Onderstaand artikel is een bewerking van een lezing die Benjamin Creme in augustus 2004 gaf tijdens de transmissie-meditatieconferentie nabij San Francisco (VS).
Voor deze website volgt hier een extract van dit artikel, zie Share international, januari/februari 2005, voor de volledige tekst.

De Wederkomst van de Christus

door Benjamin Creme

Al verscheidene jaren wachten vele mensen, met meer of minder geduld, tot Maitreya in het strijdperk van de wereld verschijnt om zich aan de mensen voor te stellen als de Wereldleraar voor Waterman. Velen viel het wachten bijzonder zwaar, terwijl anderen zich opgewekt inzetten om de wereld bekend te maken met Zijn aanwezigheid en plannen, wetend dat hun inspanningen uiteindelijk succes zouden hebben. De dag is aangebroken dat allen Hem zullen zien. Bewust of onbewust hebben allen Hem geroepen en Hij heeft Zijn belofte gehouden om terug te keren. (‘De Verschijning van Maitreya’, door de Meester —, via Benjamin Creme, april 1987) *

“Geduld is een deugd, verwerf die als je kunt. Zelden te vinden bij vrouwen en nooit bij mannen.”
Velen viel het wachten bijzonder zwaar.
Als je Maitreya beter kende dan nu het geval is, zou je weten dat Hij vindt dat Hij is teruggekeerd. Hij vindt werkelijk dat al het gepraat over wanneer Hij naar voren treedt onzin is. Het is al gebeurd. Wanneer Hij groepen bezoekt — uiteraard zonder eruit te zien of gekleed te zijn als Maitreya — weten zij Wie Hij is, omdat mijn Meester heeft bevestigd dat Hij Maitreya was. Dan verschijnt Hij opnieuw, in precies dezelfde gedaante, en stellen ze Hem vragen die Hij beantwoordt — en dan zeggen ze: “Maar o, wat duurt het lang! Ik maak me zorgen om de toestand van de wereld en het wachten duurt zo lang. Hoe leg ik aan mensen uit dat het tijd kost?” Hij zegt: “Waar heb je het over? Je kunt je net zo veel zorgen maken als je wilt, maar het is dwaas. Er is niets om je zorgen over te maken.”
“De wereld maakt het goed, is vol belofte. Maitreya is er. Hij is teruggekeerd. Je hoeft nergens op te wachten — het Plan voltrekt zich.”

De wereld verkeert in een toestand van verandering waarvan we niet eens het begin kunnen zien, omdat we, vanzelfsprekend, zo dicht op de gebeurtenissen van de afgelopen jaren zitten, sinds 11/9, bijvoorbeeld, gevolgd door de aanval op Afghanistan en de bezetting van Irak die nog steeds gaande is — om nog maar te zwijgen van het risico van nog meer terrorisme.
Het decennium vòòr 11/9 was er een van toenemende rust, groeiende verandering ten goede. Er vonden buitengewone gebeurtenissen plaats: het einde van de Koude Oorlog, bijvoorbeeld, een buitengewone gebeurtenis, de belangrijkste in de wereld sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hierdoor werd de mensheid bevrijd van de angst voor een plotselinge dood — niet slechts de mogelijkheid daarvan, maar de waarschijnlijkheid van een catastrofaal einde van alles. Mensen wilden geen kinderen meer nemen, omdat ze die niet wilden grootbrengen in een wereld die vernietigd zou worden. Nu hebben mensen weer kinderen, zien ernaar uit en weten dat hun kinderen zullen leven en een nieuwe beschaving zullen opbouwen.

