar konden er geen verklaring voor geven.

Volgens de krant Vijesti zeggen veel getuigen dat de ufo’s van vorm veranderden voordat zij in de lucht opstegen en uit het zicht verdwenen. “Ik ging naar buiten toen ik lawaai hoorde en toen ik in de nachtelijke hemel omhoog keek, zag ik daar zo’n 20 grote lichtende cirkels. Het was alsof er een ufo boven onze hoofden zweefde. De hemel was over honderden meters verlicht,” zei Sead Hodzic.
(Bron: www.unknowncountry.com)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit een waarneming was van 20 grote ruimteschepen van Mars.)

Steeds meer ufo-meldingen in Canada

Meldingen van ongeïdentificeerde vliegende voorwerpen zijn in Canada met 42 procent toegenomen, tot een totaal van 374 in 2001. “Alle gevallen werden onderzocht door onderzoekers in verschillende delen van het land,” aldus Chris Rutkowsky, een van de auteurs van het jaarlijkse overzicht van Canadese ufo-meldingen. “Er bleef ongeveer 15 procent over die niet te verklaren was. De rest kon worden verklaard of wij hadden niet genoeg informatie om erover te kunnen oordelen.”

Een aantal van de waarnemingen was afkomstig uit het dunbevolkte noorden van Canada: — “Er was een sigaarvormig voorwerp dat terwijl het over Whitehorse vloog, sprongetjes maakte in plaats van gewoon te vliegen,” zegt Rutkowski. Het werd om half elf ’s morgens gezien en liet een dampig spoor achter terwijl het door de lucht bewoog, achter een berg verdween en toen weer terugkwam.

  • “Piloten die een bevoorradingsvliegtuig in Nunavut vlogen, zagen een licht dat zich niet verplaatste (zwevend) boven de grond in een onbewoond gebied, dat zij niet konden verklaren.”
  • Zes oranjekleurige voorwerpen werden gezien terwijl ze in een V-formatie boven Portage la Prairie, Manitoba, vlogen.
  • Een lichtend voorwerp dat gedurende twee achtereenvolgende nachten in de lucht boven Hull, Quebec, hing voordat het leek te exploderen.
  • Luchtvaartpiloten die boven Craik, Saskatchewan, vlogen, zagen naar zij meenden lichten van een of ander vliegtuig totdat hun door luchtverkeersleiders werd meegedeeld dat er geen ander vliegtuig op de radar te zien was.
  • Drie vlekken wit licht die krijgertje met elkaar speelden boven Richmond, Brits Colombia.
    (Bron: The Canadian Press)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat deze waarnemingen alle ruimtevaartuigen van Mars betreffen. Het voorwerp boven Hull, Quebec, was een implosietoestel dat nucleaire straling absorbeert en neutraliseert.)

Bewijsmateriaal opstanding overstelpend

Heel wat juristen hebben zich gebogen over de opstanding van Jezus Christus. Lord Darlington, voormalig president van het Britse hooggerechtshof, onderzocht het bewijsmateriaal uit juridisch oogpunt en kwam tot de conclusie: “Er bestaan zo overstelpend veel bewijzen, positief en negatief, zowel harde feiten als aanwijzingen, dat geen weldenkende jury ter wereld tot een andere uitspraak zou kunnen komen dan dat het verhaal van de opstanding waar is.”

De jurist Frank Morison wilde op basis van het bewijsmateriaal de opstanding weerleggen. Hij was ervan overtuigd dat een verstandige wetenschappelijke benadering van Jezus volledig zou afrekenen met het verhaal van de opstanding. Toen hij zich over de feiten boog, moest hij echter zijn mening herzien. Uiteindelijk schreef hij zijn bestseller Who moved the stone? (“Wie heeft de steen verplaatst?”). Het verhaal van Jezus is geen sprookje of legende, maar gebaseerd op vaststaande historische feiten.

Dr. Simon Greensleaf, een van de grootste rechtsgeleerden van Amerika, komt tot dezelfde conclusie: de opstanding van Jezus Christus is een van de best gestaafde gebeurtenissen in de geschiedenis, gerekend naar de maatstaven van juridisch bewijs zoals die worden toegepast in gerechtshoven.
(Bron: Zondags Nieuwsblad)