Brieven van lezers -- juni 2004


Sinds enkele jaren verschijnen een aantal van de Meesters, met name Maitreya en de Meester Jezus, op lezingen en transmissie-meditaties van Benjamin Creme. Zij verschijnen ook in verschillende gedaanten aan grote aantallen mensen overal ter wereld, van wie sommige naar Share International schrijven over hun ervaring. Wanneer de ervaring door de Meester van Benjamin Creme is bevestigd, wordt de brief gepubliceerd.

Deze ervaringen worden gegeven om te inspireren, te leiden of te onderrichten, vaak ook om te genezen of op te beuren. Heel vaak vestigen ze op grappige wijze de aandacht op een of andere vorm van onverdraagzaamheid tegenover bijvoorbeeld roken of drinken. In veel gevallen treden de Meesters op als reddende “engelen” bij ongelukken, in oorlogstijd, bij aardbevingen en andere rampen.

Zij gebruiken een ‘goede genius’, een gedachtenvorm die volkomen echt schijnt en waardoor de Meester Zijn gedachten kan uitdrukken. Zij kunnen naar willekeur verschijnen als man, vrouw of kind. Soms gebruiken Zij een bestaand persoon als ‘blauwdruk’, maar in de meeste gevallen is de ‘goede genius’ een geheel nieuwe schepping. Bijgaande brieven zijn voorbeelden van deze wijze van communicatie door de Meesters. Zonder uitdrukkelijk verzoek om anonimiteit, neemt de redactie aan dat de naam van briefschrijvers gepubliceerd mag worden en eventueel op de website Share-International.org gebruikt mag worden (alleen met vermelding van initialen en land).
Stuur uw brieven aan: Share Nederland/Brieven, Postbus 41877, 1009 DB Amsterdam.

De kracht van gebed

Bij een goede vriendin, Toby Hale O’Brien, werd kanker vastgesteld en haar werd gezegd dat zij nog twee jaar te leven had. Om een begin te maken met haar laatste jaren ging ze met haar zoon op reis. Toen zij in Canada was, had ze erg veel pijn. Ze ging er de St. Anna-kerk binnen en bad. Ze vertelde dat ze alleen maar had gebeden om de reis met haar zoon te kunnen voltooien en dan zou ze gereed zijn om over te gaan. Ze bad dat ze geen pijn zou hebben opdat ze de reis kon volbrengen. Ze zegt dat ze de dag daarop geen pijn meer had.
Ze zegt ook dat toen ze thuis kwam en een medisch onderzoek onderging, de tumor onder haar arm helemaal verdwenen was. Dit verbijsterde de doktoren die wisten dat ze niet veel tijd meer had, maar ze duidden het aan als een spontane remissie.
Ik geloof dat Toby genezen werd als gevolg van haar gebed in de St Anna-kerk. Kunt u zeggen of dit een wonder was en wie haar genas?
VC, Los Angeles (VS).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de “spontane remissie” een wonderbehandeling was, door de Meester Jezus.

Verschijning op het juiste moment

In maart 1999 belde mijn zoon onverwacht op om te vragen of ik naar het nabij gelegen winkelcentrum Burnside Village wilde komen om hem een paar dingen te geven die hij nodig had. Toen ik de auto parkeerde, zag ik twee tienermeisjes op het trottoir zitten, wat ongewoon leek. Ze hadden een quilt op hun schoot, rookten en leken een vrolijk gesprek te hebben. Terwijl ik in de auto zat, merkte ik een fijn, warm gevoel in mijn hart. Een paar minuten later kwam mijn zoon aan en zette zijn auto precies voor deze twee jonge vrouwen. Terwijl de auto wegreed, stond ik nog voor hen. De jongste met rood haar vroeg of ik wist hoe laat het was. Omdat ik het huis uitgerend was, had ik geen horloge omgedaan. Ik zei dat er een klok in mijn auto was en ik het hun zou laten weten. Ik riep hun de tijd toe toen ik weer in mijn auto zat en ze bedankten me en zwaaiden. Zodra ik wegreed begon ik te huilen. Ik voelde me diep geroerd door de interactie met deze twee jonge vrouwen. Ik voelde me overweldigd en ontroerd door de ervaring, en voelde dat een genezing had plaatsgevonden. In de paar daaraan voorafgaande dagen had ik me alleen gevoeld op het geestelijke pad. Ik vroeg me af of dit wellicht een ervaring van Maitreya of de Meesters was.
LF, Adelaide (Australië).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de twee “jonge vrouwen” Maitreya en de Meester Jezus waren.

Geloof hersteld

Enkele jaren geleden had ik twee maanden lang geen transmissie-meditatie gedaan, deels omdat mijn geloof me in de steek liet. In die tijd had ik te maken met vele vernietigende aanvallen op mezelf, ten gevolge van misverstanden in mijn kerk. Ik had gebeden om bescherming en geruststelling. Op 3 januari 1999 tijdens de avonddienst in de kerk kwam er plotseling een ongewoon lange man met diep zwart haar naast me zitten. Hij ging heel dicht bij me zitten met zijn knieën naar binnen gericht en naar me toe. Er was iets ongewoons aan hem. Ik voelde me erg op mijn gemak en beschermd. Hij leek uitzonderlijk argeloos, op zijn gemak, in evenwicht en oprecht nederig. Ik zag dat een jonge pastoor straalde toen hij hem zag. De man bleef misschien 12 minuten, toen excuseerde hij zich erg beleefd en zorgzaam. Ik vind het jammer dat ik hem niet in het gezicht heb gekeken.
Mijn hart blijft me zeggen dat dit geen gewone vreemdeling was. Ik ben sindsdien weer aan het mediteren.
EB, London (Ontario, Canada).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de “vreemdeling” Maitreya was.

Wat zegt een naam?

Op een vrijdag in maart 2004, net voor het weekeinde waarin Benjamin Creme een lezing zou houden in Bern, namen mijn dochter Anne-Sophie en ik de trein naar Wädenswill om wat boodschappen te doen. Op de terugweg stond er op het perron van het treinstation in Wädenswill een lange, oudere man met een baard, zonder boventanden maar met stralende ogen, die een bruine papieren zak vasthield. Terwijl we langs hem liepen, zei hij eerst tegen Anne-Sophie: “Hallo Anne,” en toen tegen mij: “Hallo Maria.” Ik liep gewoon door en toen schoot de vraag door me heen hoe kan een vreemdeling een deel van onze namen weten? Mijn naam is eigenlijk Marianne. Dus liep ik terug naar deze man en vroeg hem waarom hij denkt dat ik Maria heet? Hij keek me aan en antwoordde dat ik eruit zie als een Maria. Toen vroeg ik hem waarom hij hier stond te wachten. Hij antwoordde om een trein te pakken. Na deze ontmoeting voelde ik me erg gelukkig. Heb ik de Meester Jezus ontmoet?
MK, Richterswil (Zwitserland).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de man Maitreya was.