In de 10 tot 12 jaar vòòr 11/9 ervoeren mensen een buitengewone transformatie van de wereld. Voor de direct betrokkenen was deze transformatie overweldigend: de veranderingen die zich voltrokken in de Sovjet-Unie, de ineenstorting van het politieke bestel, de eisen van miljoenen mensen voor een beter en eenvoudiger leven, en de opkomst van de inmiddels superrijke oliebaronnen in Rusland; het Chinese experiment dat gestaag een groot deel van de bevolking materiële overvloed heeft gebracht die men nooit eerder gekend heeft. Niemand in China had de kwaliteit van leven of de materiële welvaart gekend die het oostelijk deel van China nu kent. Mogelijk 20 miljoen mensen ervaren nu het materiële welzijn van de rijkere delen van Europa en Amerika. Dit is volkomen nieuw en heeft in China een geweldige hoeveelheid armoede weggewerkt.
Het klopt dat delen van China nog steeds arm zijn, maar als geheel is China uit de nijpende armoede gekomen die het eerder kende. Zo ook vinden de meeste Russen het leven nu eenvoudiger, al is het leger.

Mensen in het Westen (Amerika, Europa) vonden een groeiende onderlinge afhankelijkheid, een erkenning van de eenheid van de mensheid en de noodzaak om de wereld als één te zien, en dat werkelijke veranderingen alleen op wereldschaal mogelijk zijn.
Een van de grootste gebeurtenissen van de afgelopen jaren, en voor het eerst in de geschiedenis, was dat miljoenen mensen de kans kregen om in hun eigen land volwaardige en gelijkwaardige burgers te zijn. Het was een buitengewone gebeurtenis: de vrijlating van Nelson Mandela en de schepping van het nieuwe Zuid-Afrika. Dat was het directe werk van Maitreya; Hij heeft dat tot stand gebracht.

Evenzo stelde Zijn invloed de Sovjet-Unie open voor glasnost, waardoor het land in de gemeenschap van naties werd opgenomen en de oude, boze njet-zeggende beer transformeerde in een vriendelijke, coöperatieve federatie van landen. Het is een geweldige transformatie.
Verder was er de hereniging van Duitsland, jaren voor wie dan ook dat voor mogelijk had gehouden. Sommigen, natuurlijk in het Westen, zien het als een nieuwe verantwoordelijkheid die hun levensstandaard (die kunstmatig hoog was) heeft verlaagd, maar het heeft Europa nieuwe stabiliteit gebracht, nadat het tot in de jaren ’40 voortdurend in staat van oorlog verkeerde.
Er is dus geweldig veel gebeurd, onder grote invloed van Maitreya, wat we vaak vergeten. In onze angst, onze zorgen voor de toekomst en omdat we dingen niet in de juiste verhoudingen zien, vergeten we veelal welke grote positieve veranderingen hebben plaatsgevonden, vooral vanwege de krachtige energieën die nu de wereld binnenstromen en de aanwezigheid van een grote groep van buitengewone mensen, circa 14 Meesters, en de Meester van alle Meesters, Maitreya Zelf.

“Ook Hij heeft jaren gewacht op de uitnodiging van de mens om te verschijnen en voor allen te spreken. Nu die eindelijk is gekomen, heeft Hij stappen ondernomen om zijn herkenning en aanvaarding te waarborgen. Niet voor niets heeft Hij vele groepen voorbereid om Hem te erkennen. Er zijn mensen in verschillende beroepen, hooggeplaatst en invloedrijk, die weten dat Hij er is, wat Zijn plannen en prioriteiten zijn, die Zijn woorden hebben gehoord en geloven dat ze waar zijn. Deze voorbereide mensen komen uit verschillende achtergronden en uit vele landen, en delen het verlangen om Maitreya en de wereld te dienen. Met hun gedetailleerde kennis van Zijn plannen zullen zij voor Hem spreken en hun collega’s en medeburgers wijzen op de komende taak. Op deze wijze zal Hij door hen werken en de weg wijzen naar een betere toekomst.”
(‘De Verschijning van Maitreya’, april 1987)

