Tekenen van de tijd - oktober 2002


Peuter wonderbaarlijk genezen

Toen de 20 maanden oude Engelse peuter Clara Bellamy in juni 2002 een hartspierziekte kreeg, deelden doktoren haar ouders mee dat haar hart onherstelbare schade had opgelopen. Haar enige hoop was de wachtlijst voor een harttransplantatie.

Toen er echter geen hart beschikbaar kwam, gebeurde er iets dat op een wonder leek. Clara’s hart begon uit zichzelf zodanig te verbeteren dat ze van het levensinstandhoudingssysteem in het ziekenhuis werd afgehaald en weer naar huis terug mocht in Sheffield. Vervolgens werd ze, tegen eind augustus, van de wachtlijst gehaald omdat een scan in het Freeman-ziekenhuis te Newcastle upon Tyne uitwees dat ze genezen was.

Volgens haar ouders is het een wonder. “Ik ben zo gelukkig dat ik deze glimlach niet van mijn gezicht kan halen,” zei haar vader. “We dachten echt dat onze dochter dood zou gaan.”

(Bron: Daily Mail, GB)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat Clara op wonderbaarlijke wijze werd genezen door de Meester Jezus.)

Wonder in Garabandal

Doktoren hebben verklaard dat twee Belgische vrouwen die op pelgrimstocht naar het Spaanse dorp Garabandal waren geweest, volledig zijn genezen — de een van ernstige reuma en de andere van longkanker. Op de vraag of zij genezen zouden zijn met de traditionele behandelmethoden, zeiden beide vrouwen dat zij eerder de conventionele behandeling zonder succes hadden geprobeerd. Medische onderzoeken, waaronder röntgenfoto’s en scans, lieten bijvoorbeeld zien dat de kankerpatiënt volledig vrij was van de ziekte. Beide vrouwen waren overtuigd dat ze op wonderbaarlijke wijze waren genezen. “Ik weet zeker dat mijn longkanker is genezen omdat ik een pelgrimstocht naar Garabandal heb gemaakt,” zei Jacqueline Verstichel.

Tijdens dezelfde pelgrimstocht waarop de Maagd Maria aan een aantal mensen verscheen, beleefde Gilbert Peeters, een andere pelgrim, een extatisch visioen. Hij zei dat hij naar de voet van een stenen kruis werd getrokken en daar een mystiek visioen had waarin hij Christus aan het kruis en het bloeden van Zijn wonden kon zien.

(Bron: De Gazet van Antwerpen, België)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de twee Belgische pelgrims door Maitreya waren genezen. Het extatisch visioen werd gemanifesteerd door de Meester Jezus.)

Boeddha’s opgegraven in Cambodja

In augustus 2002 werden 31 Boeddha-beeldjes — 27 gouden, drie zilveren en een bronzen — in een dicht oerwoud teruggevonden door een arbeider die werkt aan de restauratie van een tempel.

De adjunct-commissaris van politie van de provincie Kampong Thom, Hang Sithim, vertelde dat de beelden — elk 10 centimeter groot met een gewicht van ongeveer 500 gram — naar men aanneemt honderden jaren oud zijn. Ze werden gevonden onder ongeveer een meter aarde bij de Por Peich-pagode, die deel uitmaakte van een eeuwenoud tempelcomplex in centraal Cambodja, dat tijdens de Cambodjaanse burgeroorlog door de Rode Khmer werd vernietigd en vervolgens door het oerwoud werd overwoekerd. Tijdens de restauratiewerkzaamheden werden de beelden opgegraven. Adjunct-commissaris Sithim veronderstelt dat de beelden “honderden jaren geleden werden begraven, toen de laatste tempel nog volledig in gebruik was”. (Bron: Reuters)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat deze ontdekking opnieuw een teken is van Maitreya’s naar buiten treden.)