Artikel van de meester -- mei 2004


(lees ook de vragen en antwoorden)
Lees ook de artikelen uit vorige maanden

Het pad naar de zon

door de meester —, via Benjamin Creme

Men kan dikwijls waarnemen dat mensen niet altijd het bewijs geloven dat zij met hun eigen ogen hebben gezien. Vandaar dat veel ervaringen worden verworpen die voor hen van waarde zouden zijn geweest bij het zoeken naar betekenis en doel in hun leven. Het gebeurt bijvoorbeeld vaak dat velen niet geloven dat zij een UFO, zoals die algemeen bekend staan, hebben gezien, terwijl alle bewijzen op het tegendeel duiden. Mensen hebben er een hekel aan om het nieuwe en onbekende te aanvaarden, hoezeer het ook in hun voordeel zou zijn als zij dat wel zouden doen. Hierdoor belemmeren ze hun gewaarwording en ontwikkeling.
Al vele jaren lang nu doorkruisen de vaartuigen afkomstig van onze zusterplaneten ons luchtruim, bewijzen ons onschatbare diensten en hebben, van tijd tot tijd, overvloedig en inspirerend bewijs gegeven van hun werkelijkheid en bestaan. Alleen, getweeën en in onnoemelijke aantallen hebben ze belangeloos gewerkt om, binnen de karmische Wet, de schadelijke gevolgen van onze dwaasheid en onwetendheid te verzachten. Velen op Aarde hebben ze gezien, hebben in ontzag en verwondering gestaan bij hun onmiskenbaar volmaakte beheersing van de ruimte en, bang om uitgelachen te worden, het stilzwijgen bewaard. Zo zijn kennis van hun werkelijkheid en dankbaar begrip van hun doel voor de mensheid verloren gegaan. Waarom moet dit zo zijn? Waarom zouden mensen dat verwerpen waarvan aanvaarding en begrip hun vooruitgang ten goede zou komen?

Angst
Er zijn verscheidene redenen waarom mensen zich op zo’n onredelijke manier gedragen. De voornaamste ervan is angst. De grote, verlammende angst voor een mogelijke vernietiging ligt diep in de menselijke psyche verborgen, gereed om de kop op te steken en alle reacties, alle spontane uitingen van hoop en verwondering te conditioneren. Voor velen is het, helaas, altijd zo geweest.
De regeringen en de media van de meeste landen hebben hun plicht verzaakt om de mensen te informeren en opheldering te verschaffen. Veel is bij overheidsinstanties bekend en voor het publiek verborgen gehouden. Bovenal is nooit bevestigd dat de UFO onschadelijk is, ook al was dit bekend. Integendeel, alles in verband daarmee wordt gehuld in vage geheimzinnigheid en gepresenteerd als een bedreiging.
Mensen in posities van macht en gezag weten dat indien hun volk de ware aard van het UFO-verschijnsel kent, en begrijpt dat het afgezanten zijn van beschavingen die ons ver vooruit zijn, zij niet langer de omstandigheden van het leven op Aarde passief en zwijgend zouden aanvaarden. Zij zouden eisen dat hun leiders deze doorluchte gasten uitnodigen om openlijk te landen, en ons te leren om op dezelfde wijze te leven en succesvol te zijn.

Kennis
De tijd is niet veraf dat dit het geval zal zijn. De tijd nadert dat de ware aard van het leven op andere planeten dan de Aarde algemeen bekend zal zijn; dat mensen het Zonnestelsel gaan zien als een samenhangend geheel, waarvan de planeten zich op verschillende punten in de evolutie bevinden, maar dat alle samenwerken om het Plan van de Zonnelogos te vervullen en elkaar onderweg te helpen en ondersteunen.