Tekenen van de tijd - februari 2004


Melkwonder in Botswana

Op 6 november 2003 zagen leden van de hindoe-gemeenschap in de Maruapula-tempel te Gaborone (Botswana) een wonder gebeuren toen zij melk offerden aan hun godheid Ganesh. Zij bogen voor het beeld, offerden een lepel melk bij de mond van het beeld en zagen dat de melk ‘verdween’. De priester Subramaniam noemde het een “wonder”. Onder hen die waren gekomen om het beeld te zien waren sceptische journalisten. “Wat gebeurt hier? De melk verdween zomaar!” zei een van hen, nadat het beeld de geofferde melk bleek te drinken. Subramaniam zei dat hij een telefoontje had ontvangen uit India, waarin werd gezegd dat er een “wonder stond te gebeuren”. De hindoe-gemeenschap begon kaarslampen rondom het altaar aan te steken en offerde Ganesh de melk. “Het gebeurt overal ter wereld. De godheid Ganesh drinkt melk. Je kunt er binnengaan en een wens doen,” zei Subramaniam aan de niet-hindoe toeschouwers. De gelovigen Pradip Mukherjee en Naresh Chanda zeiden dat het feit dat Ganesh melk aanvaardt van niet-hindoes aantoont dat hij niet discrimineert. “De godheid aanvaardt mensen, ongeacht kleur of geloof,” zei Chanda. Bij een van de meest bijzondere wonderen die ooit zijn opgetekend, gedurende verscheidene dagen in september 1995, bleken duizenden beelden van Ganesh en andere hindoe-goden over de hele wereld liters melk te ‘drinken’.
(Bron: Mmegi Monitor)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit wonder gemanifesteerd werd door Maitreya, net als de wereldwijde wonderen van september 1995.)

‘Wonderbaby’ geboren in Bethlehem

Palestijnen uit de stad Bethlehem op de Westoever bezoeken het naburige vluchtelingenkamp bij Aida om de baby te zien die een “wonderbaby” genoemd wordt. De jongen trok de aandacht omdat hij geboren is met een grote moedervlek over zijn wang die ruwweg de Arabische letters vormt van zijn ooms naam, Ala, een Hamas-militant die acht maanden eerder door Israëlische troepen werd gedood, nadat hij ervan werd verdacht een zelfmoordaanslag te hebben beraamd. De familie, gelovige moslims, noemen het een goddelijke boodschap van steun aan het Palestijnse volk. De baby werd in november geboren op de 27ste dag van de heilige maand van Ramadan, die wordt herdacht als de nacht dat de Koran aan de profeet Mohammed werd geopenbaard. De imam van de centrale moskee van het kamp verklaarde dat de moedervlek een “Godsgeschenk” was. De grootmoeder van het kind, Aysha Ayyad, zei dat de moedervlek een teken was dat “de soldaten onze zonen kunnen doden, maar niet onze geest”. Zij sprak de hoop uit dat Israëliërs en Palestijnen vrede zouden sluiten en haar kleinzoon zouden toestaan vrij van geweld op te groeien. (Bron: Reuters)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit wonder door Maitreya werd gemanifesteerd. De zoon is de gereïncarneerde oom.)