Ondanks Zijn bereidheid tot spontaan optreden, wordt alles wat Maitreya doet, en dat geldt voor alle Meesters, met uiterste precisie gedaan. Zij werken jarenlang en besteden geweldige hoeveelheden energie om ervoor te zorgen dat een plan goed uitpakt door te verschijnen aan mensen over de hele wereld: onbelangrijke mensen, mensen die Hem verwachten, die Hem zouden herkennen als Zij hem op een lezing zagen, enzovoort. Het is niet altijd eenvoudig om Hem te herkennen omdat Hij op vele verschillende manieren verschijnt: als vrouw, als man, als oude vrouw met één tand, soms in prachtige kleding maar met overschoenen of huisslippers, een beetje vreemd. Dat is de hint die vaak wordt gegeven. Ik herinner me een verslag van een Meester Die verscheen in prachtige 19de-eeuwse kledij — een lange jas, das, en een hoge hoed waar van boven een dot wol en vulling uitstak.

Maitreya is verschenen aan een groot aantal mannen en vrouwen die tijd met Hem hebben doorgebracht, aan wie Hij Zijn prioriteiten heeft uiteengezet en met wie Hij heeft gesproken over de noden van de wereld; mensen van alle rangen en standen, uit koningshuizen, mensen met macht en prestige, regeringshoofden, diplomaten uit de hele wereld, mensen met invloed op regeringen, speciale afgezanten, enzovoort. Religieuze leiders, bekende namen uit industrie en bedrijfsleven. Er bestaat nu een enorm grote groep van mensen die geheel bekend zijn met de gedachten, ideeën, en plannen van Maitreya. Wanneer Hij meer openlijk optreedt, wanneer de mensen Hem feitelijk zien (ofschoon nog niet aangekondigd als Maitreya), zullen deze mensen naar voren treden en zich uitspreken: dat de grote Leraar, een Wereldleraar, in ons midden verkeert. Misschien zullen ze niet naar Hem wijzen, maar ze zullen zeggen: “Hij is er. Ik weet het. Dit is Zijn idee.”

Onder hen zijn mensen met grote aanhang, zodat, wanneer zij zich uitspreken, zij geloofd zullen worden door de massa’s die gewoon een leider volgen; voor hen zijn zij leiders, grote denkers, die schrijven voor kranten en tijdschriften, hooggeplaatste mensen in de media die Maitreya ontmoet hebben, die Zijn ideeën kennen, Zijn gedachten, Zijn analyse van de vereisten voor verandering en vrede. Op deze wijze bouwt Hij een geweldige hoeveelheid steun op voor Zijn zienswijze.
Dan komt de tijd voor de massa’s om een omvangrijke, brede publieke wereldopinie te vormen die de wereld zal overspoelen en regeringen zal dwingen om het proces van verandering te beginnen, om de leringen van Maitreya toe te passen.

Sommigen zullen Hem zien als de Christus. Anderen zullen Hem zien als wellicht een politiek-economisch denker die hen inspireert en laat zien dat verandering mogelijk is, dat we Bush of Blair niet hoeven te volgen op de oude weg; dat de oude verdeel-en-heerspolitiek achterhaald is, dat de oude werkwijze van regeringen die beleid maken en dat aan hun volk opleggen passé is. Doordat het volk zijn macht laat zien, zullen regeringen beseffen dat het hun werk, hun taak is om in de behoeften van het volk te voorzien. Dit zal gebeuren in alle landen, want dat is de taak van regeringen. Sommige doen het in heel geringe mate; andere in grotere mate. Sommige regeringen zijn democratischer en dan is er meer participatie in het proces, maar andere zijn zeer dictatoriaal en daar heeft het volk weinig in te brengen. Dit zal ten einde lopen.
Binnenkort zal Zijn gelaat door duizenden over de hele wereld worden gezien. De televisie heeft het de Avatar mogelijk gemaakt om het huis van talloze mensen binnen te treden en met eenvoudige woorden tot hun hart door te dringen.”
(‘De Verschijning van Maitreya’, april 1987)

