Tekenen van de tijd (1) - maart 2003


Afbeeldingen van Maria in Canada

Sinds september 2002 wordt in vier dorpen in het noorden van de Canadese provincie Saskatchewan melding gemaakt van afbeeldingen van Maria die honderden mensen tot een bezoek hebben aangezet. De jongste afbeeldingen verschenen in januari 2003 op twee woonhuizen in Beauval. De afbeeldingen lijken ’s avonds te gloeien en zijn op video vastgelegd, aldus Bertha Durocher, de eigenaar van een van de woonhuizen.

Durocher zei dat ze aanvankelijk anderen niet over de afbeelding op haar raam wilde vertellen. “Ik vertelde het mijn moeder en zij zei: ‘O, je hebt waarschijnlijk je eigen schaduw gezien,” dus dacht ik dat mensen mij toch niet zouden geloven. De afbeelding gloeide juist zo mooi, ik kreeg er tranen van in mijn ogen,” zei Durocher, die gelooft dat de afbeeldingen een goddelijk boodschap zijn. (Bron: Reuters)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de afbeeldingen door Maitreya werden gemanifesteerd.)

Het wonder van Theresa Rose

Kathryn Rossi uit Freeport (Illinois, VS) was zwanger van haar vierde kind, maar tests tijdens de 20ste week van haar zwangerschap wezen uit dat er bij de foetus chromosomale afwijkingen waren en dat nadere medische tests geboden waren. Rossi bad tot St. Theresa, een heilige die bekend staat om haar liefde voor kinderen. De avond voor de tests ontdekte Kathryn dat de witte papieren handdoeken die ze had gekocht toch niet wit waren. Op de rol die Kathryn openmaakte waren rozen te zien. “Ze zeggen dat wanneer St. Theresa een gebed verhoort, zij een roos zendt om het je te laten weten,” vertelde Kathryn.

Nadere tests wezen uit dat de placenta de baby niet de juiste voedingsstoffen leverde. De dokter zei dat Kathryn met geen mogelijkheid haar zwangerschap kon volbrengen. Zij zouden zo lang mogelijk wachten, “maar de meeste baby’s met deze afwijking worden te klein geboren om te overleven,” zei de dokter.

Familie en vrienden begonnen bloemen en kaarten te sturen, en hoewel Kathryn, behalve aan haar man Robert, niets over het verhaal van St. Theresa had verteld, bevatte elk boeket en elke kaart een roos. Zelfs de keramische engel die haar schoonmoeder haar gaf, hield een roos in de hand, wat zelfs de moeder van Robert verbaasde, omdat de engel op het doosje met lege handen was afgebeeld.

Het kind werd precies in de 25ste week van de zwangerschap geboren en woog slechts vierenhalf pond. Kathryn besloot haar Theresa Rose te noemen. Maar de dokter zei dat haar overlevingskans slechts vijf procent was en dat de baby slechts zou overleven na een operatie om een grote hartader te sluiten. De operatie was een succes, evenals verdere noodzakelijke ingrepen.

Na een van de operaties bad Kathryn tot een beeld van St. Theresa om een teken dat zij Kathryns gebeden verhoorde. De volgende ochtend zei de dokter dat alle levensfuncties van Theresa Rose een opmerkelijke verbetering vertoonden. “Er is gewoon geen verklaring voor te geven,”`zei hij.

De baby Theresa Rose ging steeds meer vooruit, en na viereneenhalve maand mocht ze met haar ouders mee naar huis. Nu is ze een gezonde 2-jarige peuter. (Bron: Woman’s World, VS)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de wonderbaarlijke genezing het werk was van de Meester Jezus.)