Brieven van lezers -- april 2003


Sinds enkele jaren verschijnen een aantal van de Meesters, met name Maitreya en de Meester Jezus, op lezingen en transmissie-meditaties van Benjamin Creme. Zij verschijnen ook in verschillende gedaanten aan grote aantallen mensen overal ter wereld, van wie sommige naar Share International schrijven over hun ervaring. Wanneer de ervaring door de Meester van Benjamin Creme is bevestigd, wordt de brief gepubliceerd.

Deze ervaringen worden gegeven om te inspireren, te leiden of te onderrichten, vaak ook om te genezen of op te beuren. Heel vaak vestigen ze op grappige wijze de aandacht op een of andere vorm van onverdraagzaamheid tegenover bijvoorbeeld roken of drinken. In veel gevallen treden de Meesters op als reddende “engelen” bij ongelukken, in oorlogstijd, bij aardbevingen en andere rampen.

Zij gebruiken een ‘goede genius’, een gedachtenvorm die volkomen echt schijnt en waardoor de Meester Zijn gedachten kan uitdrukken. Zij kunnen naar willekeur verschijnen als man, vrouw of kind. Soms gebruiken Zij een bestaand persoon als ‘blauwdruk’, maar in de meeste gevallen is de ‘goede genius’ een geheel nieuwe schepping. Bijgaande brieven zijn voorbeelden van deze wijze van communicatie door de Meesters. Zonder uitdrukkelijk verzoek om anonimiteit, neemt de redactie aan dat de naam van briefschrijvers gepubliceerd mag worden en eventueel op de website Share-International.org gebruikt mag worden (alleen met vermelding van initialen en land).
Stuur uw brieven aan: Share Nederland/Brieven, Postbus 41877, 1009 DB Amsterdam.

Bekende bezoeker

Op 8 en 9 februari 2003 stonden we met een informatiestand over Maitreya op een beurs in Würzburg (Duitsland). Op zondag zagen we “Egon” weer. Hij was net zo gekleed als in München bij de lezing van Benjamin Creme in november 2002. Hij kwam naar onze kraam en keek erg aandachtig naar de foto’s die in München van hem genomen waren. Later vroegen we hem of we een foto van hem mochten nemen. Hij zei: “Nee, nee! Jullie hebben boven in de kraam al een stel foto’s van mij.” Hij bleef ongeveer vier uur op de beurs, zat op de stoel, deed dutjes en keek rond op de beurs. Toen hij op de stoel zat, zei ik: “Dank u wel dat u hier bent.” Hij keek geamuseerd naar me en knikte met zijn hoofd. We denken dat deze man Maitreya was, is dat zo? Bestaat deze man “Egon uit Salzburg” echt?

AR en DM, Regensburg (Duitsland).

De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat “Egon” inderdaad Maitreya was. Er is geen andere “Egon” — bij alle ontmoetingen ging het om Maitreya in deze gedaante.

“Egon” nog eens

Op 15 februari 2003 deed ik mee met de vredesdemonstratie in Berlijn. Het was een prachtige ervaring en erg inspirerend met een half miljoen mensen die een mars hielden voor de vrede. De “Macht van het volk” kwam die dag tot werkelijkheid. ’s Avonds brachten we tot onze trein vertrok de tijd door in Bahnhof Zoo. Het was buiten erg koud, dus genoten we van de warmte binnen, en de sfeer van de dag hield nog steeds aan.

Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik plotseling “Egon” zag, degene van wie in vele brieven in de brievenrubriek (Share International, jan./febr., 2003) bevestigd werd dat hij Maitreya was. Ik zag hem in München in november 2002 toen hij verscheen bij Benjamin Creme’s lezing. Nu zag hij er precies hetzelfde uit, met dezelfde ouderwetse jas en het wagentje. Hij stond daar met zijn vergrootglas wat papieren te bestuderen. In één hand droeg hij een plastic tas met appels. Toen stak hij de hal over naar de deur en onderweg vielen zijn handschoenen van het wagentje op de grond. Hij merkte dit meteen en raapte ze weer op. Ik sloeg hem van een afstandje gade. Hij keek niet naar me en ik voelde geen behoefte naar hem toe te lopen of met hem te praten. Ik was echt verbijsterd hem daar te zien en had dat allerminst verwacht. Het was werkelijk een dag vol zegeningen. Was Maitreya opnieuw Egon?

DH, Heidelberg (Duitsland).

De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat Maitreya inderdaad opnieuw “Egon” was.

Passende gelegenheid

In december 2002 was ik net klaar met boodschappen doen in Barcelona en onderweg naar mijn auto. Nadat ik een straatje was overgestoken, voelde ik dat iemand mij op mijn schouder tikte. Ik draaide me om en zag een jonge, zwarte man van achter in de 20 die een grote rode sporttas bij zich had. Hij gebaarde of ik even tijd voor hem had.

