Vragen en antwoorden -- april 2003


(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Kan uw Meester zeggen hoeveel mensen wereldwijd demonstreerden in het weekend van 15 en 16 februari?

A. 12,5 Miljoen in meer dan 600 steden overal ter wereld. In Londen ongeveer twee miljoen.

V. Zal de enorme opkomst van demonstranten bij de vredesdemonstraties effect hebben op Maitreya’s verschijning?

A. Jazeker. Volgens mijn informatie hebben 12,5 miljoen mensen op 15 en 16 februari gedemonstreerd. Dit betekent dat ongeveer 1 miljard 28 miljoen mensen met de demonstraties sympathiseerden maar, om welke reden ook, niet zelf demonstreerden. Maitreya heeft op deze massale aanroep gereageerd en is vastbesloten om eerder dan gepland in het openbaar te verschijnen.

V. Heeft Maitreya de wereldwijde vredesmarsen gestimuleerd; dat wil zeggen, reageerden mensen op Zijn energieën toen ze besloten om te gaan demonstreren?

A. In directe zin, sommigen wel en anderen niet. De vredesmarsen waren een spontane reactie van miljoenen gewone mensen die, beter dan hun leiders, de dwaasheid en gevaren beseffen, nu en in de toekomst, van deze ongerechtvaardigde wraakactie van de Amerikaanse regering. Vast staat dat Maitreya hun bezieling extra kracht gaf door Zijn energie vrij te geven. Velen bemerkten hoe hun gevoel overeenkwam met dat op de dag van prinses Diana’s begrafenis toen Maitreya hun reactie op dezelfde manier kracht bijzette. Maitreya was ook aanwezig bij de demonstratie van bijna twee miljoen mensen in Londen.

V. Was Maitreya Zelf of waren sommige Meesters aanwezig bij de demonstraties in sommige van de steden? Heeft Hij deelgenomen? Is Hij aan mensen verschenen tijdens de demonstraties?

A. In Londen, ja.

V. Veel demonstranten over de hele wereld merkten op dat er heel sterk een ongewoon gevoel van verbondenheid, kameraadschap, goede wil en solidariteit aanwezig was tijdens de vredesdemonstraties op 15 februari. Kan het zijn dat Maitreya Zijn zegening of andere energieën aan de menigten vrijgaf? Zo ja, welke energieën waren het?

A. Ja. Zijn energie van liefde.

V. Zond Maitreya op 15 februari de energie van 1) het Christus-beginsel en 2) de Avatar van Synthese of 3) de Geest van Vrede door de mensenmenigte?

A. 1) en 3). Maitreya wordt overschaduwd door de Geest van Vrede of Evenwicht.

V. Kunt u aangeven wat het effect is geweest van de wereldwijde protesten tegen de oorlog? Heeft de roep om vrede wellicht gefungeerd als massale aanroep naar de Christus en de Hiërarchie?

A. Ja.

V. 1) Denkt u dat de massale roep om vrede en rechtvaardigheid enig effect heeft op de Amerikaanse regering en Tony Blair? 2) Kan Tony Blair het zich veroorloven de wil van het volk te negeren?

A. 1) Er is weinig dat daar op wijst. 2) In het geval van een korte oorlog, misschien. Op langere termijn is het niet waarschijnlijk.

V. Ik ben niet op de hoogte van alle details van de Amerikaanse grondwet, maar is het niet zo dat alleen het Amerikaanse Congres kan besluiten om een oorlog te beginnen? Is het niet illegaal als slechts één persoon of een handjevol mensen het bevel tot oorlog geven? Zou het leger in zijn recht staan als het zou weigeren?

A. President Bush en zijn regering hebben zich al verzekerd van het vereiste ‘groene licht’ van het Congres.

V. Denkt u dat een oorlog met Irak onvermijdelijk is?

A. Niets is onvermijdelijk, maar elk ander scenario is onwaarschijnlijk.

V. Denkt u dat het een korte oorlog zal zijn? 2) Zal die zich met name concentreren op Bagdad?

A. 1) Waarschijnlijk. 2) Nee, op het veiligstellen van de olievelden.

V. Moet Irak worden gesplitst in drie onafhankelijke staten: één voor de Koerden, één voor de Shiíeten en één voor de Soenni’s?

