Tekenen van de tijd - juli/augustus 2003


Luipaard sluit vriendschap met koe

In de Indiase deelstaat Gujarat is een zeldzaam geval van vriendschap tussen een roofdier en zijn prooi het onderwerp van gesprek: een luipaard komt ’s avonds op bezoek bij een koe. Het ongelooflijke gedrag van de twee dieren bij het dorp Antoli in de provincie Waghodia Taluka heeft de aandacht getrokken van iedereen, inclusief wildactivisten. Opzichter Rohit Vyas heeft het dorp met andere enthousiastelingen verscheidene keren bezocht. Hij laat weten: “De luipaard heeft de koe vanaf oktober vorig jaar (2002) met regelmatige tussenpozen bezocht. Nadat de dorpelingen ons hadden ingelicht over de veelvuldige bezoeken van het luipaard aan het suikerrietveld voor zijn ontmoeting met de koe heeft onze ploeg, bestaande uit woudconservator H.S. Singh en wilddeskundigen Manoj Thakkar en Kartik Upadhyay, het dorp bezocht om de berichten te verifiëren. Het was ongelooflijk. Ze kwamen heel dicht bij elkaar en de onverschrokken koe likte de kop en de nek van de luipaard.”

Vyas voegde eraan toe: “De honden begonnen te blaffen wanneer het luipaard ’s avonds tussen 21.30 en 22.30 uur kwam om de wachtende koe te ontmoeten.”

Het ministerie voor Bosbouw, dat trachtte het dier te vangen, gaf zijn pogingen op nadat het over de vriendschap vernam. Bovendien, zei Vyas, heeft het luipaard andere dieren in het dorp geen letsel toegebracht en zijn bezoeken zijn de dorpelingen ten goede gekomen, aangezien andere dieren erdoor worden weerhouden om schade toe te brengen aan de gewassen en de oogst met 30 procent gestegen is. (Bron: www. expressindia.com)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat Maitreya de aanstichter is van dit buitengewone verschijnsel.)

Huilend beeld in Italië

Een groep pelgrims van de San Giovanni Battista-parochie waren getuige van een wonderbaarlijk verschijnsel tijdens een bezoek aan het heiligdom van Sint Gabriele della Maiella, een gebedsplaats nabij Gran Sasso, in de Teramo-streek in Italië. Terwijl ze voor het beeld van de Madonna dell’ Addolorata baden, zagen ze een kleurloze vloeistof stromen, die leek op tranen. Er ontstond grote consternatie in de kerk, priesters kwamen tussenbeide en namen het beeld in beslag. Zij die getuige waren van het verschijnsel moesten achterblijven voor een bijeenkomst met de rector, die hun vroeg niet over het verschijnsel te spreken en zorgvuldigheid te betrachten bij het beschrijven van wat ze hadden gezien. De priesters (die het afscheiden van de tranen eveneens hadden gezien) zonderden het beeld af binnen de kerk en haalden er fotografen bij. Van de vloeistof werden monsters genomen. (Bron: Agenza Italia, Italië)

(De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat dit een echt wonder is dat werd gemanifesteerd door de Meester Die Maria was.)

Maria-verschijning nabij Washington DC

Bijna elke nacht verschijnt Maria aan Gianna Talone Sullivan in haar huis in de buurt van Emmitsburg (Maryland, VS) en spreekt woorden van wijsheid, advies en soms van maning. Voor gelovigen zijn de details van Maria’s verschijningen welbekend: ze draagt een sluier, heeft bruin haar en blauwe ogen, en komt tevoorschijn uit een stralend licht. Haar bezoeken verschillen in tijd en duur. Duizenden mensen hebben in de afgelopen jaren het huis van Talone Sullivan bezocht om de boodschappen van Maria te ontvangen, ofschoon de bezoekers de verschijning niet zien. Functionarissen van de rooms-katholieke kerk in het Vaticaan hebben bepaald dat de verschijningen beslist niet bovennatuurlijk zijn, maar veel aanhangers van Talone Sullivan blijven standvastig in hun geloof. Zelfs twijfelaars bevestigen dat de verschijningen de plaatselijke katholieke kerk en het stadje Emmitsburg ten goede hebben veranderd.

“Ik ben al 45 jaar priester en zoiets als dit had ik nooit meegemaakt,” vertelde de eerwaarde Al Pehrssons, die van 1989 tot 1996 pastoor van de St Joseph-kerk in Emmitsburg was en nu priester is in Alabama. “Er heerste een kalme vreugde onder de honderden mensen die waren toegestroomd, van Rhode Island tot Virginia … Er was totaal geen fanatisme.”

Twee jaar geleden ordonneerden katholieke functionarissen Talone Sullivan haar wekelijkse gebedsbijeenkomsten te staken, maar Talone Sullivan gaat door met het verspreiden van de boodschappen van Maria, mondeling en via internet.

“Het was werkelijk een van de verbazingwekkendste religieuze ervaringen in mijn leven,” zei Marti O’Neill, die twee van Talone Sullivans gebedsdiensten bijwoonde. “Ik ontmoette zoveel mensen die ziek waren… Mensen die werkelijk naar wonderen komen zoeken. Ik durf te zeggen dat iedereen er met iets wegging.” (Bron: The Washington Post, VS)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit een echt wonder is dat wordt gemanifesteerd door de Meester Die Maria was.)

