Tekenen van de tijd - juni 2003


Boszegening

Het volgende verhaal, ingezonden door een lezeres van Share International, vertelt de ervaring van een vriendin, Berthe Olaerts, die nu 83 jaar oud is.

Op 8 juli 1981 had Berthe Olaerts, terwijl ze in het Melbergbos in Genk (België) liep, een visioen van Maria en Jezus. Maria stond tegen een boom, die helemaal wit werd. Maria en Jezus zegenden het bos en zeiden: “Dit is een heilige plaats en zal dat blijven en in de toekomst zal hier iets belangrijks plaatsvinden,” en dat dit later geopenbaard zou worden. Maria verzocht Berthe daar elke dag de rozenkrans te bidden en liet haar het pad zien dat zij door het bos moest nemen. Het pad was hemelsblauw en de boom schitterend wit. Berthe viel op haar knieën en bedekte haar gezicht met de handen — zo verbaasd was ze door het visioen. Toen ze haar ogen weer opende waren zowel Maria als Jezus verdwenen, en op de plek waar ze hadden gestaan zag ze een wolkje wegdrijven.

Sindsdien bezoeken pelgrims dezelfde plek op de achtste dag van elke maand om de rozenkrans bidden. Elke keer trekken pelgrims kleine stukjes bast van de boom waar Maria was verschenen en inmiddels is het gelaat van Jezus op de boomstam te zien waar de bast eraf gehaald is. Er is een foto van de boomstam genomen en aan Berthe werd gevraagd die te verspreiden.

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit een authentieke ervaring is.)

Venezolaanse wonderen

Honderden katholieken in Venezuela bezoeken twee beeldjes van Maria na berichten over wonderen die er plaatsvinden.

In maart 2003 werd ontdekt dat het beeldje van Maria van de Mystieke Roos, dat zich in een sierlijke vitrine van hout en glas bevindt, tranen van bloed huilt die de wangen van het blauwogige beeld rood kleuren. Volgens een non “begonnen de ogen van het beeld plotseling bloed af te scheiden. Het was werkelijk een verbazingwekkend gezicht.” Ze vertelde dat het beeld, dat omstreeks 2000 vanuit Duitsland naar Venezuela was gebracht, in processies door het hele, overwegend katholieke Zuid-Amerikaanse land gedragen is.

Niet ver daarvandaan, in de San Cayetano-kerk te Caracas, scheidt een beeld van Onze Lieve Vrouwe van Coromoto, de beschermheilige van Venezuela, al sinds december 2002 geurige olie af. Het wonder begon toen de toekomst van het land er zeer somber uitzag en veel mensen geloven dat het voor hen een teken is om hoop te houden.”Ik denk dat dit een zegening van God is,” aldus José Coromoto, de 75-jarige pastoor. “De Maagd zegt ons niet bang te zijn en dat God Venezuela spoedig uit deze doolhof zal leiden.”

Gelovigen moeten soms twee tot drie uur wachten om voor het beeld te kunnen bidden, en ontvangen een plukje watten dat gedrenkt is in de olie van het beeld. Er zijn al berichten over de genezende krachten van het beeld. (Bron: Sun Sentinel, Venezuela, Dagsavisen, Noorwegen)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat deze wonderen worden gemanifesteerd door de Meester Die Maria was.)

Wonderbaarlijk Maria-schilderij

Duizenden mensen hebben een Roemeens kerkje bezocht nadat twee mannen hadden verteld dat zij een schilderij van Maria hadden zien huilen. Een delegatie van de Roemeense orthodoxe kerk arriveerde bij de kerk in het dorp Musitesti, westelijk Roemenië, om de bewering van de twee mannen te onderzoeken. De twee zeiden dat ze Maria op 2 januari 2003 voor het eerst zagen huilen.

De plaatselijke priester Aurel Chiana vertelde dat de tranen gedurende vier opeenvolgende dagen erna te zien waren. Tegen de lokale media zei hij: “Het is een teken van God, maar ik kan niet zeggen of het een goed of een slecht teken is.” De delegatie zet haar onderzoek inzake de verklaringen voort en neemt ook de beweringen mee van andere mensen die zeggen het verschijnsel te hebben gezien. De beweringen komen slechts enkele weken na berichten over tranen die uit een beeld van Maria welden in een kerk in Giurgiu, zuidelijk Roemenië. (Bron: www. ananova.com)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit een authentiek wonder is dat werd gemanifesteerd door de Meester Die Maria was.)