Ik knikte, en snel en blij kwam hij naast me lopen. Hij was sportief gekleed en leek een immigrant uit Afrika die probeert zijn kostje te verdienen met de verkoop van allerlei spullen.

Hij maakte zijn tas open en nam er een bundeltje sokken uit dat hij me liet zien. Hoewel ik vastbesloten was om wat van hem te kopen, kwam bij het zien van de sokken de wens bij me op dat het elastiek aan de bovenkant niet te strak zou zijn. Gewoonlijk kan ik geen sokken verdragen die aan de bovenkant te strak zijn. Net nadat ik dat gedacht had, hoorde ik hem tot mijn verbazing zeggen dat ik me geen zorgen hoefde te maken omdat de sokken aan de bovenkant helemaal niet strak waren en van erge goede kwaliteit. Het was alsof hij mijn gedachten las. Terwijl hij praatte, liet hij me ze proberen om te kijken of ze niet strak waren.

Ik keek nauwlettend naar hem. Hoewel hij maar half die leeftijd had, deed hij me onmiddellijk denken aan een zwarte, dakloze fluitspeler die een paar jaar geleden (SI, oktober 1998) in een bibliotheek in New York door een medewerker werd gefilmd en van wie later werd bevestigd door de Meester van Benjamin Creme dat hij Maitreya in vermomming was. De sfeer die hem omringde, en zijn ogen, waren hetzelfde.

Ik kocht drie paar sokken en we namen afscheid van elkaar. Was hij een gewone Afrikaanse man of een bijzonder iemand?

H.L., Barcelona (Spanje).

De Meester van Benjamin Creme heeft bevestigd dat de jonge Afrikaanse man Maitreya was.

Verzoek ingewilligd

Eind 1992 was de gezondheid van mijn vader slecht ten gevolge van een leverziekte. Mijn moeder en ik stuurden hem naar een kuuroord in Guadalajara, waar we hoopten dat hij zou herstellen. Hij verbleef een week in de kliniek. We waren de hele dag bij hem, maar ’s nachts moesten we hem alleen laten.

Op een morgen vertelde hij ons enthousiast wat hem was overkomen: “Nadat jullie de kamer waren uitgegaan was ik alleen, ik was erg bang. Ik vroeg aan God om me gezelschap te houden. Plotseling zag ik voor mij de figuur van iemand die erg liefdevol naar me keek. Ik kende de persoon niet, maar wist dat hij iemand was die erg veel van me hield. Na een poosje begon de figuur te vervagen. Ik smeekte hem me niet alleen te laten en vroeg hem me een engel te sturen om me gezelschap te houden. Op dat moment daalden er vier engelen neer die om mijn bed gingen staan en de hele nacht bleven. Ze waren prachtig.”

Kunt u verklaren wat dit voor ervaring was die mijn vader had? Wie was de persoon die hem bezocht?

Naam bekend bij de redactie, Los Mochis (Mexico).

De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de bezoeker de Meester Jezus was, Die de ‘engelen’ opriep.

Hoop en vertrouwen

Jaren geleden is er iets gebeurd waarover ik een vraag wilde stellen, maar dat stelde ik steeds uit ten dele omdat het een wensdroom of mijn verbeelding zou kunnen zijn.

Bij een vergadering van een aantal mensen in de groep — de vergadering vòòr die waarop Maitreya in het Informatiecentrum verscheen met een hond (Share International, mei 1999) — waarop we ons wilden concentreren op de beginselen die de grondslag moeten vormen van het werk van esoterische groepen, praatten we over zaken als consensus, onpersoonlijkheid, enzovoort. Ik kan me niet herinneren wat ik op dat moment zei, maar terwijl ik aan het praten was hoorde ik een stem in mijn hoofd die me aanraadde te praten over het belang van vertrouwen en hoop. (Ter toelichting: ik geef hier een vrije weergave van het denkbeeld dat ik hoorde, gedeeltelijk omdat ik helaas niet meer woordelijk weet wat er werd gezegd). Er was maar een fractie van een seconde nodig om het te horen en te registreren, dus ik veronderstel dat ik maar heel even zweeg en daarna, om de een of andere reden, gewoon doorging met wat ik aan het zeggen was.

Nu herhaalde de stem, deze keer resoluter, iets van deze strekking: “Wat je zegt is nuttig, maar het zou nuttiger zijn om te praten over de behoefte aan en het belang van hoop op basis van vertrouwen. Zeg hoe belangrijk het is dat mensen geactiveerd worden om het werk te doen door hun vertrouwen in de informatie die afkomstig is van Benjamin Creme en zijn Meester.”

