Vragen en antwoorden -- maart 2002


Benjamin Creme beantwoordt opnieuw vragen over de aanslag van 11 sept 2001
(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maand

V. Heeft u nog informatie over recente verschijningen van Maitreya aan religieuze groepen?
A. De stad in Brazilië waar Maitreya op zondag 25 november verscheen, was Recife.

V. 1) Wat kunnen de wereld en met name de VN nu tegen president Bush zeggen? 2) En wat tegen Israël?
A. 1) De wereld behoort iedereen toe, niet alleen de VS. Zoek naar de oorzaken van terrorisme en stem de buitenlandse en economische politiek van de VS daarop af.

2) Er is moreel geen verschil tussen terrorisme van mensen die rechtmatig strijden voor hun vrijheid en terrorisme dat een regering uitoefent, zogenaamd uit veiligheidsoverwegingen. De Israëlische regering moet erkennen dat zij op den duur in vrede moet leven met de Palestijnen. Sharon’s oude persoonlijke haat jegens Arafat mag dat niet in de weg staan.

V. Is er iemand in de hogere kringen van de regering-Bush die een positieve invloed kan uitoefenen op de president ten aanzien van wat momenteel moet doorgaan voor ‘buitenlands beleid”— eigenlijk een “grijp ze”-houding om te laten zien dat Bush-junior “groter en sterker” is dan Bush-senior?
A. Ja.

V. 1) Is er iemand in de regering-Bush die openstaat of gevoelig is voor inprenting van Maitreya? 2) Hebben zij enige invloed op de beleidsvorming?
A. Nee.

V. Eerst Reagans “Rijk van het Kwaad” en nu Bush’s “As van het Kwaad” — maar Iran heeft bijvoorbeeld signalen afgegeven dat het een andere, meer coöperatieve relatie met het Westen wenst. Zulke uitspraken doen de publieke opinie in de genoemde landen ontvlammen en maken het nog moeilijker voor leiders om toenadering te zoeken — zij moeten altijd hun extremistische facties in de gaten houden en kunnen zich in het huidige klimaat geen verzoening met het Westen veroorloven. Wat kunnen vooraanstaande en gewone mensen in de VS en Europa doen om duidelijk te maken dat zulke taal kwaad bloed zet en volkomen onaanvaardbaar is?
A. Blijven proberen!

V. In het laatste artikel van de Meester staat dat de mensheid aan het einde van haar leerlingschap is gekomen (jan./feb. 2001). Als je om je heen kijkt, zij het je vergeven als je zou denken dat we niets geleerd hebben! Wat bedoelt de Meester?
A. Dat de mensheid ‘meerderjarig’, volwassen is geworden. Vanuit esoterisch oogpunt is dit het geval. Voor het eerst in onze lange geschiedenis zijn de persoonlijkheidsvoertuigen (mentaal, astraal en fysiek) op wereldschaal nu occult geďntegreerd en correct op de ziel afgestemd. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat, uit oogpunt van trilling, de snelheid van elk voertuig synchroon is.