A. Nee. Maitreya zal ervoor nodig zijn om ze te verenigen.

V. Wat zijn momenteel de gevaarlijkste brandhaarden van de wereld?

A. Irak, Korea en Palestina.

V. Bestaat er een band tussen Saddam Hoessein en al-Qa’ida?

A. Nee.

V. Heeft het enige zin om de regeringen onder druk te blijven zetten met aanhoudende protesten?

A. Jazeker. Aanhoudende protesten door de volken van de wereld zijn nodig om verandering te bewerkstelligen en de ‘stem van het volk’ in wereldaangelegenheden te versterken. Maitreya rekent op de acties van de volken van alle landen om de wereld ten goede te veranderen.

V. Voorziet u dat Bush en Blair voor een internationaal hof van de mensenrechten worden gebracht om terecht te staan voor misdaden tegen de mensheid?

A. Nee.

V. Recentelijk vonden er twee tragische gebeurtenissen plaats in nachtclubs in de VS, waarbij veel mensen omkwamen en gewond raakten, en was er een explosie in een olieopslagplaats op Staten Island in New York. Ging het hier om tragische ongelukken? Of waren het explosies tengevolge van de spanning en angst in de VS of karmische gevolgen van het huidige Amerikaanse beleid in de wereld?

A. De ontploffing op Staten Island was het gevolg van een explosie van energie tengevolge van spanning en angst in de VS. De twee tragische ongelukken in nachtclubs waren het gevolg van karmische gevolgen van het Amerikaanse beleid.

V. Is Maitreya onlangs aan Tony Blair verschenen?

A. Nee.

V. Het Amerikaanse begrotingstekort is groter dan ooit. Is het conflict met Irak deels een “massa-afleidingswapen”, om de aandacht af te leiden van de zwakke economie?

A. Deels wel, ja.

V. Is er enige waarheid in de geruchten dat Ariel Sharon van plan is een grootscheepse actie te ondernemen om de Palestijnen naar Jordanië te deporteren terwijl de aandacht van de wereld op Irak gevestigd is?

A. Nee. Misschien zou hij dat willen, maar het is niet haalbaar. De Verenigde Naties zouden dat niet accepteren. Zelfs de VS zouden het niet accepteren.

V. Zal Israël gevaar lopen tijdens het conflict tussen Irak en de VS?

A. Als het zich uitbreidt wel, ja.

V. In sommige propaganda wordt Saddam Hoessein vergeleken met Hitler; dat is toch geen correcte vergelijking?

A. Nee.

V. 1) Is het niet eerder de huidige Israëlische politiek in het Midden-Oosten dan het ongetwijfeld dictatoriale regime van Saddam Hoessein, die uitdrukking geeft aan negatieve krachten zoals die welke achter Hitler stonden? 2) Saddam Hoessein ziet er tegenwoordig meer uit als een slaapwandelaar; is hij nog wel in contact met de werkelijkheid?

A. 1) De huidige Israëlische politiek is inderdaad negatief jegens de Palestijnen, maar de energie is niet dezelfde als die waar Hitler uitdrukking aan gaf. 2) Ik denk niet dat hij ooit “in contact met de werkelijkheid” heeft gestaan. Dat betekent echter niet dat hij naar de andere wereld gebombardeerd moet worden vanwege 11 september, waarmee hij niets te maken had, of vanwege onbewezen bezit van massavernietigingswapens. Er zijn 28 landen die massavernietigingswapens hebben.

V. Denkt u niet dat het belangrijkste nu niet is of Maitreya al of niet verschijnt, maar dat wij uit het hart moeten handelen, onze liefde moeten vervolmaken en uitdrukking moeten geven aan wat onze liefde zegt? Is dat niet de enige weg naar Zelf-verwerkelijking?

A. Met alle respect, dat klinkt wel aardig, maar is het de realiteit? Is de benadering de norm over de hele wereld? Zo ja, waarom hebben we dan zoveel ernstige problemen: armoede en honger temidden van overvloed; oorlogen en dreiging van oorlogen; afbraak van het milieu; misdaad en druggebruik op uitgebreide schaal; wereldwijd terrorisme dat steeds geavanceerdere vormen aanneemt — de lijst is eindeloos?Het is overduidelijk dat de wereld in het algemeen niet vanuit het hart handelt of volmaakte liefde uitdrukt. Misschien is de vraagsteller een uitzondering. Misschien beoefent hij of zij inderdaad de weg van het hart en liefde in actie. Misschien is hij of zij wel een Meester, die geen behoefte heeft aan Maitreya en Zijn leringen. Maar voor de rest van ons zijn de hulp en het advies van Maitreya en Zijn groep van cruciaal belang als we willen overleven. Hij is onze reddingslijn naar de toekomst.