Benjamin Creme’s 2002 tournee in Amerika


San Francisco juli/augustus 2002

De Amerikaanse tournee van Benjamin Creme in 2002 begon, zoals gewoonlijk, in New York, waar veel meer toehoorders dan in voorgaande jaren zeer enthousiast naar het verhaal over Maitreya’s verschijning luisterden. Voor zo’n 65 procent van de aanwezigen was de informatie nieuw. Minder dan een jaar na de dramatische en tragische gebeurtenissen van 11 september 2001 was het verrassend een zo objectief en toegankelijk gehoor te vinden voor Maitreya’s oproep tot samen-delen met de ontwikkelingslanden.

De tournee vervolgde in Los Angeles, waar eveneens meer mensen dan gewoonlijk net zo enthousiast naar het ‘verhaal’ luisterden. Ook hier was de reactie van het publiek op de rethoriek van de Amerikaanse president en zijn medewerkers heel anders dan wat de media ervan maken.

De lezing in San Francisco trok de meeste toehoorders, 600-700, buitengewoon enthousiast en zeer bereid om te reageren, niet alleen op de informatie maar ook op de implicaties van samen-delen en het scheppen van rechtvaardigheid overal ter wereld. De heer Creme kreeg verrassend genoeg, gezien de aard van zijn toespraak, een staande ovatie.

De tournee eindigde met een 3-daagse conferentie in de buurt van San Francisco. Benjamin Creme gaf een lezing met de titel “De paren van tegenstelling”. Groepsdiscussies naar aanleiding van de lezing en lange transmissie-meditaties deden de drie dagen snel voorbijgaan.

Tijdens de tournee gaf Creme vele lange en belangrijke radio-interviews, waaronder één van drie uur in het programma “Coast to Coast” van Art Bell, met een bereik van miljoenen luisteraars, en het programma “Impact” van Frank Sontag in Los Angeles, waarin Maitreya een boodschap voor de luisteraars gaf (zie hierna).

Van Creme’s nieuwste boek The Art of Co-operation, dat in mei al in Japan was verschenen, werden tijdens de lezingen en de openbare transmissie-meditaties vele exemplaren verkocht. Al met al een zeer succesvolle tournee.

Boodschap van Maitreya op internet

Op 29 augustus 2002, tijdens zijn tournee in Amerika, werd Benjamin Creme geïnterviewd in het radioprogramma “Impact” van Frank Sontag. Het interview, dat anderhalf uur duurde, was ook live op internet te horen. Toen hem aan het einde van het programma de gelegenheid werd gegeven de resterende minuten in te vullen zoals hij wilde, stelde Benjamin Creme voor die tijd te gebruiken voor een Zegening van Maitreya en Frank Sontag ging daarmee akkoord. Gedurende vijf tot zes minuten werd de stille Zegening via de radio uitgestort. Dit was werkelijk een unicum, aangezien “stilte” in de radiowereld als een gruwel gezien wordt. Toen, tegen het einde van de Zegening — en volkomen onverwacht — sprak Maitreya de luisteraars toe. Eerder in het programma hadden luisteraars, die konden opbellen, uiting gegeven aan hun ongerustheid en angst voor het verhaal van de Wederverschijning. Dit is wat Maitreya zei:

“My friends, you will see Me very soon. Some of you are afraid of My coming, but I say to you, be not afraid, for I love you, each one, now and always. My heart is filled with God’s love for you all.”

(Vertaling):

“Mijn vrienden, jullie zullen Mij zeer spoedig zien. Sommigen van jullie zijn bang voor Mijn komst, maar Ik zeg je: wees niet bang, want Ik houd van ieder van jullie, nu en altijd. Mijn hart is vervuld van Gods liefde voor jullie allen.”