Vragen en antwoorden -- september 2002


(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Zullen Maitreya en de sfeer na Verklaringsdag ervoor nodig zijn om Amerika er voldoende van te overtuigen geleidelijk zijn isolationistische houding te laten varen? Telkens weer lijkt de Amerikaanse regering te kiezen voor een unilaterale in plaats van een internationale aanpak, zoals nu weer met het Internationale Strafhof. Hoe kan Amerika geholpen worden zich bij de wereld aan te sluiten, als dat inderdaad het probleem is?

A. Maitreya zal er zeker voor nodig zijn om te inspireren tot een wereldwijd verlangen naar verandering van de huidige onrechtvaardige structuren en er zal de aanzwellende golf van steun voor Zijn ideeën voor nodig zijn om de Amerikaanse regering tot verandering te brengen. Maar er zijn in Amerika vele mannen en vrouwen van goede wil die zich rond Maitreya zullen scharen en Zijn ideeën zullen steunen, wat vele andere zal inspireren om aan te dringen op rechtvaardigheid en samen-delen. Amerika is momenteel de enige supermacht en is dronken van zijn eigen gevoel van onbeperkte macht. De ineenstorting van de bestaande financiële structuren zullen een einde maken aan die begoocheling.

V. Hoe komt het dat politici momenteel het aan alle kanten bij het verkeerde eind hebben? Ik doel nu op de Palestijns-Israëlische kwestie. Hoe komt het dat sommige politici de Palestijnen zien als de enigen die iets te verwijten valt?

A. Het is voornamelijk de uiterst doelmatige Israëlisch-Amerikaanse propagandamachine, alsmede de natuurlijke afschuw en angst die de meeste mensen hebben voor degenen die zelfmoordaanslagen plegen.

V. 1) Vindt u (of uw Meester) dat Yasser Arafat zou moeten aftreden? 2) Zo niet, waarom niet?

A. 1) Nee. 2) Hij is gekozen door het Palestijnse volk, niet door Sharon of de Amerikaanse regering en als hij zou aftreden zou hij buigen voor de druk die Sharon en de Amerikaanse regering op hem uitoefenen, die geen van beide recht van spreken hebben als het om zijn aftreden gaat. Hij is geen terrorist en heeft lang geleden het bestaan van Israël in de regio aanvaard. Maar hij wil natuurlijk wel rechtvaardigheid voor zijn eigen volk — en met Maitreya’s hulp zal hij die volgens mij ook krijgen.

V. Als ik mij goed herinner heeft Maitreya gezegd dat corruptie aan de oppervlakte moet komen. Is de jongste reeks van schandalen en corruptie bij grote Amerikaanse bedrijven een onderdeel van dat proces?

A. Ja.

V. Share International stond in het juli/augustus-nummer [2002] stil bij het feit dat Maitreya 25 jaar in de moderne wereld is. Dat lijkt een veelbetekenend aantal jaren en een behoorlijk lange tijd. Betekent dit dat we Zijn eerste interview nu elk moment kunnen verwachten?

A. Volgens mijn informatie zal Zijn eerste interview inderdaad heel spoedig plaatsvinden.

V. U zegt dat als we Maitreya om hulp vragen via de foto van Zijn hand, Zijn hulp zal worden gegeven. Maar wie heeft nu werkelijk Maitreya’s hulp nodig van uw lezers of toehoorders? We leven in een rijk land en in grote zelfvoldaanheid. Degenen die het hardste hulp nodig hebben zijn de mensen in de arme landen, nietwaar? Ik vind dat degenen die in een zo rijk land leven en Maitreya om hulp durven te vragen nog het meest zelfgenoegzaam zijn.

A. Als de hulp die werd gevraagd zuiver van materiële aard was, zou ik geneigd zijn u gelijk te geven, maar zelfs in de rijkste landen leven veel mensen in fysieke, emotionele of mentale nood die Maitreya graag zal helpen.

V. Ik voel enige weerstand bij het denkbeeld van de ‘Meesters’. Hoe kan ik van dat gevoel afkomen?

A. Het is heel belangrijk te beseffen dat de term ‘Meester’ niet verwijst naar enig bijzonder gezag over ons. Voor de democratische mentaliteit zou dat inderdaad onaanvaardbaar zijn. Een Meester is iemand Die bewustzijn en beheersing heeft over alle gebieden. Met andere woorden, Hij is meester geworden over Zichzelf en het levensproces. Zijn autoriteit is van geestelijke aard en gebaseerd op Zijn wijsheid en ervaring van eeuwen. Men moet ook bedenken dat onze vrije wil voor de Meester heilig is en nooit zal worden geschonden.