Tekenen van de tijd - juli 2004


Mexicaanse luchtmachtpiloten filmen ufo’s

Volgens een woordvoerder van het Mexicaanse ministerie van Defensie werden op 5 maart 2004 boven de zuidelijke staat Campeche 16 ongeïdentificeerde objecten gefilmd door piloten van de luchtmacht. Voor het eerst werden de opnamen van de waarnemingen aan de media vrijgegeven. De videoband die op de televisienieuwsuitzendingen over de hele wereld werd uitgezonden, lieten heldere objecten zien, sommige felle lichtpunten en andere die op grote koplampen leken, die zich op de late avond snel voortbewogen aan de hemel.
De lichten die door de piloten met infrarode uitrusting werden gefilmd, leken op een hoogte van ongeveer 3500 meter te vliegen en omsingelden naar verluidt de straaljager van de luchtmacht toen die een routinematige drugspatrouille in het gebied uitvoerde. Slechts drie van de objecten verschenen op de radar van het vliegtuig.
“Of ik bang was? Ja. Een beetje wel omdat we met iets geconfronteerd werden dat nooit eerder was gebeurd,” zei luitenant German Marin die de radar bediende. “Ik zou niet kunnen zeggen wat het was … maar wel denk ik dat ze volkomen echt zijn,” voegde luitenant Marco Adrian Vazquez, de bediener van de infrarode apparatuur eraan toe, die erop wees dat het niet mogelijk was de opgenomen beelden te veranderen.
De gezagvoerder van het vliegtuig, majoor Magdaleno Castanon, vertelde dat de militaire straaljagers de lichten achterna zaten “en ik geloof dat zij konden voelen dat we ze achtervolgden. Er was een moment dat de schermen toonden dat ze achter ons, links en vóór ons waren. Op dat punt voelde ik mij een beetje gespannen.” “Toen de straaljagers ophielden de objecten te volgen, verdwenen ze,” zei hij.
De video van de ufo’s werd eerst getoond op de Mexicaanse nationale televisie en later bij een nieuwsconferentie met James Maussan, een Mexicaanse televisiejournalist die gedurende de afgelopen 10 jaar onderzoek heeft gedaan naar ufo’s. “Dit is historisch nieuws,” zei Maussan. “Er bestaan honderden video’s [van ufo’s], maar niet één had de steun van de strijdkrachten van welk land dan ook.” (Bronnen: El Mundo, Spanje; Associated Press)
(Commentaar van de redactie: Er waren in werkelijkheid slechts drie ufo’s bij betrokken. Zij produceerden de vele lichten die door de vliegtuigbemanning werden gezien. De ufo’s waren afkomstig van Mars.)