Vragen en antwoorden -- maart 2004


(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Wat is uw mening over het rapport van de commissie-Hutton? Was het volgens u een eerlijk rapport?

A. In mijn ogen is het een karikatuur van rechtvaardigheid – niet eerlijk of zelfs maar volledig. De opdracht van de commissie-Hutton was zo beperkt dat ze op geen enkele vraag van werkelijke betekenis, met name in verband met de oorlog in Irak en wat daaraan vooraf ging, kon ingaan. Lord Hutton werd door Tony Blair zelf als voorzitter van de onderzoekscommissie aangesteld en de uiterst beperkte opdracht die hij kreeg verzekerde dat Tony Blairs handelen onvermijdelijk van blaam zou worden gezuiverd en dat de BBC zou worden belasterd. Het was, kortom, een volslagen doofpot.

V. In het vorige nummer van Share International zei u dat als het Amerikaanse Congreslid Kucinich de Democratische nominatie voor de presidentsverkiezingen zou winnen, “de Hďerarchie Haar niet geringe gewicht achter zijn kandidatuur [zou] werpen. Ik twijfel er niet aan dat hij de verkiezingen zou winnen.” Maar als Congreslid Kucinich de nominatie niet wint, zou de Hiërarchie ‘Haar niet geringe gewicht” dan ook achter een van de andere Democratische kandidaten werpen, gezien het mondiale gevaar dat de huidige Republikeinse regering in de VS vormt en haar overheersing door kwade krachten?

A. Ja.

V. Was de recente postzending met het gif ricin aan een vooraanstaand lid van de Amerikaanse Senaat het werk van binnenlandse terroristen, internationale terroristen of geënsceneerde manipulatie door de regering om steun en sympathie te wekken voor het huidige bewind?

A. Internationale terroristen.