Brieven van lezers -- december 2004

Sinds enkele jaren verschijnen een aantal van de Meesters, met name Maitreya en de Meester Jezus, op lezingen en transmissie-meditaties van Benjamin Creme. Zij verschijnen ook in verschillende gedaanten aan grote aantallen mensen overal ter wereld, van wie sommige naar Share International schrijven over hun ervaring. Wanneer de ervaring door de Meester van Benjamin Creme is bevestigd, wordt de brief gepubliceerd.

Deze ervaringen worden gegeven om te inspireren, te leiden of te onderrichten, vaak ook om te genezen of op te beuren. Heel vaak vestigen ze op grappige wijze de aandacht op een of andere vorm van onverdraagzaamheid tegenover bijvoorbeeld roken of drinken. In veel gevallen treden de Meesters op als reddende engelen bij ongelukken, in oorlogstijd, bij aardbevingen en andere rampen.

Zij gebruiken een goede genius, een gedachtenvorm die volkomen echt schijnt en waardoor de Meester Zijn gedachten kan uitdrukken. Zij kunnen naar willekeur verschijnen als man, vrouw of kind. Soms gebruiken Zij een bestaand persoon als blauwdruk, maar in de meeste gevallen is de goede genius een geheel nieuwe schepping. Bijgaande brieven zijn voorbeelden van deze wijze van communicatie door de Meesters. Zonder uitdrukkelijk verzoek om anonimiteit, neemt de redactie aan dat de naam van briefschrijvers gepubliceerd mag worden en eventueel op de website Share-International.org gebruikt mag worden (alleen met vermelding van initialen en land).
Stuur uw brieven aan: Share Nederland/Brieven, Postbus 41877, 1009 DB Amsterdam.

Symbolische stigmata

Afgelopen zomer was ik in Assisi (Italië in de kerk van de Heilige Franciscus. Ik ging in een bank zitten naast mijn nichtje. Ineens begonnen de tranen bij ons beiden te stromen. We huilden niet echt, maar de tranen kwamen gewoon. Vervolgens begon mijn linkerhand zeer warm te worden en toen ik de rechterhand van mijn nichtje pakte, die zij naar mij uitstak, liet zij mij van schrik los, zo heet werd mijn hand. Ik had het gevoel alsof er een brandende munt in de palm van mijn hand werd gedrukt. Dat gevoel bleef ik de hele dag houden en nu, als ik er aan denk of het vertel, wordt die plek weer warm.
1) Is dit een teken voor mij? 2) Moet of mag ik iets doen met mijn handen?
Ik weet niet wat ik hier mee moet. Ik zou uw inzicht erg op prijs stellen.
CVM, Delden.
De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit een zegening van de Meester Jezus is. 1) Ja, een teken een symbolisch mini-stigma. 2) U zult later weten wat u ermee doen kunt.

Liefde een kans geven

Op dinsdagavond 2 november 2004, was ik op weg naar een transmissie-meditatiegroep in Richmond (Surrey, GB). Ik was een beetje vroeg aangekomen op het station van Richmond. Terwijl ik de krantenkiosk uitliep, kwam er een jonge vrouw van tussen de 16 en 18 jaar oud naar me toe en vroeg of ik haar wat geld wilde geven om in een pension te kunnen overnachten. Ze was klein, droeg een zwart leren jack en een gouden kruis om haar hals.
Ze leek me erg kwetsbaar en ook erg bang. Ik sloeg mijn arm om haar schouder en vroeg wat er gebeurd was.
Ze zei dat ze dakloos was en het niet kon verdragen om weer een nacht buiten te slapen. Ik pakte mijn portemonnee en gaf haar wat geld, maar voelde dat ik meer moest vragen over de situatie waarin ze verkeerde.
Ik vroeg of ze het Vineyard Project in Richmond kende, dat veel doet om daklozen te helpen en waar ik eens vrijwilligerswerk heb gedaan.
Ze zei dat ze daar geweest was, maar dat ze haar niet konden helpen. Ik wist niet goed wat ik moest denken van wat ze zei, want jongeren die echt risico lopen, worden altijd geholpen. Was het omdat er sprake was van drank of drugs dat ze haar om de een of andere reden niet hadden geholpen of hadden zij een pension genoemd waar ze angst voor had om erheen te gaan? Ik vond geen aanwijzingen dat ze gedronken had of aan de drugs was.
Ze begon te huilen en zei dat ze heel erg bang was. Wat maakt je zo bang is er iemand die je achternazit? vroeg ik, rondkijkend of er een man was die haar volgde. Nee, nee, zei ze. Toen herinnerde ik me dat er een pension voor daklozen was ongeveer vijf minuten van het station vandaan, dus stelde ik voor dat we daarheen gingen om te kijken of zij konden helpen. Ze zei dat zij daar al geweest was en ze haar niet konden helpen. Ik stelde voor dat we er samen heen gingen en ik voor haar kon vragen, en daar stemde ze mee in. De vrouw achter de balie zei dat ze haar niet konden opnemen zonder een schriftelijke verwijzing van een centrum in Twickenham dat gesloten was tot de volgende dag. Dus, waar kan ze heen, vroeg ik. Wij kunnen niets doen. Het spijt me, maar dat is de situatie, mensen zijn dakloos, antwoordde de vrouw.
Toen we weer buiten waren, was de jonge vrouw erg ontdaan. Ik opende mijn portemonnee maar zag dat er maar een erg klein beetje geld in zat, en dat gaf ik haar. Zij vroeg of ik bij haar wilde blijven en haar helpen om om geld te bedelen. Ik bedacht me dat ik een betaalkaart had, dus gingen we naar een pinautomaat om het geld op te nemen dat ze nodig zou hebben voor een overnachtingsbon voor een ander pension in Londen.
De jonge vrouw was in de zevende hemel, erg opgelucht en sloeg haar armen om me heen. Ik had zon verwantschap met haar gevoeld toen we van en naar het station liepen. Zij had me gevraagd of ik naar de kerk ging. Ik zei dat liefde het belangrijkste is.
Had de angstige jonge vrouw alleen maar geld nodig voor een bed die nacht of zat er iets anders achter wat er gebeurde?
AH, East Sheen (Londen, GB).
De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het meisje Maitreya was. Het voorval was een test.

