Brieven van lezers -- april 2004


Sinds enkele jaren verschijnen een aantal van de Meesters, met name Maitreya en de Meester Jezus, op lezingen en transmissie-meditaties van Benjamin Creme. Zij verschijnen ook in verschillende gedaanten aan grote aantallen mensen overal ter wereld, van wie sommige naar Share International schrijven over hun ervaring. Wanneer de ervaring door de Meester van Benjamin Creme is bevestigd, wordt de brief gepubliceerd.

Deze ervaringen worden gegeven om te inspireren, te leiden of te onderrichten, vaak ook om te genezen of op te beuren. Heel vaak vestigen ze op grappige wijze de aandacht op een of andere vorm van onverdraagzaamheid tegenover bijvoorbeeld roken of drinken. In veel gevallen treden de Meesters op als reddende “engelen” bij ongelukken, in oorlogstijd, bij aardbevingen en andere rampen.

Zij gebruiken een ‘goede genius’, een gedachtenvorm die volkomen echt schijnt en waardoor de Meester Zijn gedachten kan uitdrukken. Zij kunnen naar willekeur verschijnen als man, vrouw of kind. Soms gebruiken Zij een bestaand persoon als ‘blauwdruk’, maar in de meeste gevallen is de ‘goede genius’ een geheel nieuwe schepping. Bijgaande brieven zijn voorbeelden van deze wijze van communicatie door de Meesters. Zonder uitdrukkelijk verzoek om anonimiteit, neemt de redactie aan dat de naam van briefschrijvers gepubliceerd mag worden en eventueel op de website Share-International.org gebruikt mag worden (alleen met vermelding van initialen en land).
Stuur uw brieven aan: Share Nederland/Brieven, Postbus 41877, 1009 DB Amsterdam.

Eenzame parkwachter

Al sinds we elkaar kennen, heeft mijn vrouw het met mij en anderen over een ervaring die zij als tiener had toen zij met vrienden een kampeertocht te paard maakte door de Sangre de Cristo-bergen in Colorado (VS). Toen ze over een heel hooggelegen en smal pad in het gebied reden, raakte haar zadel los, sloeg ze om totdat ze bijna ondersteboven hing en in een 300 m diep ravijn keek. Plotseling verscheen er een man op een paard, hij stapte af, hielp haar weer rechtop en zette haar zadel vast. Ze zei dat hij geen woord uitte, maar mooie, blauwe ogen had. Lachend boog hij lichtjes, stapte weer op zijn paard, volgde hen het dal in en ging toen zijns weegs. Hij had een baard en lang, bruin haar. Kunt u zeggen wie deze redder was? Richard Butcher, Denver (Colorado, VS).
De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de “man te paard” de Meester Jezus was.

Alles onder controle

In 2002, enige maanden nadat Maitreya’s handafdruk in een badkamer in Barcelona verschenen was, was ik in mijn boekhandel. Mijn zakenpartner zag een man die naar wat boeken keek en naar zij zei een bekende Spaanse wichelroededeskundige was. Zij moedigde me aan om hem een ansichtkaart met Maitreya’s hand te laten zien om zijn mening daarover te horen. Ik stelde mezelf voor, liet hem de kaart zien zonder het verhaal erachter te vertellen en vroeg hem of hij de kaart zou willen onderzoeken met zijn pendel. Hij stemde toe, pakte zijn pendel en hield die net boven de kaart. Binnen de kortste keren begonnen de pendel en zijn arm krachtig voorwaarts en achterwaarts te bewegen, in een golvende beweging. Het leek alsof hij helemaal geen controle over zijn arm en de pendel had, die bewogen alsof zij het voor het zeggen hadden. Het leek alsof hij zich niet goed voelde, waarschijnlijk door zijn vergeefse pogingen om zijn arm stil te houden en het onbekende van wat er gebeurde. Toen stopten zijn arm en de pendel plotseling juist boven het midden van de kaart en begonnen een nieuwe beweging, dit keer van links naar rechts en weer terug. De beweging was even krachtig als tevoren en de man leek weer geen controle te hebben over de beweging van zijn arm. Na een poosje hielden de pendel en zijn arm op met bewegen. De man leek helemaal van zijn stuk en merkte op dat de kaart met de hand inderdaad iets erg krachtigs was en dat hij nog nooit in zijn leven zo'n sterke en onbeheersbare beweging van de pendel en zijn arm had ervaren noch zo’n beweging gezien had die leek op de lijnen van een kruis. Ik vertelde hem dat ik niet verbaasd was omdat het de ‘handafdruk’ van de Christus was en gaf hem wat achtergrondinformatie over Maitreya en zijn naar buiten treden. Hij bedankte me, nog wat ontdaan, nam de kaart en ging weg. Gebeurde er echt iets bijzonders? Mary Delicado, Barcelona (Spanje).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat Maitreya verantwoordelijk was voor de beweging van de mans arm en pendel.

