Tekenen van de tijd - september 2004


Wonderolie op portret van Maria

Honderden bezoekers hebben de reis gemaakt om het portret van Maria in Chico (Californië, VS) te bekijken, dat sinds 8 juni 2004 op miraculeuze wijze olie afscheidt.
Het 18 bij 45 centimeter grote portret laat Maria zien die de jonge Jezus in beide handen houdt, haar hoofd links omlaag neigend, en met aan beide zijden van haar gelaat een engel. Het is gevat in een lijst van gegraveerd hout en is gelakt. Druppels geelgroene olie verschijnen op het glanzende oppervlakte.
Het portret hangt in het huis van Eimad Abdulaziz. Het verschijnsel begon toen Eimad in trance ging en aan zijn vrouw vertelde dat hij een helder licht zag en wist dat hun portret van Maria olie druppelde. Zijn vrouw ging naar beneden en vond de muur en het vloerkleed doortrokken van kleurloze olie. Zij tekende met de olie een kruis op haar voorhoofd en dat van haar man, waarop hij uit zijn trance kwam. Hij kon zich niets meer herinneren van wat er gebeurd was.
Het echtpaar riep leden van hun kerk (de orthodoxe H. Elias-kerk) bijeen, en velen kwamen die morgen om te bidden. Sindsdien verschijnen er meer druppels olie telkens wanneer mensen beginnen te bidden.
Het verschijnsel is door aartsbisschop Clemis Eugene Kaplan van het Syrische patriarchaat van Antiochië tot een wonder verklaard. De plaatselijke priester, de eerwaarde George Durghali, gelooft dat het wonder een boodschap is, maar hij vraagt niet waarom: “Wij danken Hem alleen maar elke keer voor wat ook maar van boven komt”, zei hij en voegde eraan toe: “Het kan met geen mogelijkheid bedrog zijn. Met geen mogelijkheid kan er vloeistof doorheen komen. Het is gelakt.” (Bron: Paradise Post, VS)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het wonder werd gemanifesteerd door de Meester die Maria was.)