Vragen en antwoorden -- juni 2004


(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Elk mens in incarnatie heeft een bepaald niveau in evolutie, dus moet er ook een gemiddeld niveau in evolutie zijn van de mensheid als geheel. Wat was dit niveau 1) in het jaar 2000 na Chr., 2) 2000 jaar geleden en 3) 4000 jaar geleden?
A. 1) 0,25 2) 0,01 3) 0,002.

V. De kruisen van licht die in de ramen van woningen verschenen en de lichtpatronen die als weerspiegeling vanaf ramen op gebouwen of op straat worden gezien, worden door uw Meester al enige jaren bevestigd, maar sinds kort verschijnen ook berichten en foto’s van lichtpatronen die in ramen bij mensen thuis verschijnen, in Japan en in Nederland. Zijn deze patronen een nieuwe aanwinst in Maitreya’s prachtige verzameling van tekenen van hoop?
A. Ja.

V. Hoe lang zal het duren voordat Maitreya zijn plaats als heerser van de wereld inneemt? Is er een kracht die hem tegenwerkt?
A. Eerst een correctie. Maitreya zal geen plaats innemen als ‘heerser van de wereld’. Hij komt niet om te heersen, Hij komt slechts om te onderrichten en te inspireren. De mensheid moet leren zichzelf te regeren onder de inspiratie van de leraren. Het precieze moment van Zijn verschijning op het wereldtoneel is nergens opgetekend of precies bekend, zelfs niet bij Maitreya. Het is afhankelijk van de reactie van de mensheid op Zijn leringen, haar bereidheid om te veranderen en de ineenstorting van de bestaande economische structuren, wat als enige ons met de realiteit zal confronteren.

Wanneer deze dingen voldoende gevorderd zijn, zo heeft Maitreya gezegd, zal Hij Zijn aanwezigheid beslist bekendmaken. Zelfs wanneer Hij de eerste keer openlijk op televisie verschijnt, zal Hij niet de naam Maitreya gebruiken, zodat de mensheid de gelegenheid heeft om te reageren op Zijn oproep tot samen-delen, rechtvaardigheid en vrede door haar vereenzelviging met Zijn ideeën in plaats van met Zijn naam of positie.
De krachten die tegenstand bieden zijn talrijk en enorm sterk. Dat zijn de krachten van aloude hebzucht, zelfzucht en zelfvoldaanheid. Het zijn ook de negatieve krachten die de mensheid eeuwenlang in de greep van dezelfde zonden hielden. Er is echter nooit een Leraar, een Avatar geweest van zulke ontzagwekkende kracht. Zoals Maitreya zegt: “Het einde wordt gekend vanaf het begin.” Het welslagen van Zijn missie is verzekerd.