Een van de geheimen van de kracht van Maitreya, die tot dusver slechts een beperkt aantal mensen heeft ervaren (ofschoon dat een groot aantal betreft, is het een beperkt aantal ten opzichte van de wereldbevolking), is de eenvoud van Zijn manier van uitdrukken. Hij spreekt recht uit het hart tot het hart van de ander. Hij probeert niet slim te zijn en Hij probeert mensen niet te overreden.
Hij wijst mensen op dat wat overduidelijk is, maar voor vele van de regeringen in de wereld lijkt het niet zo duidelijk, hoewel het voor iedereen vanzelfsprekend is dat mensen voedsel, onderdak, gezondheidszorg, onderwijs, stimulansen, cultuur en variëteit in hun leven nodig hebben. Iedereen weet dat, maar regeringen in het algemeen voorzien niet in deze wezenlijke behoeften.
Dat is de verantwoordelijkheid van regeringen en wanneer Maitreya spreekt, uit Hij deze eenvoudige dingen die de meeste christenen niet van de Christus zouden verwachten te horen. Zij verwachten dat Hij zal spreken over godsdienst, over God of over de ene religie tegenover de andere, academische godsdienst, godsdienst op de manier waarop godsdienst-ijveraars erover praten of ruziën of tobben.
Hij komt niet als een religieus leider, ofschoon Hij onder verschillende namen door alle religieuze groeperingen wordt verwacht. Voor de verschillende godsdienstige groepen zal het een buitengewone verrassing zijn, terwijl het veel mensen moeite zal kosten om Hem te herkennen en te volgen.

Spoedig zullen er meer van zulke verschijningen volgen, totdat de hele wereld luistert en reageert.
Hij heeft een hele reeks verschijningen gepland. Het naar buiten treden van Maitreya vindt letterlijk plaats, zoals we weten, over een periode van jaren en in fasen, waarbij elke fase steeds meer mensen in staat stelt Hem te horen. Hij is jarenlang over de hele wereld aan mensen verschenen, waarbij Hij geneeskrachtige bronnen creëerde door waterbronnen op te laden met kosmische energie van Waterman. Uiteindelijk zullen er 777 van zulke waterbronnen zijn, zo is mij gezegd.
Hij verscheen voornamelijk aan religieuze groepen en bijna elke keer werd een waterbron gecreëerd. Als je het aantal aanwezigen vermenigvuldigt met Zijn 239 verschijningen (tussen 1988 en 2002) kom je op een enorm aantal mensen dat Hem heeft horen spreken over Zijn zorgen en Zijn oplossingen voor onze problemen.
“Op deze manier zal de wereld te weten komen dat de Christus, Maitreya, in ons midden is, gereed om te onderrichten en te leiden, te dienen en te begeleiden, om de weg terug te tonen van de afgrond en te inspireren tot de schepping van een nieuw tijdperk voor de mens.” (‘De Verschijning van Maitreya’, april 1987)

De Meester gebruikt deze zinsnede “de weg terug te tonen van de afgrond” keer op keer. Vanuit Hun gezichtspunt is de wereld al gered, maar de mensheid weet dit niet en moet handelen naar haar beste bedoelingen en hoogste belangen, en zich op die manier afwenden van de afgrond. De afgrond zou een oorlog zijn op wereldschaal. Dat zou een kernoorlog zijn die alle leven op Aarde zou vernietigen; daarmee zou een einde komen aan het menselijk experiment op Aarde.

