Artikel van de meester -- oktober 2003


(lees ook de vragen en antwoorden)
Lees ook de artikelen uit vorige maanden

Waterman, de schenker van Eenheid

door de meester —, via Benjamin Creme

Elk tijdperk verleent de mensheid een bijzondere hoedanigheid van welslagen. Vissen, het tijdperk dat nu ten einde loopt, heeft de mensen de goddelijke verworvenheid gegeven van Individualiteit, tezamen met de hoedanigheden van Devotie en Idealisme. Dit zijn geweldige vorderingen op de lange reis van evolutie, die de mensheid voorbereid hebben voor de zegeningen van Waterman.

Ook het nieuwe tijdperk, Waterman, heeft zijn wezenlijke hoedanigheid — Synthese — en zal er in deze komende tijd voor zorgen dat deze goddelijke eigenschap haar weldadige Eenheid over de hele wereld openbaart. De huidige tijd van beroering, verdeeldheid en afgescheidenheid zal geleidelijk plaatsmaken voor een tijdperk waarin de steeds toenemende krachten van Waterman hun magie zullen openbaren en de ongelijksoortige en tegendraadse delen zullen vermengen en samensmeden. Zo zullen mensen een buitengewone transformatie ondergaan, groter en sneller dan ooit tevoren in hun lange geschiedenis.

Wil dit gebeuren, dan moeten mensen correct reageren op de inkomende energieën en de structuren van de wereld zodanig herscheppen dat zij geen barrière opwerpen voor de samenvoegende krachten van Waterman. De Hiërarchie, fysiek aanwezig onder de mensen, zal al Haar ervaring en kennis ten dienste stellen aan dit doel. Zo zal het zijn, en zo zullen mensen de klim naar hun van God gegeven bestemming opnieuw beginnen en daarmee hun eenheid, in al haar glorie, aantonen met God en met alle mensen.

Voorhoede

Spoedig zal Maitreya verschijnen en, na Hem, de voorhoede van de Meesters. Zij zullen de richting van de noodzakelijke veranderingen aanbevelen en leiden door Hun wijsheid te voegen bij de afwegingen van de mensen. Alles wat de mensen nu na aan het hart ligt, zal ter discussie worden gesteld; dat alles heeft de wereld gebracht tot zijn huidige erbarmelijke en gevaarlijke toestand.

Zwakheid

Spoedig zal de zwakte van de huidige structuren voor zelfs de kortzichtigste toeschouwer duidelijk worden. De barsten en scheuren zullen zichtbaar worden voor wat ze zijn: tekenen van de ineenstorting van een versleten en desintegrerende orde die gereed is voor vernieuwing. De snelheid van die vernieuwing ligt in de handen van de mensen; zij alleen moeten het nieuwe volledig accepteren; en blij de taken van reconstructie ter hand nemen. Geleid en geholpen door de Hiërarchie zullen de mensen spoedig het nut van verandering beseffen en de wijsheid van hun Oudere Broeders vertrouwen om hen veilig door de overgangsperiode heen te leiden.

Zo zal het zijn. En zo zullen de mensen de goddelijkheid, nu schijnbaar verloren, hervinden. Zij zullen eindelijk het talent voor oorlog en confrontatie terzijde leggen. Door te leren samen te delen zullen zij het tijdperk van vertrouwen inluiden. Door te vertrouwen zullen ze samenwerken bij het oplossen van de vele problemen die zich nu aan hen voordoen, en in dankbare navolging van de Meesters zullen zij zich bewust worden van de liefde die, ongeweten, immer aanwezig is.