Bescheiden Fransman

Het was 17 oktober 2004, de laatste dag van het driedaagse Europese Sociale Forum in Alexander Palace, Londen, waar sommigen van ons een kraam bemanden. Het was een buitengewoon waardevol evenement, met duizenden aanwezigen en er was veel positieve belangstelling voor de informatie over de Wederverschijning.
Tijdens een pauze na enkele drukke uren kwam er een man naar de kraam. We begroetten hem en hij gaf aan dat hij Frans was en geen Engels sprak.
Hij was erg elegant en droeg een zwarte jas. Hij was misschien zon 60 jaar oud, zijn huid was olijfkleurig en hij had een grote bos lang, krullend haar. Zijn ogen waren licht en sprankelend. Twee van ons spraken wat Frans, dus samen gaven we hem in het kort het verhaal. We noemden een Grote Leraar (Grand Professeur) en gebruikten onze armen om groot te benadrukken.
Hij antwoordde: Plus petit, (kleiner) en gebruikte zijn vinger en duim om kleiner aan te geven. Een leraar voor de wereld zei een van ons en hij voegde eraan toe: Un professeur du coeur, (een leraar van het hart), en raakte zijn eigen hart aan. We stemden enthousiast in. Hij glimlachte hartelijk en ging weg.
Was hij misschien Maitreya?
SP en HS, Londen (GB).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de Fransman Maitreya was en dat Hij de kraam bezocht had op de twee voorgaande dagen, in dezelfde gedaante.

Vuurdrager

Op een maandagavond na transmissie-meditatie zat ik een beetje te mijmeren en realiseerde mij dat het al een tijdje geleden was dat ik voor het laatst contact met de Hirchie had gehad en vroeg mij af of Ze mij vergeten waren.
De volgende morgen stapte ik uit de bus in het centrum van Utrecht, stak de straat over en eenmaal op de stoep aangekomen voelde ik een klopje op mijn linkerschouder. Een jongeman van ongeveer 28 jaar, in vrijetijdskleding en met een vriendelijke uitstraling sprak mij aan en zei: Dag mevrouw, herkent u mij nog? Ik ben degene die u gisteren vuur gegeven heeft. Ik antwoordde ontkennend en zei dat ik niet rookte, maar dat ik daar gisteren wel geweest was omdat ik op weg was naar mijn werk. Wat mij verbaasde was dat hij een lege doos van een printercartridge in zijn linkerhand had, net zo een als ik op mijn werk gebruik. In zijn rechterhand had hij een plastic zak, die hij voor mijn gezicht hield en sprak: Wanneer u weer vuur nodig heeft dan hoeft u het alleen maar te vragen; ik heb genoeg vuur voor u.
Wij namen afscheid en na een pas of 15 realiseerde ik mij dat het toch wel een heel merkwaardige ontmoeting was geweest en dat het misschien Maitreya was geweest. Ik draaide mij om en alhoewel het een open plek was waar ik deze man ontmoette, was hij in geen velden of wegen te bekennen
Was deze jongeman Maitreya?
EB, Blaricum.
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de jongeman Maitreya was.