Vragen en antwoorden -- november 2003


(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Denkt u dat president Bush in de verkiezingen verslagen zal worden?

A. Dat is nu nog niet te zeggen. Ik veronderstel van wel, hoogst waarschijnlijk.

V. Is het waarschijnlijk dat een Democraat zijn plaats zal innemen?

A. Het zal een Democraat of een Republikein zijn!

V. De nieuwe elektronische stemmachines in de VS zijn volgens verklaringen van vele deskundigen kwetsbaar voor knoeierij en uitgebrachte stemmen kunnen volgens hen eenvoudig worden veranderd. Denkt u dat dit ook zal gebeuren bij de komende presidentsverkiezingen?

A. Ja.

V. Ik word heel gespannen en zenuwachtig door de huidige spanning in de wereld, maar ik wil mezelf niet laten beďnvloeden of in extreme angst worden opgezogen. 1) Wat is het beste wat ik kan doen om positief te blijven? 2) De wereld lijkt momenteel wel dolgedraaid; denkt u dat dat lang zal duren? 3) Zal het huidige wereldklimaat de verschijning van Maitreya vertragen?

A. 1) Beoefen meditatie en onthechting en zet je in voor iets belangrijks. 2) Nee. 3) Nee.

V. Veertig jaar geleden had de krachtige toespraak van Martin Luther King over zijn droom van gelijkheid, rechtvaardigheid en vrede voor alle rassen een enorme impact en een postief effect op de rassenrelaties overal ter wereld. Kunt u uitleggen waarom deze toespraak zo roerend en krachtig was?

A. Martin Luther King was een tweede­graads ingewijde. Hij sprak uit zijn hart en raakte de hoogste aspiraties van miljoenen mensen voor eenheid, rechtvaardigheid en broederschap.

V. 1) Denkt u dat de droom van Martin Luther King bereikbaar is? 2) Zal het lang duren voordat ware gelijkheid en broederschap op aarde overheersen?

A. 1) Ja, dat is onvermijdelijk. 2) De aanwezigheid van Maitreya en de Meesters van Wijsheid zal dit proces stimuleren en versnellen.

V. De huidige Britse regering met Tony Blair als minister-president kwam met een enorme meerderheid van stemmen aan de macht en was uiterst populair. Ze vertegenwoordigde de hoop van het volk op een betere, eerlijker samenleving (na 17 jaar monetarisme en Thatchers verdeeldheid scheppende beleid van “de samenleving bestaat niet” en “ieder voor zich”). Nu lijkt het alsof die hoop de bodem is ingeslagen. 1) Kunt u uw mening geven over wat er met Tony Blair en zijn regering is gebeurd? 2) Wat moeten ze doen om het vertrouwen van het land te herwinnen?

A. 1) Tony Blair lijdt, naar mijn mening, aan illusie die zijn ambitie versterkt. Hij heeft oprechte aspiraties maar is te zeer gehecht aan zijn illusies om ze op de juiste wijze te verwerkelijken, en te arrogant om naar advies van anderen te luisteren. Net als de Amerikaanse president Bush liegt hij het volk voor over Irak. 2) Zijn verontschuldigingen aanbieden en de waarheid vertellen.

V. Wat kan in vredesnaam de oplossing zijn voor de chaos in Irak?

A. De Westerse mogendheden moeten zich uit Irak terugtrekken en de Verenigde Naties haar ervaring laten gebruiken om de orde te herstellen onder een ware Irakese (dat wil zeggen, geen groep marionetten van de Amerikaanse) regering.

V. VN-secretaris-generaal Kofi Annan lijkt een waardige, idealistische man, maar gaat dit niet boven zijn macht uit en wordt hij niet gemarginaliseerd door de Amerikaanse regering?

A. Tot op zekere hoogte wel, ja. Maar niets blijft zoals het is. De tijd zal alles veranderen.

V. Het lijkt onvermijdelijk dat nog grotere massademonstraties spoedig moeten en zullen plaatsvinden over de hele wereld — om op te roepen tot een einde aan de openlijke moord op de Palestijnen, bijvoorbeeld, of om te eisen dat er een einde komt aan de “heerschappij” van leiders die niet luisteren naar de wensen van de kiezers, een einde aan de voortdurende dreiging van kernrampen, oorlogen, corruptie, onrechtvaardigheid enzovoort. Heeft u enig inzicht in wat er voor nodig zal zijn om zulke massademonstraties op gang te brengen?

A. De volkeren van de wereld beginnen nog maar net te beseffen dat zij een stem — en daarom macht — hebben en moeten worden aangemoedigd om onophoudelijk te demonstreren totdat de regeringen van de wereld zullen reageren. Het is deel van Maitreya’s werk om het volk te stimuleren en te informeren zodat het zijn rechten zal opeisen. Dat is waar het VN-Handvest voor staat.

V. Bent u nog steeds optimistisch dat Heer Maitreya spoedig zal beginnen met Zijn grote tv-interviews? Is het u toegestaan een indicatie te geven van hoe spoedig dat zal zijn?

A. Ik ben optimistisch maar geduldig. Het zal zo spoedig zijn als maar mogelijk is.

V. De laatste woorden van De Mello waren: “Laat ze de [VN] missie niet [uit Irak] terugtrekken.” Maar als de meerderheid van de Irakezen de VN zien als niets meer dan een organisatie die door de Verenigde Staten wordt bestierd, is het dan wel verantwoord om de VN-medewerkers meer gevaar te laten lopen?

A. De meerderheid van de Irakezen ziet de VN niet als “niets meer dan een organisatie die door de Verenigde Staten wordt bestierd”. Er moeten onderhandelingen plaatsvinden tussen de VN en de leiders van Irak om ervoor te zorgen dat een levensvatbare VN-missie (voor hulp en bijstand) veilig kan functioneren. Irak is momenteel onveilig voor iedereen, maar de VN moet er niettemin optreden. Ze kan er niet al te veel doen op dit moment, maar ze moet niet te lang wachten.