Brieven van lezers -- juli 2004


Sinds enkele jaren verschijnen een aantal van de Meesters, met name Maitreya en de Meester Jezus, op lezingen en transmissie-meditaties van Benjamin Creme. Zij verschijnen ook in verschillende gedaanten aan grote aantallen mensen overal ter wereld, van wie sommige naar Share International schrijven over hun ervaring. Wanneer de ervaring door de Meester van Benjamin Creme is bevestigd, wordt de brief gepubliceerd.

Deze ervaringen worden gegeven om te inspireren, te leiden of te onderrichten, vaak ook om te genezen of op te beuren. Heel vaak vestigen ze op grappige wijze de aandacht op een of andere vorm van onverdraagzaamheid tegenover bijvoorbeeld roken of drinken. In veel gevallen treden de Meesters op als reddende “engelen” bij ongelukken, in oorlogstijd, bij aardbevingen en andere rampen.

Zij gebruiken een ‘goede genius’, een gedachtenvorm die volkomen echt schijnt en waardoor de Meester Zijn gedachten kan uitdrukken. Zij kunnen naar willekeur verschijnen als man, vrouw of kind. Soms gebruiken Zij een bestaand persoon als ‘blauwdruk’, maar in de meeste gevallen is de ‘goede genius’ een geheel nieuwe schepping. Bijgaande brieven zijn voorbeelden van deze wijze van communicatie door de Meesters. Zonder uitdrukkelijk verzoek om anonimiteit, neemt de redactie aan dat de naam van briefschrijvers gepubliceerd mag worden en eventueel op de website Share-International.org gebruikt mag worden (alleen met vermelding van initialen en land).
Stuur uw brieven aan: Share Nederland/Brieven, Postbus 41877, 1009 DB Amsterdam.

Het kringetje rond

Op 18 augustus 1995 besloot ik om de oude pakhuizen van een landbouwcoöperatie op het terrein van het station Montivilliers (een voorstad van Le Havre, Frankrijk) te filmen voor ze afgebroken werden.
Ik ontmoette daar een jongen van ongeveer 10 jaar, tenger gebouwd, die een bermudashort en een T-shirt droeg, en een pet op had. Hij vertelde me dat hij met zijn moeder gekomen was om wat stukken hout te halen.
Toen veranderde het gesprek en begon hij me over zijn vorige leven te vertellen. Ik was verbaasd dat zo’n jonge jongen over zulke zaken sprak. Hij vertelde me dat hij zich herinnerde dat hij een jonge Amerikaanse soldaat geweest was en tijdens de landing in Normandië gestorven was op het strand bij Omaha. Hij was naar het kerkhof gegaan met zijn ouders en had zijn graf gevonden. Hij vertelde me ook over zijn vriendjes die oorlogje spelen en zich verkleden als soldaten. Ik zei dat ze dat niet moesten doen – geen oorlog meer.
Hij antwoordde: “Ja, ik weet het, maar het is maar spel. Nu moet er vrede zijn en broederschap.” Hij zei ook dat zijn vrienden in dit leven weer Duitse soldaten ontmoet hebben, met wie ze nu spelen, omdat ze vrienden geworden zijn.
Ik zei tegen mezelf dat als nieuwe generaties zulke ideeën hadden de wereld gered zou zijn. Die jongen sprak als een volwassene: ik veronderstelde meteen dat iemand door hem sprak – maar wie? Ik heb me deze vraag erg vaak gesteld.
Lydie Ferry, Montivilliers (Frankrijk).
De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de “jongen” Maitreya was. De vrouw bij hem was de Meester Jezus.

Twee brieven van dezelfde persoon:

Bekering

(1) Verscheidene jaren geleden liep ik in San Francisco na een lezing van Benjamin Creme naar mijn auto, toen ik aangesproken werd door een jongeman. Hij zei dat hij Aids had en vroeg of ik hem kon helpen. De volgende dag deed het verhaal de ronde dat in de regio San Francisco velen dit trucje gebruikten om aan geld te komen ook al waren ze gezond. Bij een andere gelegenheid had ik, tegen beter weten in, een zeer opdringerig iemand wat geld gegeven hoewel ik dacht dat hij het wel aan sterke drank zou spenderen. Ik was een poosje niet erg geverig. Toen tot het volgende voorval me van gedachte deed veranderen. Ik fietste door Central Park in Boulder (Colorado, VS) en passeerde een eenzame jongedame met grote, heel verdrietige ogen. Zij zei dat ze ergens moest overnachten en vroeg of ik haar iets wilde geven. Ik weigerde. Ik voelde me zelfvoldaan, maar schuldig dat ik nee had gezegd. Maar ik heb haar grote, verdrietige ogen nooit kunnen vergeten. Ik besloot dat ik voortaan geld zou geven ook al had ik het gevoel dat het een bedrieger was. Kan dit een van de Meesters geweest zijn die me hielp inzien dat ik gierig was?
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de “jongedame” Maitreya was.

Dubbele besturing

(2) In de zomer van 1998 nam ik een autovol mensen van de transmissie-meditatiegroep in Boulder mee naar een boekhandel in Denver, waar ik een presentatie zou geven. Op de grote weg vlak voor Denver ging de auto voor me nogal plotseling veel langzamer rijden en ik wist dat ik in de problemen zat. Ik realiseerde me meteen dat ik de auto voor me zou raken als ik niet snel remde, maar ik was bang dat de auto achter me op de mijne zou botsen. Kon ik naar de linkerbaan uitwijken? Nee! Op de linkerbaan kwamen auto’s aanrijden. Dit alles gebeurde in een flits. Hoe dan ook, ik voelde ineens alsof een hemelse hand de situatie bijstelde. Ik ervoer een soort surrealistisch comfortabel effect. Ineens was er ruimte tussen mij en de auto voor me en de auto in de baan links passeerde me veilig, terwijl als ik naar die baan was uitgeweken we zeker een botsing hadden gehad. Iemand in de auto zei: “Ik denk dat we hulp hebben gekregen.”
Was er interventie?
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat Maitreya intervenieerde.