Vragen en antwoorden -- december 2003


(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Hoeveel Irakezen zijn er sinds het ‘einde’ van de oorlog in Irak, op 1 mei 2003, omgekomen?

A. [Per 29 oktober 2003] Ongeveer 2300. Nog eens 2000 mensen raakten ernstig gewond en circa 4000 mensen zijn minder ernstig gewond.

V. Een Libanees-Amerikaanse zakenman, Imad Hage, heeft enkele opmerkelijke beweringen gedaan over wat er mogelijk gebeurde in de dagen voorafgaand aan de Amerikaans-Britse invasie van Irak. Imad Hage beweert dat hij het hoofd van de Irakese veiligheidsdienst heeft ontmoet, Tahir Jalil Habbush Al-Tikriti, die hem vertelde dat Irak bereid was tot enkele grote concessies als de VS zouden afzien van een invasie. (Hage zegt ook dat hij in Londen een Pentagon-functionaris en mogelijk Richard Perle heeft ontmoet.) Volgens hem zou Irak tussen de 1000 en 2000 agenten en onderzoekers, alsmede het Amerikaanse leger hebben willen toelaten om te controleren dat Irak inderdaad geen massavernietigingswapens had. Ten tweede zou Irak een gezochte terrorist uitleveren die mogelijk een van de mensen was achter de aanslag op het Wereldhandelscentrum in 1994. En ten derde zou Irak binnen een tot twee jaar vrije verkiezingen organiseren. Ook zou Irak bereid zijn om concessies te doen over de olieleveranties. Imad Hage gaf toe dat hij het Irakese aanbod niet automatisch als authentiek zag, maar hij vond het wel de moeite waard om te zien of de oorlog voorkomen kon worden.

1) Is wat Hage zegt waar? 2) Beschouwden de VS het als een authentiek aanbod en waarom zijn de VS er niet op ingegaan?

A. 1) Ja. 2) De Amerikaanse regering wist dat het Irakese aanbod authentiek was, maar had niet de intentie om met Saddam Hoessein te onderhandelen en liet hem dat weten. Ze wist ook dat Saddam Hoessein aan een ongeneeslijke ziekte leed en nog ongeveer een jaar te leven had. Men was derhalve vastbesloten om een ‘regimewisseling’ tot stand te brengen om de toekomstige oliebehoeften zeker te stellen door een Amerikaanse marionettenregering te installeren. Na Saddams dood zou die gelegenheid, en zeker het voorwendsel, zich niet meer voordoen.

V. Is Osama bin Laden nog in leven?

A. Ja, hij leeft nog. 

V. Bij de recente verkiezingen waarmee de aanstelling van de gouverneur van Californië werd herroepen waren veel Amerikanen verbijsterd te zien dat de Republikeinse kandidaat, de filmacteur Arnold Schwarzenegger, met een ruime marge won. Toen ik ging stemmen had ik een probleem met onvolledige perforatie van mijn stembiljet. 1) Kan het zijn dat er is gesjoemeld met de verkiezingen? 2) Als hij hoe dan ook had gewonnen, wat was dan de reden voor het sjoemelen? 3) De meeste mensen in Californië stemmen voor de Democraten. Hadden ze gewoon genoeg van hun partij, van gouverneur Davis, waren ze gewoon onnozel of betoverd door een filmacteur?

A. 1) Ja. 2) Gewoon voor de zekerheid. 3) Allemaal, maar bovenal had men genoeg van gouverneur Davis. 

V. Kerstmis is tegenwoordig zo commercieel. Zal het in deze vorm blijven bestaan in de toekomst?

A. Volgens de Meester Djwhal Khul, schrijvend via Alice Bailey, zal het Kerstfeest (dat nu nog commerciëler is dan toen Hij het een tijd noemde die “goed is voor de handel”) te zijner tijd verdwijnen. Vanzelfsprekend zal de aanwezigheid van Maitreya en de Meester Jezus onze benadering van Kerstmis ingrijpend veranderen. 

V. Jaren geleden gaf uw Meester ons in de periode rond Kerstmis een boodschap waarin Hij iets zei als: “Cadeaus inpakken is heel fijn, maar …” Weet uw Meester Zich nog te herinneren wat Hij toen precies zei?

A. Ik herinner mij het voorval niet, dus ik kan de uitspraak niet aanvullen, maar de Meester zegt nu: “Cadeaus inpakken is heel fijn, maar zelfs maar een deel van het geld zou wonderen verrichten voor het leven van velen in de ontwikkelingslanden.”

V. Meer dan 80 Amerikaanse soldaten in Afghanistan en Irak hebben sinds maart 2003 een ernstige longontsteking. In 19 gevallen was de ontsteking zo ernstig dat de patiënten aan de beademing moesten en naar Europa werden gevlogen voor behandeling. Twee van de soldaten zijn overleden. 1) Amerikaanse functionarissen vroegen zich af of de ontsteking is veroorzaakt door chemische of biologische wapens, SARS of giftige stoffen in de omgeving. 2) Is er een esoterische reden voor deze besmettingen?

A. 1) Ze zijn besmet met het SARS-virus. 2) Nee. Deze zijn het gevolg van stress, die hen ontvankelijk maakte voor de besmetting.