‘Power walking’

Op 15 januari 2004 waren we ’s avonds op weg naar huis nadat we een periodieke lezing over de Verschijning van Maitreya hadden gegeven. Bij het dichtstbij zijnde metrostation gingen we door de tourniquets en liepen naar de roltrap. Terwijl we met de roltrap naar beneden gingen, zagen we een jongeman, in vrijetijdskleding, die haastig door de tourniquet heenging. Hij liep met krukken en het zag eruit alsof zijn linker onderbeen gebroken was. Het verbaasde ons omdat hij met zijn krukken veel sneller liep dan ieder ander. Toen we halverwege het perron waren, draaiden we ons om en zagen dat hij al boven aan de roltrap was. Toen werd onze verbazing nog groter. In plaats van dat hij op een trede bleef staan en zich door de roltrap naar beneden liet brengen, ging hij zelf tree voor tree omlaag op zijn krukken! Wij draaiden ons weer terug, keken elkaar aan en merkten op dat die jongeman zeer roekeloos was, omdat hij echt het gevaar liep naar beneden te vallen en al zijn botten te breken! Op het perron keken we of hij erin geslaagd was veilig naar beneden te komen en zagen hem onze richting uitkomen, zo snel dat hij meer leek te rennen dan met zijn krukken te lopen. Toen hij voor ons was gekomen, hield hij plotseling een fractie van een seconde stil. De tijd leek stil te staan. Hij draaide zijn hoofd langzaam naar ons toe en keek naar ons met ogen vol liefde, een medeplichtige glimlach van oor tot oor. We lachten terug naar hem. Toen vervolgde hij zijn “stormloop” naar het andere eind van het perron en verloren wij hem in de menigte uit het oog. Zijn zeer vreemde gedrag en de blik in zijn ogen maakten dat we ons afvroegen of hij gewoon een normale jongeman was. Of was hij een bijzonder iemand? Carmen Font en Horacio Londner, Barcelona (Spanje).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de jongeman met de krukken Maitreya was.

Tijd voor beschouwing

Aan het begin van Benjamin Creme’s lezing op 14 februari 2004 in Barcelona, na de overschaduwing, zag ik in een spiegel achter Benjamin Creme een stel dat de ruimte verliet. Ik zag alleen hun rug. De vrouw was nogal klein, met kort donker haar en een beetje gezet. De man, die ik niet zo helder zag, was langer en ik denk blond. Een gedachte ging door me heen: “Wat gaan ze al snel bij de lezing weg!” Wie waren deze twee mensen? Isabel Otin, Huesca (Spanje).
De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de man Maitreya was en de vrouw de Meester Jezus.

Doe-het-zelf-genezing

Op 12 januari 2004 was ik thuis, in slaap. Plotseling kreeg ik acute buikpijn. Ik legde de foto van de hand van Maitreya op me en zei: “Alstublieft Maitreya help de pijn die ik heb verlichten,” maakte duidelijk wat ik voelde en legde mijn handen op de foto. Ik ging weer slapen. Ongeveer één uur later voelde ik kleine bewegingen in mijn handen, die na een poosje ophielden en na enkele minuten weer begonnen. Na verscheidene cycli leken mijn handen vastgeplakt op mijn buik, alsof ze er door geabsorbeerd waren. Toen begonnen ze te vibreren met buitengewone kracht, alsof er elektriciteit door mijn handen diep mijn lichaam inging, die de buikgordel scande. Ik had het gevoel alsof er iets uit me werd genomen dat via mijn adem naar buiten ging. Kunt u me vertellen wat er gebeurde en waarom? Was Maitreya erbij betrokken? Pilar Milara, Valencia (Spanje).
De Meester van Benjamin Creme verklaart dat deze ervaring een genezing van de Meester Jezus was.