Vragen en antwoorden -- oktober 2002


(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Waarom is het zo belangrijk om op dit moment in incarnatie te zijn?

A. Dit is een unieke tijd in de geschiedenis van de Aarde. Een nieuwe kosmische cyclus — het Waterman-tijdperk — is aangebroken; zodoende zullen er gedurende de komende circa 2350 jaar op elk gebied van het leven kolossale veranderingen plaatsvinden. Bovenal zal zich geleidelijk een enorme verandering voltrekken in het menselijk bewustzijn, veel diepgaander en včrstrekkender dan ooit eerder in de geschiedenis. Dit zal het gevolg zijn van de buitengewone stimulans voor onze evolutie door de energieën van Waterman en de veruiterlijking van het werk van onze Geestelijke Hiërarchie voor het eerst in 98.000 jaar. De Christus, Heer Maitreya, alsmede een grote groep van Zijn discipelen zal gedurende het gehele Tijdperk fysiek aanwezig zijn en de mensheid bijstaan in haar ontwikkeling in vrede, vrijheid en rechtvaardigheid.

Zo wordt iedereen een buitengewone gelegenheid geboden om de wereld te dienen en de nieuwe structuren te scheppen op het terrein van het leven waar ieder actief is. Wie zou er niet bij willen zijn in deze periode?

V. Nu zoveel aandacht van de wereld en van de media gericht is op de top in Johannesburg, zal Maitreya van deze gelegenheid gebruik maken om 1) aan afgevaardigden te verschijnen, of 2) het denken van degenen die debatteren en beslissingen nemen een inprenting te geven?

A. 1) Nee. 2) Ja.

V. Wordt de “mate van vrede” die Maitreya noemt als voorwaarde voor Zijn terugkeer ondermijnd door de wens van de Amerikaanse president om Irak aan te vallen?

A. Nee. Hiermee wordt vrede op wereldschaal bedoeld.

V. 1) Is de video-opname van al-Qaeda (onlangs via de Westerse media vrijgegeven) die trainingen, tests met chemische wapens en dergelijke toont, authentiek? 2) Waarom wordt deze nu vrijgegeven?

A. 1) Ja. 2) Het is al-Qaeda-propaganda om te laten zien hoe sterk en serieus ze nog steeds zijn.

V. Kan uw Meester zeggen of er grootschalige terroristische aanslagen gepland zijn voor september 2002? 2) Zo ja, kan Hij dan zeggen waar?

A. 1) Ja. 2) Nee. De overheidsagentschappen van de betrokken landen zijn gewaarschuwd. Uiteraard kunnen de terroristen al of niet succesvol zijn bij het uitvoeren van de geplande aanslagen.

V. Hoe gevaarlijk is Irak als het door de VS wordt aangevallen? Wat zouden de gevolgen zijn voor het Midden-Oosten, het Israëlisch-Palestijnse conflict en de wereld als geheel?

A. Rampzalig.

V. Hoe gevaarlijk is Irak als het niet door de VS wordt aangevallen?

A. Irak heeft eerder zijn buurlanden aangevallen — Iran, Koeweit — en moet dus goed in de gaten worden gehouden. Maar het land zou gevaarlijker zijn, bijvoorbeeld voor Israël, als het door de VS wordt aangevallen. Een aanval van de VS op Irak zou ook rampzalige gevolgen hebben voor een groot deel van de Arabische wereld. President Mubarak van Egypte en anderen hebben de VS gewaarschuwd dat de Arabische wereld tegen zo’n aanval is.

V. 1) Zijn er adviseurs rond de Amerikaanse president die tegen een aanval op Irak zijn? 2) Is de president voor rede vatbaar? 3) Staat de president open voor waarschuwende woorden?

A. 1) Ja. 2) Hij lijkt niet voor rede vatbaar te zijn. 3) Ja, maar er is flink wat overtuigingskracht voor nodig om hem van zijn obsessie met Irak af te helpen.

V. Hoe ziet de Hiërarchie de voorgegeven legaliteit van een oorlog tegen Irak en de doelstelling van de Amerikaanse regering om een “regimewijziging” in Irak tot stand te brengen?

A. Zij ziet die als volslagen illegaal en als het gevolg van de obsessie van de Amerikaanse president met Irak en Saddam Hoessein.

V. 1) Wat zullen de gevolgen zijn als Saddam Hoessein wordt verdreven? 2) Vormt hij werkelijk een gevaar voor de veiligheid van de VS?

A 1) Het zou een bloedige aangelegenheid worden. Is het volk van Irak gevraagd om zijn instemming? 2) Nee, in het geheel niet. De vijandigheid bestaat in het denken van de Amerikaanse president.