De Meesters weten zeker dat Hun werk, Hun geschenk aan de mensheid, van bescherming, lering en leiding de mensheid tijdig in staat zal stellen om zich van de afgrond af te wenden, van richting te veranderen. Dat is de laatste fase van het werk van Maitreya.
Wanneer Hij openlijk in de wereld werkt, zelfs al is het niet onder Zijn eigen naam, zal dat de mensheid tot dat punt brengen. Wanneer dat bereikt is, wanneer de mensen zelf van richting veranderen, kan Hij Zijn ware status en doel onthullen. De Meesters zien de huidige situatie in Irak, in Amerika in het algemeen met de huidige regering, als een soort oprisping in het proces van verandering. Zij zien het niet als een definitief einde dat ons in de afgrond zal storten.
Voor de Meesters is dit dus niet het ‘eindspel’. Het eindspel bestaat in het denken van de fundamentalisten die denken dat er een ‘eindtijd’ bestaat, dat we in het einde der tijden leven en dat zij daar wellicht aan bijdragen. De Amerikaanse president is een fundamentalistisch christen die gelooft dat God hem leidt. Ik denk dat hij in illusie leeft en die mening deel ik met miljoenen anderen in de VS en daarbuiten. Maar het gevolg daarvan is dat veel mensen in hun denken, en voor een deel in hun hart, door de leringen van de fundamentalisten geconditioneerd zijn om deze tijd te zien als de ‘Goddelijke Tijd’, de tijd die in hun schriften voorspeld is en dat zij precies doen wat volgens de christelijke leer de ‘verkondiging van God’ is. Er klopt niets van, maar dat is wat zij geloven en ze zijn met miljoenen.

Ik herinner mij dat vele jaren geleden werd gesteld dat er 40 miljoen fundamentalistische christenen in dit land [VS] waren, op een bevolking van 275 miljoen; een enorm percentage. De fundamentalisten zijn een zeer sterke religieuze groep hier, of ze nu baptisten zijn of rooms-katholieken. Ze hebben elk hun eigen fundamentalistische tak en maken een groot deel uit van de christenen in Amerika.
Maitreya zegt: “Houd de prijs voor ogen; de prijs is de mensheid.” Maitreya verscheen in februari 2003 bij een demonstratie in Londen en werd door een groepje studenten geïnterviewd voor een video. Enkelen van onze groep stonden er vlak bij. Hij was een West-Indiër en Hij was geweldig. Hij zei: “Ik ben zo blij. Ik ben zo blij om al die jonge mensen te zien demonstreren voor de waarheid, voor vrede en voor rechtvaardigheid. Het is zo geweldig om dit te zien.” En toen zei Hij: “Houd de prijs voor ogen; de prijs is de mensheid!” Toen kwam een jongeman naar Hem toe en zij begroetten elkaar. De jongere man was een discipel van een van de Meesters. Samen liepen ze weg.
Dus: “Houd de prijs voor ogen; de prijs is de mensheid!”

(Zie Share International, april 2003)

“Het moet gezegd worden dat misschien niet alle mensen Hem direct zullen herkennen. Niet iedereen kent de ware achtergrond van Zijn leven en Zijn komst. Maar steeds meer zullen zij de wijsheid van Zijn woorden inzien, de zegen van Zijn aanwezigheid voelen en vanuit hun hart de waarheid kennen die Hij verkondigt.
Vanuit hun hart ook zullen zij reageren en Hem erkennen als de Leraar voor het tijdperk. Hij zal in hen het verlangen oproepen tot samen-delen, om opnieuw een evenwichtige en harmonieuze wereld te scheppen. Wanneer de mensen beseffen hoe dringend deze taak is, zullen zij een ongekende kracht ten goede vrijlaten op de onrechtvaardigheden van deze tijd. De transformatie van de wereld zal snel voortgaan en de mensen zullen als broeders samenwerken voor het welzijn van allen. Zo zal het zijn. Zo zal de nieuwe tijd door de mens zelf gebouwd worden, onder leiding van Maitreya en Zijn Groep. De verdeeldheid van het verleden zal plaats maken voor samenwerking en samen-delen; het egoïsme en de hebzucht voor een nieuw gevoel voor rechtvaardigheid. Vanuit de mens zelf zal de drang komen tot verbetering, als getuigenis van de goddelijkheid die ons allen aangeboren is. Maitreya zal laten zien dat die goddelijkheid de aard is van de mens, en Hij de Middelaar van haar openbaring.
Nu al zijn de tekenen van Zijn werk zichtbaar voor allen. De oude dogma’s sterven; nieuwe bezems vegen de brokstukken van het verleden weg. De oude garde draalt, maar een nieuwe strijdmacht van waarheid beukt op hun belegerde en bouwvallige muren. Zij zullen niet lang stand houden tegen deze nieuwe strijdkracht voor rechtschapenheid en gerechtigheid.”
(‘De Verschijning van Maitreya’, april 1987)

