Artikel van de meester -- september 2002


Maitreya haast zich te verschijnen

(lees ook de vragen en antwoorden)
Lees ook de artikelen uit vorige maanden

door de meester —, via Benjamin Creme

Velen zouden thans verbaasd zijn over het vooruitzicht dat wij, jullie oudere broeders, zien voor de mens. Ondanks de gevaren en spanningen, crises en ontsteltenis weten wij dat de mensen daar bovenuit zullen stijgen en de nieuwe tijd zullen scheppen. Wij weten dat de tijd van beproeving bijna voorbij is, dat het keerpunt genomen is, en dat de mens op de drempel staat van ontdekkingen die zijn verbeelding te boven gaan.

Uiteraard zien wij de problemen waar de mens zich voor gesteld ziet. Wij kennen de vrees die de vreugde in menig menselijk hart doodt. Wij delen de pijn en het lijden van talloze miljoenen mensen die in wanhoop leven en sterven.

Wij weten dat ondanks de gevaren en onrechtvaardigheid, de geest van hoop immer gereed staat om zich te verheffen en aan te sporen tot de nobelste daden, want dat is het goddelijke in de mens en dat is niet te doven.

“Wanneer de nood het hoogst is, is de redding nabij” zegt een oud spreekwoord, en zo is het ook voor de mensen vandaag. Temidden van chaos en angst, verwarring en pijn, zien wij de oplossing voor en het einde van het conflict, de gloed van het licht dat de mensen bewust zal maken van de belofte van de toekomst.

Alles verloopt volgens de Wet en een nieuwe toestand van evenwicht wordt door Ons gecreëerd. In weerwil van de schijn doet een nieuw ritme zich gelden, dat deze onharmonieuze wereld in evenwicht zal brengen.

Maitreya zelf hanteert deze machtige wet en hij brengt haar kosmische oorsprong tot bij de aangelegenheden van de mens. Zo zal er nieuwe hoop ontstaan in de mensen en zo zullen zij de stappen nemen om hun toekomst te hervormen overeenkomstig het plan.

Maitreya’s voet staat aan de drempel. Zijn hand is geheven om aan te kloppen. Luister goed, zodat je hem niet mist. Hij komt om de wet te vervullen, om het plan te dienen, om de mensheid te onderwijzen, om zijn broeders naar hun voorbestemde toekomst te leiden. Hij komt om zijn belofte te vervullen die hij lang geleden aan de mensen deed: om hen door zijn liefde te verlossen en hen bewust te maken van hun goddelijkheid.

Wanneer je Maitreya ziet, raak dan niet verward door zijn aanvankelijke terughoudendheid; Hij moet het vertrouwen winnen van hen die Hij wil helpen. Mettertijd zal hij spreken zoals nodig is om het bewustzijn van de mensen wakker te schudden. Dan zal hij de actie stimuleren om de barričres te verwijderen die mensen nu van elkaar scheiden en die zo miljoenen veroordelen om in ellende te verhongeren en te sterven. Zo zal het zijn, en zo zullen mensen zich tenslotte bewust worden van de benarde toestand van hun broeders en zusters die ook Maitreya aan hun zijde hebben geroepen. Maitreya haast zich te verschijnen.