Vragen en antwoorden -- oktober 2003


(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. 1) Waarom heeft Maitreya’s nieuwe ‘handafdruk’ vijf of zes vingers en een duim? Is dat symbolisch? 2) Is dit ook een afdruk van de linkerhand? 3) Werd de ‘hand’ in Japan gefotografeerd? [ Zie ‘Lezers schrijven’, september 2003]

A. 1) Nee. Hij heeft niet echt zes vingers. Het is geen ‘afdruk’ in de betekenis van ‘handafdruk’. Hij is door Maitreya gevisualiseerd en door gedachtekracht op de spiegel afgedrukt. 2) Ja. 3) Jammer genoeg pas toen hij vervaagde.

V. Hoe kan de positie van de VN worden versterkt? Ziet u of de Meester een sterk leiderschap in de VN naar voren treden om haar om te vormen en voor te bereiden op een werkelijk centrale rol in de aangelegenheden van de wereld?

A. Ja, er staan veel jonge mensen en ‘jongere’ mensen in de coulissen die wachten om naar voren te treden.

V. 1) Hebben de energieën van Mars invloed en werken ze in op de aarde? 2) Betekenen ze meer oorlogen, wanorde en beroering dan gewoonlijk? 3) Zullen ze de ‘oude garde’, de reactionairen van de wereld, de conservatieve partijen sterker maken?

A. 1) Geen die we zouden kunnen waarnemen. 2) Nee. 3) Nee.

V. Denkt u dat stroomstoringen en stroomuitval een rol zullen spelen bij het verstoren van computers die op effectenbeurzen en in het bankwezen worden gebruikt?

A. Ja, waarschijnlijk.

V. 1) Wat veroorzaakte de stroomstoring in het Amerikaanse Middenwesten en New York en in Canada, waardoor naar schatting 50 miljoen mensen zonder stroom kwamen te zitten? 2) Was het een karmische reactie? 3) Er werd rond dezelfde tijd een graancirkel nabij Cranbrook (Ontario, Canada) ontdekt, vlakbij de oorsprong van de stroomstoring. Werd hij door de Ruimtebroeders gemaakt? 4) Heeft die iets te maken met de stroomstoring?

A. 1) Een storing in de techniek/installatie. 2) Nee. 3) Ja. 4) Nee.

V. 1) Als reïncarnatie in de toekomst algemeen aanvaard wordt, zal dat dan niet leiden tot een soort fatalisme? 2) Hoe zal het denkbeeld van wedergeboorte onze manier van leven veranderen?

A. 1) Het klopt dat in landen waar reïncarnatie algemeen aanvaard wordt — gewoonlijk in het Oosten — het tot een nogal fatalistische kijk op het leven heeft geleid. Dat is volgens mij het gevolg van een verkeerd begrip in het Oosten van hoe het ons leven beïnvloedt. Daar is men geneigd het op een mystieke manier te zien — waarbij alles is voorbestemd en niet veranderd kan worden — hetgeen miljoenen mensen eeuwenlang passief ‘in het gelid’ heeft gehouden. 2) Wanneer reïncarnatie wordt begrepen als het middel voor de mensheid, door het leven zelf geboden, om in ons eigen tempo te groeien en te ontwikkelen, zal het ons bevrijden van dit bijgeloof, alsmede van de invloed die religies op het denken van miljoenen mensen hebben. Het verschaft ook de middelen voor het oplossen van de werking van karma.

V. Zullen christenen niet de Meester Jezus blijven volgen en aanbidden in plaats van Maitreya?

A. Veel christenen zullen [na Verklaringsdag] de Meester Jezus volgen omdat ze Zijn naam kennen; misschien zullen ze de Meester Jezus als de Christus zien en Maitreya als zijn luitenant. Het maakt niet veel uit. En ik betwijfel of Maitreya het erg zou vinden!

V. Het lijkt erop dat de problemen in arme landen worden veroorzaakt door burgeroorlogen. Kan Maitreya de mensen in deze landen helpen door vrede in hun hart te brengen?

A. Het zijn niet de landen in Afrika — Kenia of Oeganda — die Irak hebben aangevallen, maar het sterkste, rijkste land ter wereld — de Verenigde Staten, met natuurlijk Groot-Brittannië. De problemen in Kenia of Oeganda of welk ontwikkelingsland ook is niet slechts de schuld van hun leiders — zij hebben natuurlijk hun eigen problemen — maar de schuld van de Westerse mogendheden die de wereldeconomie beheersen. Het is de schuld van de marktwerking, die de verdeling van de hulpbronnen van de wereld beheerst. Als Amerika, Europa of Japan slechts de helft van het mededogen hadden dat u in de ontwikkelingslanden zou willen zien, dan zouden zij de hulpbronnen van de wereld billijker verdelen. Dan zouden er vandaag geen miljoenen mensen letterlijk van de honger omkomen — door gebrek aan het voedsel dat ligt te rotten in de opslagplaatsen van de ontwikkelde landen. Het is niet slechts de schuld van de leiders van die landen, want zij voeren een proces uit en zijn de ontvangers van het proces. Zij hebben geen alternatief.