Zo zien de Meesters het effect dat Maitreya zal hebben wanneer Hij openlijk in de wereld spreekt. Niet iedereen zal Hem herkennen. Sommigen zullen Hem de antikrist noemen. Ze noemen mij de voorbode van de antikrist. Zo word ik al heel lang genoemd.
“Met elke dag die verstrijkt, komt de verschijning van de Grote Heer voor de wereld naderbij. Heel spoedig nu, zal de mensheid weten dat onder hen een man leeft met zeer uitzonderlijke eigenschappen: een vermogen tot dienen dat alleen begrensd wordt door de Wet van Karma; een kennis van die wet die zelfs onder Zijn gelijken uniek is; een wijsheid die voortkomt uit de ervaring van duizenden jaren; vanuit de diepte van die ervaring een visie van het Doel dat door het Plan van God belichaamd wordt;…”
(‘De stem van Maitreya’, juli 1994)

Dat is het soort man dat we zullen zien. Een buitengewone man, anders dan iedereen die we ooit gekend hebben. Niemand ter wereld, behalve misschien een andere Meester, kan spreken met de kennis, de wijsheid, de eeuwenlange ervaring die Maitreya heeft. Je moet een Meester zijn en niet alleen de wereld en al haar problemen kennen, al haar moeilijkheden, alles wat nodig is op het gebied van verandering, maar ook de wereld van betekenis. Je moet weten wat de betekenis en het doel van het leven op Aarde is. Je moet in staat zijn om de mensheid van deze tijd daar op zijn minst enig idee van te geven. Je kunt wel de Christus zijn of een Meester en tot de mensheid spreken, maar tenzij je dat doet in termen die de mensheid kan herkennen zal er niets van overkomen. Het gaat dus om begrip van de problemen, en van de oplossingen voor de problemen, aan de mensheid gepresenteerd op een manier die ze reëel maakt, tastbaar, zodat we ze herkennen als onze eigen problemen en dat de oplossing daar een logisch en geloofwaardig antwoord op is.

* De citaten van Benjamin Creme’s Meester zijn afkomstig uit artikelen die oorspronkelijk gepubliceerd zijn in Share International en waarvan een groot deel gepubliceerd is in het boek Een Meester spreekt (uitg. Share International, 2000).

De Wederkomst van de Christus — Vragen en antwoorden

Hieronder volgt een kleine greep uit de bewerking van de vragen-en-antwoordensessies met Benjamin Creme tijdens de transmissie-meditatieconferenties in San Francisco (VS) in augustus 2004 en in Kerkrade in september 2004.

V. Is dit geen moeilijke tijd voor Maitreya om naar voren te treden? (Europa)
A. Het is duidelijk dat de keuze van dit thema, “de Wederkomst van de Christus”, na al die jaren moet betekenen dat de tijd nu rijp is, dat Maitreya zal verschijnen en met Zijn taak zal beginnen. We denken misschien dat dit een verschrikkelijk moment is voor Maitreya, en in sommige opzichten is dat ook zo. Het is één ding om mensen te ontmoeten die openstaan en kunnen luisteren en in praktijk brengen wat Hij zegt, maar op de radio en televisie komen met sceptische interviewers is iets heel anders. Niet dat Hij wordt afgeschrikt door scepsis. Helemaal niet. Dat zou helemaal niet kunnen.
In het begin kan het tamelijk moeilijk zijn, zelfs voor iemand als Maitreya, Die niet alleen de antwoorden weet op alle vragen die gesteld zouden kunnen worden, maar Die ook weet welke vragen in het denken te plaatsen van de persoon die de vragen stelt. De interviewer kan zodoende tot zijn eigen verbazing vragen stellen die hij niet van plan was te stellen. Hij zal wat vragen hebben opgeschreven, maar er kunnen andere vragen naar boven komen. Dus misschien is het toch niet zo heel moeilijk.