Verschijning van H. Hart van Jezus

Tientallen katholieke gelovigen en nieuwsgierigen kwamen op 29 mei 2003 bijeen om een afbeelding van het Heilig Hart van Jezus te zien op een stam van een amandelboom in het dorp La Vigía, in het district Dajabón (Dominicaanse Republiek). De parochianen baden de hele middag en een deel van de avond, terwijl ze kaarsen en heilige afbeeldingen voor de boom plaatsten. Pablo Pichardo en Arcadio Alvarez, twee parochianen uit het dorp, vertelden dat dit goede tekenen zijn die op plaatsen verschijnen die door God gezegend zijn.

De wonderbaarlijke afbeelding werd ontdekt door een groep kinderen die op de binnenplaats speelde van een huis dat al meer dan een jaar leeg stond. De eigenaar van het huis, Areisi Rodriguez de Garcia, verklaarde echter dat de afbeelding feitelijk zes maanden eerder door haar jongste zoon werd ontdekt, maar dat zij er geen ruchtbaarheid aan gaf om te vermijden dat tal van nieuwsgierige mensen naar de plaats zouden komen. (Bron: El Caribe, Dominicaanse Republiek)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de afbeelding een wonder was dat werd gemanifesteerd door de Meester Jezus.)

Wonderen in stadje Kentucky

Een rustige plek dichtbij Springfield (Kentucky, VS) is de afgelopen 10 jaar al herhaaldelijk in het nieuws geweest. Sommige inwoners beweren dat er wonderen plaatsvinden in een gebied dat bekend staat als Valley Hill. Hazel Spalding, een plaatselijke inwoner, twijfelt er niet aan dat de plaats speciale krachten bezit. “Ik had mijn rozenkrans in mijn hand en die veranderde in goud,” zei ze. “Ik rook rozen, maar er was geen rozenstruik te zien.” In april 1995 meldden zeven meisjes en hun katholieke lerares dat ze plekken van goud en verschijningen van engelen en de Maagd Maria zagen. Aan deze gebeurtenis werd aandacht besteed in het televisieprogramma “Unsolved Mysteries”. Zelfs toen een deskundige van het programma de verschijningen en foto’s aan de kaak stelde, bleven degenen die een hoofdrol speelden in het mysterie bij hun verhaal. De bezoekende menigten werden groter. Maar in de tussenliggende jaren zijn de menigten geslonken. Amanda Terrell zei over haar ervaringen: “Een heleboel mensen geloven me niet. Ik deed hun het relaas en zij denken alleen maar dat je gek bent.” Maar Amanda gelooft het nog steeds en wat zij zag blijft de hoeksteen van haar geloof. “Het geeft me een spirituelere achtergrond,” zei ze. “Het gaf me het gevoel dat ik dichterbij God stond.”

Velen van hen die in de lente van 1995 in Valley Hill waren, maken nog steeds een pelgrimstocht naar het gebied. Zij blijven volharden in wat zij zagen en hoe het hun leven heeft veranderd. “We zagen vlekken op elkaar,” vertelde Mandy Mattingly. De zon pulseerde gewoon. Het was een wonder. Het was groots.”

“Ik weet wat er gebeurde,” zei Phyllis Filiatreau. “Ik weet wat ik eraan overgehouden heb en ik weet wat mijn dochter eraan overgehouden heeft. Het zal ons beiden voor de rest van ons leven bijblijven.”

De vrouw die eigenares is van het land in Valley Hill, vertelde dat de grootste kans om de wonderen te zien op de 2de en de 23ste van elke maand is. (Bron: Wave 3 Television, VS)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit een echt wonder is dat door Maitreya wordt gemanifesteerd.)

Heilig water overleeft brand

Doug en Anne Mangan waren verbaasd toen zij een plastic fles met heilig water letterlijk ongeschonden tussen de verkoolde resten van hun garage vandaan haalden. Hun garage werd verwoest toen een tourcaravan van een buurman explodeerde en een vlammenzee veroorzaakte. De vlammen brandden de plantenkas en garage ernaast geheel uit alvorens zich te verspreiden naar het huis van de Mangans. Het kostte de brandweerlieden uren om de brand, die werd veroorzaakt door ondeugdelijke elektriciteit in de caravan, onder controle te krijgen.

Het echtpaar dacht dat alles in de garage was verwoest totdat Doug Magan de wonderbaarlijke ontdekking deed toen hij het puin begon te ruimen. Zijn moeder bracht meer dan tien jaar geleden het flesje water mee uit Lourdes en het werd in de garage bewaard in een canvas zak. Hij zei: “Het is verbazingwekkend dat het het enige is dat bewaard bleef. Er is niets overgebleven uit die garage. Alles is gesmolten in het vuur — plastic, metaal en glas — maar toch vonden we het flesje met heilig water waarvan nauwelijks een druppel verloren is gegaan.” (Bron: Rhyl, Prestatyn and Abergale Journal, GB)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit wonder werd gemanifesteerd door Maitreya.)