Brieven van lezers -- september 2004


Sinds enkele jaren verschijnen een aantal van de Meesters, met name Maitreya en de Meester Jezus, op lezingen en transmissie-meditaties van Benjamin Creme. Zij verschijnen ook in verschillende gedaanten aan grote aantallen mensen overal ter wereld, van wie sommige naar Share International schrijven over hun ervaring. Wanneer de ervaring door de Meester van Benjamin Creme is bevestigd, wordt de brief gepubliceerd.

Deze ervaringen worden gegeven om te inspireren, te leiden of te onderrichten, vaak ook om te genezen of op te beuren. Heel vaak vestigen ze op grappige wijze de aandacht op een of andere vorm van onverdraagzaamheid tegenover bijvoorbeeld roken of drinken. In veel gevallen treden de Meesters op als reddende “engelen” bij ongelukken, in oorlogstijd, bij aardbevingen en andere rampen.

Zij gebruiken een ‘goede genius’, een gedachtenvorm die volkomen echt schijnt en waardoor de Meester Zijn gedachten kan uitdrukken. Zij kunnen naar willekeur verschijnen als man, vrouw of kind. Soms gebruiken Zij een bestaand persoon als ‘blauwdruk’, maar in de meeste gevallen is de ‘goede genius’ een geheel nieuwe schepping. Bijgaande brieven zijn voorbeelden van deze wijze van communicatie door de Meesters. Zonder uitdrukkelijk verzoek om anonimiteit, neemt de redactie aan dat de naam van briefschrijvers gepubliceerd mag worden en eventueel op de website Share-International.org gebruikt mag worden (alleen met vermelding van initialen en land).
Stuur uw brieven aan: Share Nederland/Brieven, Postbus 41877, 1009 DB Amsterdam.

Helende hand

Mijn zoon heeft tbc en maagklachten gehad en nu op 40-jarige leeftijd vraag hij zich af: “Waarom ik?” Ik liet hem de “hand van Maitreya” zien en nadat hij zijn hand een tijdje rustig op de afbeelding had gehouden, ging hij aan de keukentafel op de stoel zitten waarop hij altijd zit. Nadat hij naar huis was gegaan naar zijn gezin, zat er een afbeelding van een ‘hand’ op zijn houten stoel. Was dit een zegening van Maitreya, omdat hij in de laatste twee jaar zoveel moed heeft getoond?
LL, Brighouse (Yorkshire, GB).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de ‘handafdruk’ gemanifesteerd werd door Maitreya.

Oorzaak van wrijving

Op zaterdag 22 mei 2004 maakte ik na de lunch het formicablad van de tafel schoon, toen ik zag dat er een afdruk van een linkerhand op de tafel was blijven zitten.Ik dacht meteen dat die op Maitreya’s ‘hand’ leek. Ik probeerde hem weg te vegen, maar tevergeefs. Ik wreef er hard overheen, maar hij leek duidelijker te worden hoe meer ik veegde. Ik legde mijn hand erop, maar de afdruk was groter. Mijn man legde zijn hand erop, maar de afdruk was groter en kon op geen enkele manier van hem zijn. Terwijl de dag verstreek, bleef ik de afdruk wegvegen en elke keer kwam hij weer terug, even duidelijk als tevoren. Mijn man probeerde het zelfs.
Later in de avond liet ik hem aan een erg sceptische vriendin zien en zij was ervan overtuigd dat hij leek op de ‘handafdruk’ die ik van de website van Share International had gehaald. Haar vriend begon erg hard over the langste twee vingerafdrukken te wrijven om ze te verwijderen en de hele hand verdween.
Ik vraag me af of Maitreya iets te maken heeft met de handafdruk?
AK, Kettering (Ohio, VS).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de ‘handafdruk’ gemanifesteerd werd door Maitreya.

Bloemenkweek

Op zondag 16 november 2003 stond de transmissie-meditatiegroep van Voorheesville New York (VS) met een stand op de Mind, Body, Spirit Expo in Brattleboro, Vermont.
De dag daarvoor had medewerker Boris zeven roze en witte rozen gekocht. Ze waren prachtig en voegden een zachte toets toe aan het informatiemateriaal dat over twee aan elkaar geschoven tafels verspreid lag. Maar 19 dagen later stonden zes rozen nog prachtig in bloei. Het opmerkelijkste was dat twee roze en twee witte rozen groene uitlopers hadden die uit de stekelige knoppen op de stengels groeiden. In het bijzonder één witte roos had een vijf cm lange uitloper met bladeren. En bij twee andere rozen leek het alsof ze ook dezelfde uitlopers zouden krijgen. De oorspronkelijke bladeren waren allemaal afgevallen.
Zou dit een zegening of een teken van Maitreya kunnen zijn?
Boris Shneider, Jeannette Shneider, Ilse Baker, Jason V. Francis (VS).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat Maitreya de bloemen zegende. Hij was ook op de expo aanwezig.

