Artikel van de meester -- februari 2004


(lees ook de vragen en antwoorden)
Lees ook de artikelen uit vorige maanden

De gelofte van de Meesters

door de meester —, via Benjamin Creme

Wanneer de donkere wolken van oorlog zich samentrekken en de zonverlichte lucht van vrede verduisteren, is de reactie van de mensheid tweeledig: zwijgend de wil van de oorlogsstokers aanvaarden en volgen, of zich actief en energiek verzetten tegen hun plannen en listen. Thans zien we beide reacties in gelijke mate. De helft van de wereld zit gevangen in de begoocheling van de ‘oorlog tegen het terrorisme’ (zonder de achterliggende oorzaak te onderkennen) en in terrorisme zelf. De andere helft betreurt zowel het terrorisme als het gebrek aan begrip voor zijn ontstaan. Zij weten dat alleen veranderingen op grote schaal de sleutel bieden tot beëindiging van dit afschuwelijke kwaad, en roepen de leiders van landen op de ongelijkheid te erkennen en aan te pakken die de wereld zo onrechtvaardig verdeelt. Deze laatste groep móet groeien en haar verzet uitbreiden tegen de plannen van degenen die nu aan de macht zijn en de stabiliteit van de wereld zo ernstig bedreigen. Zij moeten elkaar vinden en samenwerken in het besef dat zij werken en spreken voor de enorme, maar zwijgende meerderheid die hun verlangen naar vrede en geopenbaarde rechtvaardigheid delen.

Vertrouwen

Vrede zal slechts komen wanneer rechtvaardigheid regeert, wanneer samen-delen het hart van de mensen heeft geopend en vertrouwen in hen heeft gewekt. Daarom moeten mensen werken en hardop pleiten voor rechtvaardigheid en samen-delen, want alleen daardoor zal er een einde komen aan het lijden van de mensen, aan terrorisme en oorlog. Wij, jullie Oudere Broeders, staan gereed om Ons deel te doen. Wij zullen alle daden versterken die worden verricht voor het Algemeen Welzijn. Wij wachten op de gelegenheid om Onze kracht te openbaren, om te helpen de fouten van het verleden recht te zetten; om de mensen de nutteloosheid van oorlog te laten zien. Wij zeggen onze steun toe aan allen die oproepen tot een einde aan oorlog, tot het herstel van gezond verstand en evenwicht in de aangelegenheden van de mensen, tot het scheppen van rechtvaardigheid en vrijheid voor allen. Help Ons om jullie te helpen. Help ons om Ons deel te doen. Wij verlangen ernaar, zoals altijd, om op te treden in het belang van het Algemeen Welzijn dat, in Onze opvatting, het beste is voor alle mensen. Daarom pleiten Wij voor samen-delen, daarom raden Wij rechtvaardigheid aan, daarom zien Wij vrijheid en vrede als de culminatie van samen-delen en rechtvaardigheid. Laat ons samenwerken voor de redding van deze wereld. Laten we afstand doen van verschillen in de belangen van het ras. Laat gezond verstand zegevieren en mensen ertoe brengen de wederzijdse noodzaak in te zien van vrede, en het herstel van een kwijnende wereld.

Toekomst

Velen zien de toekomst met ontzetting tegemoet, bang dat de mens de weg is kwijtgeraakt, dat het nu te laat is om het pad naar vrede te vinden. Wij raden anders aan. Wij weten dat het pad naar vrede eenvoudig kan worden gevonden en slechts de schepping van rechtvaardigheid en vertrouwen behoeft. Wij weten dat alleen samen-delen dat vertrouwen zal kweken en mensen ertoe zal aanzetten afstand te doen van zowel terrorisme als oorlog. Zo zal het zijn, en zo zullen mensen reageren op Maitreya’s boodschap van Broederschap en Rechtvaardigheid, te langen leste bevrijd van de begoochelingen van angst en wantrouwen, gereed om de toekomst te scheppen in daad en in vreugde.