Niettemin, we leven in een enorm grote wereld met zeer verschillende landen, verschillende systemen en denkwijzen, zelfs over dezelfde dingen, terwijl er verschillende waarden aan deze dingen worden gehecht.
Hij zal aanvankelijk niet Maitreya worden genoemd. Dus als de interviewer een verstandig persoon is, denkt hij wellicht dat dit een buitengewoon iemand is, vooral als hij tot zijn eigen verbazing vragen stelt die hij niet van plan was te stellen. (Ik vroeg zojuist aan de Meester of dat zal gebeuren en Hij zei: “Ja, regelmatig.”) Dus weet Maitreya de antwoorden op Zijn eigen vragen.

Mensen hebben mij vaak gevraagd: hoe zal het zijn? Hij moet met de wereld over al deze dingen spreken en hoe kan Hij die alleen al overbrengen. Zoals mijn Meester zegt, en ik denk dat dit veelzeggend is, zullen deze groepen zoals jullie hier, die dit werk min of meer door de jaren heen gedaan hebben, misschien teleurgesteld zijn: jullie zullen hoe dan ook nogal verbaasd zijn, over de kalmte van Zijn aanpak, het gebrek aan nadruk of het missen van een kans — zoals je zou kunnen denken — om het ‘grof geschut’ in stelling te brengen.
Maitreya zal proberen zo vaak mogelijk te verschijnen. In het begin is het vanzelfsprekend moeilijker, maar Hij heeft zo Zijn eigen werkwijzen en middelen. Zijn verschijningen zullen steeds frequenter worden, totdat Hij een regelmatige gast is op radio en televisie over de hele wereld.

V. Wacht Maitreya nog steeds op de ineenstorting van de aandelenbeurzen? Zal de Wederkomst van Maitreya beïnvloed worden, indien president Bush op de een of andere manier voor vier jaar herkozen wordt? (Europa)
A. Zal de tijdfactor beïnvloed worden indien Bush herkozen wordt? Nee, dat zal het niet. Bush zal gaan schreeuwen: hij zal schreeuwen over het overwinnen van het wereldwijde terrorisme, het onmogelijke bereiken. Hij zal blijven praten over het blijven doen waarmee hij begonnen was. Hij kan Irak niet de baas worden. Ik denk dat ze beginnen te begrijpen dat de invasie van Irak een verschrikkelijke fout was. Zoals mijn Meester zei, het is een onbeheersbaar monster, ze hebben de controle over Irak verloren. Ze zullen trachten om voor de verkiezing in november een schijn van orde in Irak te bewerkstelligen, maar ik denk dat ze daar niet in zullen slagen. Zelfs als Bush de verkiezingen zou winnen, is het waarschijnlijk dat hij een invasie van, zeg, Iran of Syrië lange tijd zal uitstellen. Syrië loopt meer kans te worden aangevallen omdat Iran machtig is, en zij houden er niet van om machtige tegenstanders aan te pakken. Ze zijn ook enorm overbelast. Zij zullen Syrië eerder aan de Israëli’s overlaten dan het zelf openlijk aan te vallen. Ik denk niet dat ze genoeg hebben van oorlog, van veroveren, maar voorlopig hebben ze genoeg problemen. Ik denk niet dat het de verschijning van Maitreya op de een of andere manier zal beïnvloeden.
Ja, Hij wacht nog steeds op de beurskrach, maar als de politieke gebeurtenissen voldoende kritiek zouden zijn, verschijnt Hij ongeacht of er een beurskrach is — als Hij meent dat Zijn aanwezigheid en wat Hij te zeggen heeft een krachtige invloed zou hebben op de politieke situatie.