Artikel van de meester -- november 2003


(lees ook de vragen en antwoorden)
Lees ook de artikelen uit vorige maanden

Het geheim van het leven

door de meester —, via Benjamin Creme

Het is tegenwoordig weinig bekend dat, toen de mens jonger en wijzer was, het woord ‘stelen’ in geen enkele taal bestond. De Meesters van Wijsheid leefden toen openlijk onder de mensen en spoorden hen aan te leven zonder misdaad. Geen deur was afgesloten en samen-delen was de norm. Vele eeuwen lang, in veel gebieden, duurde deze gezegende toestand.

Hoe diep is de mens van die eenvoudige glorie gevallen. Hoe ver van zijn doel is hij afgedwaald. De mens staat vandaag op een tweesprong: één pad, het pad van afscheiding en splijting, waarop hij nu staat, leidt onmiskenbaar tot de ondergang. Het andere wenkt de mens naar de vervulling van zijn bestemming, het wonder dat thans niet kan worden beschreven, een pad waarop de mens in zichzelf de middelen zal vinden om een God te worden.

Om de mensen te helpen kiezen, om hen bij hun oordeel bij te staan, keren de Meesters opnieuw terug in een wereld waarin ook Zij geworsteld en geleden hebben zoals de mensen thans, onzeker van het pad en de vereiste actie. Vanuit hun onmetelijke kennis en ervaring zullen Zij Hun raad geven en de mensen veilig van de afgrond wegleiden. Zo zal het zijn en zo zullen mensen weer beginnen aan de klim omhoog naar de bergtop, zeker in de wetenschap dat hun Mentors, hun Oudere Broeders, hen niet zullen verlaten of misleiden.

Wanneer de mensen de beslissing nemen om de voortbrengselen van deze overvloedige wereld samen te delen, zal er iets buitengewoons en mysterieus plaatsvinden: in één klap zullen zij beseffen dat de noodzaak van oorlog voorbij is; zal de dreiging van terrorisme snel verdwijnen; zal het vertrouwen dat door samen-delen wordt gewekt de problemen waarvoor de mens zich gesteld ziet, ecologisch en territoriaal, oplosbaar maken in een bloesem van goede wil.

Samen-delen

Door samen-delen zullen de mensen beseffen dat zij broeders zijn en, als broeders in nauwe samenwerking optredend, zullen zij het proces beginnen van de transformatie van deze wereld.

Zo zal Gods plan voor de mens en de planeet Aarde zijn stuwkracht herwinnen en zo zullen de mensen snel groeien in wijsheid en liefde. Zij zullen het geheim van het leven herontdekken in al zijn eenvoudige grootsheid en waardigheid, in eerbied voor het recht van ieder mens om te zijn en te leven in harmonie. Zij zullen samenkomen in diepe eerbied voor Gods plan en doel, en hun inzicht en verlangen naar waarheid bijschrijven in de annalen van de mens.

Maitreya en Zijn groep van Meesters staan gereed om de mensen te helpen in hun uur van nood. Geduldig wachten Zij op het moment dat Zij de aangelegenheden van de mens kunnen betreden en met wijsheid, onder de Wet, van Hun overvloed en hulp kunnen geven. Dat moment is niet veraf.