Tekenen van de tijd - december 2003


Tibetaanse jongen reciteert ’s werelds langste epos

Nadat hij een droom had gehad kon een 13-jarige Tibetaanse jongen het meest vereerde volksepos vertellen, dat tevens geldt als het langste heldendicht ter wereld. De jongen, Sitar Doje, is een leerling uit groep 5 van de basisschool in Shading (Banbar, in het prefect Qamdo). Hij zei dat hij op een dag, hij was toen 11 jaar, in slaap viel en dat toen hij weer wakker werd op wonderbaarlijke wijze in staat was het verhaal van de legendarische held koning Gesar te vertellen. De jongen kan het verhaal, dat zes uur duurt, achter elkaar vertellen en zingen.

Het 10 miljoen woorden tellende Tibetaanse heldendicht over koning Gesar bestaat uit meer dan 200 delen volkskunst die van generatie op generatie mondeling zijn doorgegeven. Volgens de Tibetaanse traditie worden mensen die hebben geleerd het epos te vertellen door een droom, beschouwd als “door God onderrichte Meester”. In Tibet zijn al sinds de oudheid verhalenvertellers die beweren dat zij in dromen hebben geleerd hun verhalen te vertellen. (Bron: Xinhua nieuwsagentschap, China)

(Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat dit wonder is geïnspireerd door Maitreya. Hij bevestigt ook dat deze methode in het verleden verschillende malen is gebruikt om grote verhalen door te geven.)

Spreken in tongen

Niet zo lang geleden vertelde een vriend mij het volgende verhaal:

“Omstreeks februari 2002, op een zaterdag, bezocht ik met een vriendin de Gothische wijk van Barcelona, waar een mooie kerk staat, Sint Maria van de Zee.

“We gingen naar binnen en bekeken het beeld van de Christus met zijn handen in de Heilig Hart-houding. Plotseling zag ik zijn arm naar het midden van zijn borst bewegen. Het was een erg weids gebaar. Ik was verbijsterd. Terwijl het gebeurde vroeg mijn vriendin of ik de arm ook zag bewegen. Ik zei “ja”. We bleven beiden gefixeerd naar het beeld kijken dat een transformatie onderging en een menselijk uiterlijk aannam, alsof het leefde. Zijn gezicht zag eruit alsof het een echte baard had en hij leek zijn ogen te bewegen, ze neer te slaan om naar ons te kijken. Hij zag eruit als een oude figuur uit bijbels Palestina.

“Mijn vriendin zei dat ze duizelig werd en ophield met naar het beeld te kijken. Ik bleef ernaar kijken. Tot mijn enorme verbazing stak hij plotseling even zijn tong uit. Hij herhaalde het gebaar drie- of viermaal. Ik vertelde het mijn vriendin en ze zei dat hij dat waarschijnlijk deed omdat ik veel te ernstig was. Ik begon te lachen en was het daarmee eens.
“In al die tijd zetten mensen kaarsen bij alle andere beelden behalve dit beeld, iets wat een beetje vreemd was. We bleven nog wat langer en gingen toen weg. Ik draaide me om om nog een keer naar het beeld te kijken, maar het zag er niet meer hetzelfde uit. We waren erg ontroerd en hadden daarna een goed gevoel.”
Mijn vriend zou graag willen vragen of er iets bijzonders gebeurde in de kerk.

Xavier Ciurans, Barcelona (Spanje).

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit een echt wonder is dat werd gemanifesteerd door Maitreya.)