V. Heeft u of uw Meester enig idee waarom er momenteel in de wereld zo weinig massale demonstraties plaatsvinden tegen de Amerikaanse plannen voor een oorlog tegen Irak?

A. De mensen zijn sinds de Golfoorlog geconditioneerd om Irak te zien als een terroristisch regime dat onveilig is voor de rest van de wereld. Dat is deels juist (voor zover het Iraks buren betreft), maar geeft de VS niet het recht om als politieman op te treden. De VS zijn de grootste producent van massavernietigingswapens. Moet de rest van de wereld daarom de VS aanvallen?

V. 1) Als het regime-Sharon in Israël zegt dat het met alle mogelijke kracht zal reageren op een aanval door Irak, wat bedoelt men dan precies? 2) En wat zouden daarvan de gevolgen zijn?

A. 1) Sharon is niet expliciet, maar het moet betekenen dat Israël zonodig met kernwapens op een aanval zou reageren. 2) Rampzalig.

V. Hoe zou u de psychologische toestand van de Amerikaanse president op dit moment omschrijven?

A. Dronken van macht.

V. Wat is er met Tony Blair gebeurd? Heeft de macht hem gecorrumpeerd?

A. Ik denk dat hij in de war is en niet weet wat te doen — of hij de Amerikaanse of de Europese visie op Irak moet volgen.

V. In Groot-Brittannië vindt maar weinig openlijke discussie plaats over de morele, juridische en praktische kanten van een oorlog tegen Irak. Wordt er dan tenminste achter gesloten deuren over gesproken of in kabinetsvergaderingen, of in de wandelgangen wereldwijd?

A. Tot op zekere hoogte, ja. Het probleem is dat Irak zich, onder Saddam Hoessein, gevaarlijk heeft getoond jegens zijn buren (ofschoon al weer 10 jaar geleden) en mensen vinden het moeilijk om het land te vertrouwen.

V. In grote delen van de wereld richten overstromingen momenteel grote ravages aan; in delen van de VS heeft het al vier jaar niet geregend. Waarom? En wat moeten we daaruit leren? Welke boodschap moeten mensen hun politici geven?

A. De chaotische klimatologische omstandigheden zijn een direct gevolg van de ongekende spanningen en angsten in de wereld sinds 11 september 2002 en de wrede aanval van Israël op de Palestijnen uit naam van een ‘oorlog tegen terrorisme’.

De verkeerde gedachten en daden van de mensheid zorgen voor een onevenwichtigheid die de deva- of engelenevolutie, verantwoordelijk voor de klimatologische omstandigheden, direct beďnvloeden. Wanneer wij ons evenwicht hervinden, zullen deze krachten ook weer in balans komen.

V. U heeft aangegeven dat er een stapsgewijs plan bestaat om de miljoenen mensen die van honger omkomen te redden — eerst noodhulp en dan een nieuw distributiesysteem onder toezicht van de VN; zijn er soortgelijke stappen die we kunnen nemen om de planeet te herstellen? Is er ook hier sprake van eerst een noodplan en zo ja, wat moeten we daarvoor doen?

A. De eerste prioriteiten zijn het aanpakken van de vervuiling en de opwarming van de aarde. De ergste, meest gevaarlijke vervuiling is afkomstig van onze kerncentrales en de nucleaire industrie in het algemeen. Hieraan moet zo snel mogelijk een einde komen.

De gevolgen van de opwarming van de aarde voor bijvoorbeeld de poolkappen zijn nu voor iedereen zichtbaar. Een programma van grootschalige herbebossing moet onze aandacht krijgen; dit zal vanzelfsprekend de nodige tijd vergen, maar er kan nu een begin mee gemaakt worden.

V. Mijn vrouw werkt voor Share International en ik zie het tijdschrift elke maand. Wat mij opvalt is dat het blad geen advertenties heeft, zoals de meeste tijdschriften. Ook staan er van tijd tot tijd kleurenfoto’s in. Hoe houdt Share International het vol als het niet in de winkel verkocht wordt en u geen inkomsten uit advertenties hebt?

A. Wij hebben in het begin besloten dat we geen advertenties zouden plaatsen om onze eigen richting te kunnen blijven bepalen en geen energie te verspillen aan de werving van adverteerders. Share International werkt alleen met abonnementen en omdat de prijs daarvan zo laag mogelijk wordt gehouden, dekt dat niet alle kosten. Het tekort wordt gedekt door de giften van veel mensen die meer betalen dan het abonnementsgeld. Onze grootste kracht is volgens mij het feit dat, behalve het feitelijke drukwerk, al het werk door vrijwilligers wordt gedaan als dienstbaarheid, hetgeen dit alles mogelijk maakt.