Vragen en antwoorden -- januari/februari 2003


(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. De escalerende situatie in Noord-Korea ziet er gevaarlijk uit. Is de situatie volgens de Hiërarchie net zo gevaarlijk als het lijkt en wat is de aanbevolen benadering om de spanningen in dat deel van de wereld te verminderen?

A. Zoals het artikel van de Meester, ‘Een verstandiger kijk op het leven’ in dit nummer aangeeft, worden deze politieke/militaire situaties die zovelen met zorg en angst vervullen, door de Hiërarchie niet in hetzelfde licht gezien. Zij ziet verder en ruimer en weet dat zwaardgekletter een van de technieken is die leiders gebruiken wanneer zij zelf bang zijn. De agressieve confrontatiepolitiek van president Bush met betrekking tot Noord-Korea is bedoeld als waarschuwing dat het geen bedreiging moet vormen voor Zuid-Korea, waarvan de VS de beschermheer zijn.

V. Is het echt mogelijk om “terrorisme te bestrijden”?

A. Ja, het is natuurlijk mogelijk om het te proberen. Is het mogelijk om terrorisme te beëindigen of te vernietigen? Dat is een andere vraag. We moeten kijken naar de oorzaak of oorzaken van terrorisme. Als we eerlijk zijn, zien we dat er verscheidene oorzaken zijn, waarvan de belangrijkste bestaat uit de flagrante onrechtvaardigheid die door miljoenen mensen in de ontwikkelingslanden wordt ervaren. 1,2 Miljard mensen — eenvijfde van de wereldbevolking — leeft van twee euro per dag. Miljoenen anderen hebben niets en komen om van honger. De VS, Europa, Japan en enkele andere landen overheersen de mondiale economie. Dit veroorzaakt geweldige rancune die momenteel een brandpunt vindt in het internationale terrorisme. Om die reden werden het World Trade Center, het Pentagon en het Witte Huis gekozen als doelwit voor de aanslagen op 11 september 2001, als symbolen van de Westerse overheersing. We moeten ons economische en buitenlandse beleid wijzigen om een einde te maken aan terrorisme. We moeten leren samen te delen.

V. Zijn er momenteel levensvatbare menselijke klonen? Zo niet, waarom niet?

A. Als u bedoelt of iemand middels klonen een identiek menselijk Wezen heeft gemaakt, dan is het antwoord nee. Een menselijk Wezen, dat een ziel in incarnatie is, kan niet gekloond worden. Het enige wat gekloond kan worden is een menselijk lichaam, maar aangezien het zielloos zou zijn, zal het niet lang leven.

V. Share International schrijft vaak over de “macht van het volk”. Denkt u echt dat het volk het kan winnen van corrupte politici en het grote en ondoorzichtige netwerk van gevestigde belangen dat ambitieuze of domme leiders naar zijn pijpen laat dansen? Mensen met enorme rijkdom, macht en gebrek aan scrupules hebben toch voor het zeggen?

A. Momenteel is dat zo. Maar, dit is een tijd van verandering en groeiende “macht van het volk” Stel je eens voor wat een beurskrach zou beteken voor de gevestigde belangen en de mensen met rijkdom en macht. Het is de macht van het volk, onderricht en gesteund door Maitreya, die het oude en instortende systeem zal veranderen in een nieuwe en betere manier van leven.

V. 1) Is boycotten een nuttig instrument om de “macht van het volk” uit te oefenen? 2) Wat is bijvoorbeeld uw mening over het boycotten van Israëlische producten en heeft dat volgens u zin?

1) Ja. 2) Als het op voldoende grote schaal gebeurt om gevolgen te hebben voor de economie van Israël, zal de Israëlische regering waarschijnlijk tot de conclusie komen dat haar optreden in Palestina niet aanvaardbaar is voor vele andere landen. Of dit grote invloed zou hebben valt nog te bezien, maar het is de moeite van het proberen waard.

V. 1) Worden de Verenigde Naties gebruikt en gemanipuleerd door de VS? 2) Kunnen we verwachten dat een Meester aan het hoofd van de VN komt te staan?

A. 1) In mijn ogen, ja. 2) Nee, een 4de-graads ingewijde, te zijner tijd.