Wat ik begreep was dat om effectief, opgeladen te zijn en derhalve in staat om direct tot het hart van anderen te kunnen spreken, en om dit werk goed te kunnen doen, het nodig is dat mensen in staat zijn te vertrouwen omdat dat hoop kweekt. Onnodig te zeggen dat ik deze keer wel sprak over wat me gevraagd werd te zeggen.

Tot die tijd had ik me niet gerealiseerd hoe belangrijk hoop is; ik was verbaasd dat de stem vertrouwen en hoop belangrijker vond dan, laten we zeggen, consensus — althans in de gegeven omstandigheden. Maar ongeacht of het mijn verbeelding was, het snijdt zeker hout. Tenslotte realiseerde ik me bij het lezen van Share International dat mensen geïnspireerd worden doordat ze weten dat zij de woorden van een Meester van Wijsheid en een discipel, Benjamin Creme, volledig kunnen vertrouwen. Dit idee werd versterkt door Maitreya Zelf toen Hij tijdens onze volgende bijeenkomst bij het Informatiecentrum verscheen.

(1) Kunt u zeggen of de stem verbeelding was? (2) Zo niet, wiens stem was het? (3) En, nog belangrijker, heb ik de strekking en essentie van wat gezegd werd, goed begrepen?

Naam bekend bij de redactie, Amsterdam.

De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat (1) de stem geen verbeelding was; (2) het de stem van Benjamin Creme’s Meester was; (3) de schrijver juist heeft begrepen wat er gezegd werd.

Onverwachte zegening

Toen ik in 2001 de noord-Italiaanse stad Bassano del Grappa bezocht, ging ik naar de kerk die net buiten de stadsmuur staat. Ik was vooral onder de indruk van een prachtig beeld van de Madonna del Pellegrino. Verschillende keren trok ik me terug om bij haar altaar te bidden. Eén van de keren schrok ik erg toen ik merkte dat zij met ogen vol zuivere liefde en mededogen naar me keek. Ik kon niet meer denken of bidden, het bracht zo’n verwarring en emotie bij me teweeg, dat ik de kerk verliet (wegrende is vermoedelijk een betere omschrijving), terwijl ik me tegelijkertijd erg gezegend voelde. Heb ik me dit verbeeld?

VM, North Adelaide (Australië).

De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat het een zegening was van de Meester Die de Madonna was.

Twee brieven van dezelfde persoon:

Dansende beelden

(1) Ik heb thuis twee 100 jaar oude beeldjes — het ene is Krishna en het andere een vrouwelijke dansende figuur — die ik begin vorig jaar (2002) in zuid-India heb gekocht. Onlangs begonnen deze beeldjes ‘rond te trekken’.

Eerst stonden ze verschillende maanden in mijn twee boekenkasten, maar hun prachtig ontwerp en vorm gingen verloren tussen alle boeken en andere voorwerpen. Begin dit jaar heb ik ze uit de kast gehaald en op een plaats gezet waar ze meer tot hun recht kwamen. Ik zette het Krishna-beeldje midden op mijn salontafel. Enige tijd later had het zich ongeveer 25 graden gedraaid, nog steeds op de boekenkasten gericht, en is sindsdien zo blijven staan.

De danseres — Shakuntala — heb ik boven op de rechter boekenkast gezet, in het midden. Binnen een paar dagen had ze zich verplaatst naar de linkerkant van de boekenkast, met haar rug naar een wereldbol. Op 16 januari had ze zich verder naar rechts verplaatst, in een heel andere hoek, en keek nu uit op de tuin, en op 20 januari had ze zich weer zo gedraaid dat ze de kamer in keek. Beide beelden zijn van een of ander bronskleurig metaal gemaakt en zijn erg zwaar, gezien hun lengte van maar 30 centimeter, elk beeldje weegt vier, misschien zelfs wel vijf pond.

Op 10 februari ‘danste’ Shakuntala weer, voor de vierde keer, en kijkt opnieuw door het grote raam uit op de wereld beneden.

Elk commentaar dat uw Meester hierop kan geven, is erg welkom.

De Meester van Benjamin Creme verklaart dat Sai Baba de beeldjes laat bewegen.

Sein veilig

(2) In november 2002 werd bij mij een vroege vorm van nierstenen vastgesteld. Op de scan was in elke nier duidelijk een balvormige opeenhoping van kleine deeltjes zichtbaar.

In januari werd ik naar een specialist verwezen die een scan maakte die duidelijk aantoonde dat er absoluut geen sporen van wat voor deeltjes ook waren — hij verklaarde mijn beide nieren schoon en gezond, en zei dat de eerste scan niet goed geweest moet zijn.

Ik zou erg graag weten wat uw Meester hierover zegt.

BL, Bad Malente (Duitsland).

De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de eerste scan niet foutief was. Maitreya heeft de genezing tot stand gebracht.