Artikel van de meester -- maart 2002


Strijders van het Licht
(lees ook de vragen en antwoorden)

door de meester —, via Benjamin Creme

Waar we tegenwoordig ook maar kijken, zien we tekenen van verandering. Zo is het altijd geweest, maar de verandering voltrekt zich nu in een versneld tempo, zij is plotseling en drastisch, verre van de geleidelijke transformatie van het verleden. De hechte communicatiesystemen, nu overal beschikbaar, garanderen dat elke verandering terstond over de hele wereld bekend en, min of meer, aanvaard wordt.

Deze abrupte afwijkingen in de formele structuren van het leven van mensen hebben vanzelfsprekend diepgaande gevolgen op het psychologisch evenwicht van de mens. De oude zekerheden lijken voorgoed te zijn verdwenen en velen worden tot extreme reacties gedreven. Daar het politieke en economische terrein de belangrijkste strijdperken zijn van deze omwenteling in het menselijk denken en handelen, vereisen ze ook de betrokkenheid van allen. Allen zijn erbij betrokken, of zij willen of niet.

Beroering
Temidden van deze beroering is de Christus gekomen. Aan Hem is de taak om toezicht te houden op deze veranderingen en, waar deze onvoldoende en inadequaat, buitensporig en te extreem bevonden worden, dienovereenkomstig te corrigeren. Dit gebeurt door de verdeling van energieën totdat een tijdelijk evenwicht wordt bereikt.

Zo werkt de Grote Heer om de mate van verandering te beheersen en de scheidingen die dit proces teweegbrengt tot een minimum te beperken. Zijn doel bij elke stap is het evenwicht te behouden. Om Hem in zijn moeilijke onderneming te helpen laat de Geest van Vrede of Evenwicht Zijn machtige kosmische Wet in Hem neerstromen.

Zo verandert de wereld ten goede. Zo neemt de Nieuwe Tijd langzaam vorm aan. Ondanks alle tekenen van het tegendeel worstelt de Nieuwe Tijd om geboren te worden.

Nieuwe beschikking
Stil en bijna onmerkbaar beginnen de ruwe omtrekken van de nieuwe beschikking vat te krijgen op het denken van de mensen. De nodige nieuwe verhoudingen laten zich op een steeds dringender wijze voelen en de mensen zijn meer dan ooit gereed om vèrstrekkende wijzigingen in het patroon van hun leven te overwegen.

Voor Ons, de Wachters achter de schermen, is dit een aanwijzing dat de reactie van de mensheid op de nieuwe en hogere energieën gevoelig en juist is, en voorspelt goeds voor de toekomst. Dit is een tijd van crisis en in een crisis zijn mensen vaak moediger, creatiever in hun denken.

Maitreya bereidt Zich voor op Zijn aanstaande verschijning voor de wereld. Al het voorbereidende werk is gereed en op zijn plaats. Zijn leger, zoals Hij het noemt, heeft zich verzameld en staat klaar voor actie. Ieder weet zijn plaats en zijn taak.

Nooit tevoren is een geestelijke macht van deze omvang op Aarde bijeengekomen. Nooit tevoren is een Avatar van Maitreya’s formaat aanwezig geweest om hen te leiden. Tezamen zullen deze Strijders van het Licht onoverwinnelijk blijken.