Brieven van lezers -- november 2003


Sinds enkele jaren verschijnen een aantal van de Meesters, met name Maitreya en de Meester Jezus, op lezingen en transmissie-meditaties van Benjamin Creme. Zij verschijnen ook in verschillende gedaanten aan grote aantallen mensen overal ter wereld, van wie sommige naar Share International schrijven over hun ervaring. Wanneer de ervaring door de Meester van Benjamin Creme is bevestigd, wordt de brief gepubliceerd.

Deze ervaringen worden gegeven om te inspireren, te leiden of te onderrichten, vaak ook om te genezen of op te beuren. Heel vaak vestigen ze op grappige wijze de aandacht op een of andere vorm van onverdraagzaamheid tegenover bijvoorbeeld roken of drinken. In veel gevallen treden de Meesters op als reddende “engelen” bij ongelukken, in oorlogstijd, bij aardbevingen en andere rampen.

Zij gebruiken een ‘goede genius’, een gedachtenvorm die volkomen echt schijnt en waardoor de Meester Zijn gedachten kan uitdrukken. Zij kunnen naar willekeur verschijnen als man, vrouw of kind. Soms gebruiken Zij een bestaand persoon als ‘blauwdruk’, maar in de meeste gevallen is de ‘goede genius’ een geheel nieuwe schepping. Bijgaande brieven zijn voorbeelden van deze wijze van communicatie door de Meesters. Zonder uitdrukkelijk verzoek om anonimiteit, neemt de redactie aan dat de naam van briefschrijvers gepubliceerd mag worden en eventueel op de website Share-International.org gebruikt mag worden (alleen met vermelding van initialen en land).
Stuur uw brieven aan: Share Nederland/Brieven, Postbus 41877, 1009 DB Amsterdam.

In twee gedaanten 

Op 13 september 2003 gingen mijn man, mijn zuster en ik op vakantie naar Rome. Ik maak gebruik van een rolstoel omdat ik alleen langzaam en niet lang kan lopen.

Nadat we het Vaticaan bezocht hadden, gingen we naar de Trevi-fontein. Onderweg passeerden we een bejaarde vrouw — zij was invalide en aan één oog blind. Terwijl we haar passeerden, zag ik dat ze een kommetje bij zich had. Ik vroeg mijn man om even te stoppen, stapte uit de rolstoel en liep samen met mijn zuster naar haar toe om wat euro’s te geven. Ik had “God zegene je” willen zeggen, maar bedacht me dat ze Italiaanse was en misschien geen Engels sprak.

Wat later waren we nog steeds op weg naar de Trevi-fontein, maar hadden moeite de weg te vinden. We kwamen in een straat die een beetje afgelegen was. Ik stak de straat over om te zien of ik iemand kon vragen of we goed liepen. Plotseling kwam er een mooie jonge man aan. Ik hield hem snel aan en vroeg hem de weg. Hij zei: “Als je een kaart hebt, loop ik met jullie mee naar de fontein om de weg te wijzen.” Hij vertelde dat hij uit de Filippijnen kwam en in Rome studeerde. Hij duwde me in de rolstoel naar de fontein en toen we daar aankwamen wilde hij beslist geen geld van ons aannemen. Hij boog zich naar mij over met zijn prachtige ogen en een liefdevolle glimlach en zei dat hij het deed om ons een plezier te doen. We kunnen ons nog steeds zijn mooie gezicht voor de geest halen, en zijn vredige en liefdevolle uitstraling voelen. Waren de vrouw en man misschien Jezus en Maitreya?

M. A. L Sutton (Coldfield, GB).

De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat zowel de “bejaarde vrouw” als de “jonge man” Maitreya waren.

Knuffels voor iedereen

Op maandag 28 juni 2003 liepen Lisa en ik na transmissie-meditatie bij haar thuis door Clarendon Road naar het station Hove.

Terwijl we liepen te praten liepen we langs twee jonge schooljongens die iets zeiden. Lisa stond stil om met een van hen te praten; hij was ongeveer 13 jaar oud, had kort zwart haar en droeg een rugzak. Hij omhelsde haar toen en gebaarde naar mij om hetzelfde te doen.

Ik weigerde (denkend dat hij een vriend van Lisa’s oudste zoon moest zijn), maar hij zei: “Kom nou, ook voor jou een omhelzing,” dus omhelsden we elkaar kort. Het leek allemaal zo snel te gebeuren en weer voorbij te zijn. Toen we samen wegliepen, merkten we op hoe ongewoon het was geweest.

Ik veronderstelde dat de jongen een vriend van Lisa’s zoon was, maar ze verzekerde me dat zij hem nooit eerder gezien had. Naderhand vroegen we ons met een glimlach af of dit wellicht Maitreya was geweest.

R.E, Worthing (West-Sussex, GB).

De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de “jongen” inderdaad Maitreya was. De andere “jongen” was de Meester Jezus.