Goddelijk staaltje

Op 18 juni 2004 was ik op weg naar een vredesconcert. Ik had wat bedenkingen omdat ik er alleen heen ging en terwijl ik op het perron zat te wachten maakte ik een liedje: “Net toen het niet zo goed ging, gebeurde er een wonder.” Het was 17.30 uur en het was druk op het perron. Ik zag een mooie, jonge, Indiase vrouw met diepbruine ogen en lang haar, die een kinderwagen heen en weer schommelde. Haar zoontje was een heerlijk kind: hij liet zich achterover in de kinderwagen vallen waarbij zijn beide beentjes in de lucht vlogen. Hij schaterde het uit van de pret, het was een vreugde hem gade te slaan. Ik liep naar hen toe en zij lachte naar me — ze was hartelijk en open, en maakte geen bezwaar toen ik tegen de jongen begon te praten. Hij was twee jaar oud. We speelden verstoppertje door onze ogen met de handen te bedekken. Hij lachte gemakkelijk. Hij had blote voetjes, dus boog ik me naar hem toe en kietelde zachtjes zijn teentjes. Toen hief hij erg sierlijk zijn linkervoetje naar me op om gekieteld te worden, liet het zakken en hief het andere voetje naar me op. Toen hief hij in een vreemd en ritmisch patroon ongeveer 12 keer het ene voetje na het andere op. Hij deed het zo precies en zo sierlijk dat ik verbaasd was. Toen stapten we allemaal de trein in. Zij stond met de kinderwagen bij de deur en ik ging zitten en luisterde naar mijn walkman. Ik keek op en zij keek naar mij — haar blik verraste me. Ik voelde een steek in mijn hart en draaide weg, mijn tranen inhoudend en diep ademhalend. Ik vroeg me af of zij en de jongen Maitreya en de Meester Jezus konden zijn — iets in haar gezicht deed me denken aan Maitreya’s verschijning in Nairobi. Toen ging haar mobiele telefoon en leek de situatie weer normaal.
Ze ging op een plaats links van mij zitten. Een jonge, gespierde man zat naast me, tussen ons in. Hij begon de voetjes van de jongen te kietelen, op een nogal ruwe manier. De jongen reageerde niet maar hield zijn blik op hem gericht, onbevreesd. Na een poosje verloor de man interesse en keerde zich af. Ik kon mijn ogen niet van de jongen afhouden: met een rustige, evenwichtige beweging hief hij zijn hand op naar de man in een doelbewust groetend gebaar. “Alsjeblieft,” zei ik tegen de man, die verheugd opkeek. Hij stapte uit bij het volgende station.
De jongen riep dat hij uit zijn wagen wilde, dus maakte zijn moeder hem los en hij rende over de stoel om uit het raam te kijken. Hun relatie maakte een vrije indruk.
Toen we een station binnenkwamen, vroeg zij zich ineens af of ze in de verkeerde trein zat. Ik keek dat na en ze moesten meteen uitstappen. Ik pakte de jongen op, hielp haar met de wagen en zei snel goedendag.
Ik voelde me opgebeurd door deze ontmoeting en genoot van het concert — al mijn bedenkingen waren verdwenen. Waren de moeder en kind die ik ontmoette Maitreya en de Meester Jezus?
Gill Fry, Londen (GB).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de “vrouw” Maitreya was en de “jongen” de Meester Jezus.

Twee brieven van dezelfde lezer:

Kracht van de wekker

(1) Voor de zomer van 1992 kon ik niet besluiten welke cursus ik zou volgen: óf de esoterische traditie van Egypte of een cursus Bach-bloesemremedies.
Terwijl ik op een patiënt wachtte, begon ik het formulier in te vullen voor de esoterische traditie van Egypte dat naar Marseille op de post moest. Omdat de patiënt nog steeds niet was gekomen, besloot ik ook het andere formulier voor de Bach-remedie in te vullen. ’s Avonds maakte ik de twee enveloppen dicht, klaar om de volgende ochtend weg te sturen met de gedachte dat er in de loop van de nacht advies zou komen.
De volgende ochtend, nog maar half wakker, werd ik plotseling uit mijn bed geworpen, wetend dat ik de envelop voor het adres in Marseille moest posten.
Later die morgen belde ik de patiënt die niet was komen opdagen. Zij vertelde me dat ze me de dag tevoren had gebeld om haar excuses te maken dat ze niet kon komen en zei dat een jonge vrouw met een stem die bijna net zo als de mijne klonk haar verteld had dat ik naar Marseille was gegaan. Mijn patiënt was heel verbaasd geweest dat ik al teruggegaan was naar Marseille. Ik was zelf ook bovenmatig verrast — de dag tevoren was de telefoon helemaal niet gegaan!
Kunt u mij de oorsprong van de kracht vertellen die mij uit mijn bed wierp en die namens mij met de patiënt sprak?
De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de Meester Jezus haar uit bed dreef en ook met de patiënt sprak.

Het juiste antwoord

Toen ik in het laatste kwartaal van 1999 mijn zoon van het schoolplein ophaalde en me wat bezorgd voelde over zijn aanpassing aan een nieuwe omgeving zonder zijn ouders, liep een oude dame langs me heen die tegen me zei dat de dames die voor de kinderen zorgen erg vriendelijk en zorgzaam zijn. Ze had mijn vraag beantwoord, zonder dat ik haar die gesteld had. Ondanks haar gevorderde leeftijd verraste ze me door haar energie, haar stralende blauwe ogen en het feit dat ze een zeer actieve, grote, jonge hond aan de lijn had. Ik vroeg me af hoe ze de kracht kon vinden om de hond in toom te houden.
Was deze dame een Meester?
SG, Parijs (Frankrijk).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de “oude dame” de Meester Jezus was.